PFAFFL - ZWEIGELT vom HAUS 2020, 0,75l
Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.
Chuť a vůně vína
Tmavě rubínové červené víno. Ve vůni se mísí černá třešeň s višňí. V chuti je cítit šťavnaté plné kulaté ovoce a koření, na patře s jemnými tříslovinami.Sklizeň a zrání vína
Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se namáčí po dobu 4 hodin před samotným lisováním na pneumatickém lisu s nízkým tlakem. Vlastní zrání probíhá v chladných sklepích s automatickou kontrolou při 18°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a je lahvováno do lahví burgundského typu.K jakému jídlu se víno hodí
- Grilované steaky, ale také perfektní s těstovinami a pizzou, stejně jako s pečení a jinými masovými specialitami.
- Doporučená teplota servírování 16-18°C
Recept: Vepřová panenka v bylinkách s luštěninami a žampiony
Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Zweigelt
Ročník - 2020
Analýza vína - Alkohol 13% v/v, Titrovatelné kyseliny 5.3g/litre, Zbytkový cukr 2,7g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)
Tasting notes
- 2018 - Prague Wine Trophy - GOLD
- 2017 - Wine Enthusiast 89 P + BEST BUY
- 2016 - Wine Enthusiast 91P.
- 2015 - Falstaff 89P

Vepřová panenka v bylinkách s luštěninami a žampiony
doba přípravy: 60 minut
Suroviny pro 4 osoby
600 g vepřové panenky, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 400 g žampionů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 250 g předvařené směsi ječných krup a čočky, 200 ml drůbežího vývaru, čerstvá listová petržel, 100 g tvrdého sýru Parmazán, alobal, vpichový teploměr, struhadlo, zapékací mísa, grilovací pánev
Postup přípravy
Panenku osolíme, opepříme, zakápneme olejem a obalíme v sekaných bylinkách. V grilovací pánvi zprudka opečeme ze všech stran. Dopečeme v troubě vyhřáté na 135 °C a vpichovým teploměrem hlídáme vnitřní teplotu. Jakmile dosáhne 45 °C maso vyndáme a necháme odpočinout asi 15 minut pod alobalem.
Na olivovém oleji na barvu orestujeme nakrájené očištěné žampiony. Osolíme, opepříme, stáhneme plamen a přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a ještě krátce restujeme. Podlijeme vývarem a vsypeme luštěniny s kroupy (ty nijak nevaříme a nasypeme je rovnou z obalu). Krátce povaříme, dokončíme sekanou petrželkou a podáváme.
Takto připravené luštěniny podáváme s pečenou panenkou nakrájenou na plátky. Celé jídlo ještě zasypeme strouhaným sýrem pecorino a ozdobíme lístky petržele.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!