Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





PFAFFL Wien Gemischter Satz HARMONY 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Cuvée

Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.
Gemischter Satz byl kdysi široce rozšířen. Bylo běžnou praxí pěstovat společně několik odrůd vinné révy na jedné vinici, aby se snížilo riziko zničení úrody. Gemischter Satz se zaměřením na jednotlivá odrůdová vína bohužel ztratila v určité době význam. Nyní prožívá oživení díky jedinečnému charakteru, kterého mohou dosáhnout pouze tato vína.

Chuť a vůně vína

Opravdové letní víno s osvěžujícími ostrými, kořeněnými tóny červených a žlutých jablek, ananasu, hrušek a podtržené vůní skořice

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se mačkají v chladných sklepích a fermentace probíhá s automatickou kontrolou při 19°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a po uplynutí třech měsíců je lahvováno.
Mnoho prvků se u výroby tohoto vína spojili v jeden celek a tak vznikl Gemischter Satz. Roman Josef Pfaffl vytvořil velmi ostré, živé, kořeněné a ovocné víno v dokonalé harmonii. Výsledkem je čisté potěšení.

K jakému jídlu se víno hodí

  • předkrmy, pečivo, ryby, mořské plod, drůbež a chřest
  • Doporučená teplota servírování 10-12°C

Recept: Grilovaný losos v marinádě

399 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Vetlínské zelené
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 12,5% v/v, Titrovatelné kyseliny 6g/litre, Zbytkový cukr 5,8g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes

  • 2018 - ÖGZ - 1. Platz GOLD
  • 2018 - NÖ Wein Prämierung GOLD
  • 2017 - NÖ Weinprämierung - GOLD
  • 2015 - Falstaff 89P
  • 2014 - Vinaria Top List
  • 2014 - Falstaff 89P


Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě


Doba přípravy: 40 minut


Suroviny:
sůl, 4ks citronu, polévková lžíce sojové omáčky, 8 ks lososového filetu (podkovy), 4 polévkové lžíce medu a stejné množství hořčice


Postup přípravy:
Med rozpustíme v citronové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a necháme odležet zhruba 2 hodiny. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany.


Také Vám poradíme:


  1. jak eliminovat rybí zápach?
    nejdříve rybu pořádně omyjeme – nejvíce zápachu se ukrývá ve slizu, kterým je ryba pokryta. Poté ji na chvíli naložíme do mléka, které má schopnost rybí zápach vytáhnout. Bude stačit čtvrt až půl hodiny. Následně rybu opět umyjeme, ochutíme bylinkami a citronovou šťávou. Takto připravenou rybu poté vaříme, pečeme či smažíme.


  2. Jak ošetřit zápach na použitém nádobí a rukách?
    Veškeré nádobí, se kterým jsme syrovou rybu připravovali, tedy prkénko a nože, pořádně omyjeme čisticím přípravkem a poté přetřeme půlkou citronu. Kyselina citronová totiž neutralizuje pachy. Citron necháme chvíli účinkovat a nádobí znovu umyjeme, případně dáme do myčky.
    Zápach z ryby přejde i na ruce, ale i na těch se ho dá lehce zbavit. Vytvořte si kašovitou směs ze soli a vody a naneste na ruce. Poté si asi po 1 minutě ruce pořádně umyjte.
    Sůl vysušuje, tak si nezapomeňte ruce namazat nějakým hydratačním krémem. Také můžete využít šťávu z citrónu.





Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!