PFAFFL - ZWEIGELT vom HAUS 2019, 0,75l
Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.
Chuť a vůně vína
Tmavě rubínové červené víno. Ve vůni se mísí černá třešeň s višňí. V chuti je cítit šťavnaté plné kulaté ovoce a koření, na patře s jemnými tříslovinami.Sklizeň a zrání vína
Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se namáčí po dobu 4 hodin před samotným lisováním na pneumatickém lisu s nízkým tlakem. Vlastní zrání probíhá v chladných sklepích s automatickou kontrolou při 18°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a je lahvováno do lahví burgundského typu.K jakému jídlu se víno hodí
- Grilované steaky, ale také perfektní s těstovinami a pizzou, stejně jako s pečení a jinými masovými specialitami.
- Doporučená teplota servírování 16-18°C
Recept: Cuketové bramboráky a pikantní zelný salát
Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Zweigelt
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 13% v/v, Titrovatelné kyseliny 5.9g/litre, Zbytkový cukr 2g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)
Tasting notes
- 2018 - Prague Wine Trophy - GOLD
- 2017 - Wine Enthusiast 89 P + BEST BUY
- 2016 - Wine Enthusiast 91P.
- 2015 - Falstaff 89P

Cuketové bramboráky a pikantní zelný salát
doba přípravy: 20 minut
Suroviny
800 g nahrubo strouhané cukety, 2 lžíce hrášku, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička zeleninového bujónu Selka nebo bylinková sůl, hladká mouka na zahuštění, řepkový olej na smažení
Salát :
1/2 nakrouhané nebo nakrájené malé hlávky zelí, 1 větší mrkev nastrouhaná nahrubo, 1 cibule nakrájená na tenká půlkolečka, hrst čerstvé nasekané lahůdkové cibulky, Dresink:
1 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce řepkového oleje, 1 chilli paprička (nebo dle chuti), nakrájená nadrobno, sůl, kokosový cukr (asi 1rovná lžíce)
Postup přípravy
Nastrouhanou cuketu osolíme, vypotíme, vymačkáme. Smícháme s ostatními ingrediencemi do hustoty těsta na bramboráky.
Smažíme v lívanečníku, delší dobu než klasické bramboráky. Olejem pánev pouze vymázneme. Teplé jsou trhací, studené hezky drží pohromadě.
Salát:
Suroviny na dresink dobře promícháme.
Zelí, mrkev a cibuli promícháme a zalijeme připraveným dresinkem. Necháme alespoň hodinu uležet.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!