Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

PFAFFL - ZWEIGELT vom HAUS 2019, 0,75l

Červené víno | Pinot Noir

Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.

Chuť a vůně vína

Tmavě rubínové červené víno. Ve vůni se mísí černá třešeň s višňí. V chuti je cítit šťavnaté plné kulaté ovoce a koření, na patře s jemnými tříslovinami.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se namáčí po dobu 4 hodin před samotným lisováním na pneumatickém lisu s nízkým tlakem. Vlastní zrání probíhá v chladných sklepích s automatickou kontrolou při 18°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a je lahvováno do lahví burgundského typu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Grilované steaky, ale také perfektní s těstovinami a pizzou, stejně jako s pečení a jinými masovými specialitami.
  • Doporučená teplota servírování 16-18°C

Recept: Veganské lasagne

429 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Zweigelt
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 13% v/v, Titrovatelné kyseliny 5.9g/litre, Zbytkový cukr 2g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes

  • 2018 - Prague Wine Trophy - GOLD
  • 2017 - Wine Enthusiast 89 P + BEST BUY
  • 2016 - Wine Enthusiast 91P.
  • 2015 - Falstaff 89P


Veganské lasagne

Veganské lasagne


Doba přípravy: 40 minut


Suroviny:
Lasagne, rajčatový protlak, červená čočka, bešamel ze sójového mléka, sýr Violife, rajčata, čerstvá bazalka.


Postup přípravy:
Omáčku připravíme tak, že osmažíme cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme dvě větší rajčata, spařená, oloupaná a pokrájená na malé kousky, půl hrnku červené čočky, cca dvě deci vody a stejné množství rajčatového pyré. Okořeníme (česnekové grilovací, bazalka, sůl, pepř, libeček…) a vaříme do změknutí čočky asi 15 minut. Do zapékací misky naklademe střídavě plátky lasagní a omáčku, poslední vrstvu zalijeme bešamelem ze sójového mléka a pokryjeme plátky veganského sýra Violife (případně využijeme nastrouhaný bloček jiného vegan sýru - např. Veganline). Zapečeme v troubě.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!