PFAFFL - ZWEIGELT vom HAUS 2019, 0,75l
Červené víno | Pinot Noir
Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.
Chuť a vůně vína
Tmavě rubínové červené víno. Ve vůni se mísí černá třešeň s višňí. V chuti je cítit šťavnaté plné kulaté ovoce a koření, na patře s jemnými tříslovinami.Sklizeň a zrání vína
Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se namáčí po dobu 4 hodin před samotným lisováním na pneumatickém lisu s nízkým tlakem. Vlastní zrání probíhá v chladných sklepích s automatickou kontrolou při 18°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a je lahvováno do lahví burgundského typu.K jakému jídlu se víno hodí
- Grilované steaky, ale také perfektní s těstovinami a pizzou, stejně jako s pečení a jinými masovými specialitami.
- Doporučená teplota servírování 16-18°C
Recept: Pikantní uzená žebírka na grilu
Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Zweigelt
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol 13% v/v, Titrovatelné kyseliny 5.9g/litre, Zbytkový cukr 2g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)
Tasting notes
- 2018 - Prague Wine Trophy - GOLD
- 2017 - Wine Enthusiast 89 P + BEST BUY
- 2016 - Wine Enthusiast 91P.
- 2015 - Falstaff 89P

Pikantní uzená žebírka na grilu
doba přípravy: 150 minut
Suroviny pro 4 osoby
4 stroužky česneku, 3,2 lžíce ostrého kečupu, 0,8 bílého jogurtu, 0,8 kg vepřových uzených žebírek
Postup přípravy
Žebírka omyjeme, vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Pak je slijeme a necháme okapat.
Z jogurtu, kečupu, tymiánu a prolisovaného česneku vymícháme hladkou směs, kterou žebírka z obou stran potřeme. Pak žebírka důkladně uzavřeme do alobalu pro grilování a na středně horkém grilu pečeme asi 35 - 40 minut. Propečená uzená žebírka rozdělíme na porce a podáváme s pečivem a grilovanou nebo nakládanou zeleninou.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!