Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

PFAFFL - ZWEIGELT vom HAUS 2019, 0,75l

Červené víno | Pinot Noir

Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.

Chuť a vůně vína

Tmavě rubínové červené víno. Ve vůni se mísí černá třešeň s višňí. V chuti je cítit šťavnaté plné kulaté ovoce a koření, na patře s jemnými tříslovinami.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se namáčí po dobu 4 hodin před samotným lisováním na pneumatickém lisu s nízkým tlakem. Vlastní zrání probíhá v chladných sklepích s automatickou kontrolou při 18°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a je lahvováno do lahví burgundského typu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Grilované steaky, ale také perfektní s těstovinami a pizzou, stejně jako s pečení a jinými masovými specialitami.
  • Doporučená teplota servírování 16-18°C

Recept: Bramborové noky se šalvějí a parmazánem

429 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Zweigelt
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 13% v/v, Titrovatelné kyseliny 5.9g/litre, Zbytkový cukr 2g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes

  • 2018 - Prague Wine Trophy - GOLD
  • 2017 - Wine Enthusiast 89 P + BEST BUY
  • 2016 - Wine Enthusiast 91P.
  • 2015 - Falstaff 89P


Bramborové noky se šalvějí a parmazánem

Bramborové noky se šalvějí a parmazánem


doba přípravy: 20-30 minut


Suroviny pro 4 osoby
500g neloupaných brambor podobné velikosti, 1 malé vejce, lehce rozšlehané, nastrouhaný čerstvý muškátový oříšek (volitelné), 55g hladké mouky (možná budete potřebovat o něco více) a trochu mouky na kuchyňský povrch, 50-70g nesoleného másla, hrst šalvějových listů, ¼ červené papriky (volitelné), čerstvě nastrouhaný sýr parmazán


Postup přípravy
Uvařte brambory ve vroucí vodě do změknutí (nevařte je příliš, nebo se brambory rozpadnou, a to byste nechtěli). Slijte brambory a nechte je v hrnci, přikryjte je čistou utěrkou a nechte je 2-3 minuty na nízkém plameni. Takto je trochu vysušíte, aby měly lehčí a nadýchanější konzistenci. (Také můžete brambory pár minut vysušit v troubě, pokud chcete.) Jakmile brambory trochu vychladnou, abyste s nimi mohli pracovat, ale přitom jsou pořád teplé, oloupejte je a rozmačkejte je pomocí mačkadla nebo šťouchadla do mísy. Přidejte vajíčko, muškátový oříšek a trochu koření a lehce promíchejte (čím méně je budete opracovávat, tím lépe). Poté přidejte tolik mouky, kolik je potřeba, abyste z brambor vytvořili těsto. Lehce poprašte pracovní plochu moukou. Odlomte si kousek těsta a vyválejte z něj váleček ve tvaru párku, přibližně o tloušťce vašeho palce. Nakrájejte ho na 2,5cm noky. Lehce zatlačte na každý nok vidličkou, díky tomu na nich bude máslová omáčka lépe držet a získají tak lepší chuť. Pokládejte noky na lehce pomoučený plech a pokračujte, dokud nezpracujete všechno těsto. Rozpusťte máslo v hluboké pánvi a když začne pěnit, hoďte do něj listy šalvěje a červenou cibuli (volitelné). Povařte na velmi mírném plameni. Uvařte noky v mírně vroucí osolené vodě (pokud se bude voda hodně vařit, noky se mohou rozpadnout). Jakmile budou téměř uvařené, vyplavou ke hladině. Napočítejte do 30, poté je naberte pomocí naběračky s otvory, lehce oklepejte přebytečnou vodu a vložte je rovnou do hluboké pánve. Přidejte do hluboké pánve malou naběračku vody, ve které se vařily noky (cca 50 ml), a nechte ji vyvařit, přitom třeste pánví, aby se noky pokryly máslovo-šalvějovou omáčkou. Osolte a dochuťte čerstvě namletým černým pepřem. Podávejte s křupavou šalvějí a sýrem pecorino.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!