Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

PFAFFL Wien Gemischter Satz HARMONY 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Cuvée

Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.
Gemischter Satz byl kdysi široce rozšířen. Bylo běžnou praxí pěstovat společně několik odrůd vinné révy na jedné vinici, aby se snížilo riziko zničení úrody. Gemischter Satz se zaměřením na jednotlivá odrůdová vína bohužel ztratila v určité době význam. Nyní prožívá oživení díky jedinečnému charakteru, kterého mohou dosáhnout pouze tato vína.

Chuť a vůně vína

Opravdové letní víno s osvěžujícími ostrými, kořeněnými tóny červených a žlutých jablek, ananasu, hrušek a podtržené vůní skořice

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se mačkají v chladných sklepích a fermentace probíhá s automatickou kontrolou při 19°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a po uplynutí třech měsíců je lahvováno.
Mnoho prvků se u výroby tohoto vína spojili v jeden celek a tak vznikl Gemischter Satz. Roman Josef Pfaffl vytvořil velmi ostré, živé, kořeněné a ovocné víno v dokonalé harmonii. Výsledkem je čisté potěšení.

K jakému jídlu se víno hodí

  • předkrmy, pečivo, ryby, mořské plod, drůbež a chřest
  • Doporučená teplota servírování 10-12°C

Recept: Candát s asijským pestem

399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Vetlínské zelené
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 12,5% v/v, Titrovatelné kyseliny 6g/litre, Zbytkový cukr 5,8g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes

  • 2018 - ÖGZ - 1. Platz GOLD
  • 2018 - NÖ Wein Prämierung GOLD
  • 2017 - NÖ Weinprämierung - GOLD
  • 2015 - Falstaff 89P
  • 2014 - Vinaria Top List
  • 2014 - Falstaff 89P


Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem


Doba přípravy: 35 minut


Suroviny:
400g candáta (filety), 1 svazek bazalky (nejlépe thajské), 50g solených arašíd, zázvor (malý kousek), 3 lžíce sezamový olej, 50 ml zeleninový vývar, 2 lžíce rýžového octa, 250g mrkve, 200g cukrového hrášku (lusky), sojová omáčka, sůl, pepř mletý


Postup přípravy:
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi oleje a vývarem rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a octem. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Lusky hrášku a klíčky omyjte a nechte dobře okapat. Rybu také opláchněte, osušte, osolte, opepřete a osmažte dokřupava na zbylém sezamovém oleji. Vyjměte, v pánvi krátce osmažte mrkev, hrášek a klíčky. Dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou a spolu s pestem podávejte k rybě.
Pesto je nepostradatelná italská chuťovka, jejímž základem je bazalka. Za nejpůvodnější je pokládáno janovské, pesto genovese, kdy jsou jemně podrcené lístky bazalky promíchány s olivovým olejem, piniovými jadérky, česnekem a parmazánem. Tato původní chuťovka inspirovala v Itálii i mimo ni řadu variací, takže dnes najdeme pesto třeba z rukoly a vlašských ořechů, červené ze sušených rajčat a spoustu dalších mutací, například tuto chuťově nasměrovanou k Asii.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!