Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

PFAFFL - ZWEIGELT vom HAUS 2020, 0,75l

Červené víno | Pinot Noir

Víno se pěstuje na 110-ti hektarech rodinného vinařství poblíž vesnice Stetten u Vídně. Víno je pěstováno v pískovcové půdě a díky tomu má svou charakteristickou chuť. Okolí vinic se nachází v zelené oblasti a díky tomu je dostatek vláhy i v období sucha pro pěstování vína.

Chuť a vůně vína

Tmavě rubínové červené víno. Ve vůni se mísí černá třešeň s višňí. V chuti je cítit šťavnaté plné kulaté ovoce a koření, na patře s jemnými tříslovinami.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň se koná ročně uprostřed měsíce září. Hrozny pečlivě vybírá tým sběračů a ne všechny se hodí k další výrobě tohoto lahodného vína. Hrozny se namáčí po dobu 4 hodin před samotným lisováním na pneumatickém lisu s nízkým tlakem. Vlastní zrání probíhá v chladných sklepích s automatickou kontrolou při 18°C. Víno je skladováno v nerezových tancích a je lahvováno do lahví burgundského typu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Grilované steaky, ale také perfektní s těstovinami a pizzou, stejně jako s pečení a jinými masovými specialitami.
  • Doporučená teplota servírování 16-18°C

Recept: Těstovinový salát s tuňákem a kukuřicí

449 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Rakousko
Vinařská oblast - Vídeň
Vinařství - Weingut R&A Pfaffl (Roman Josef Pfaffl a Heidi Fischer Pfaffl)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Zweigelt
Ročník - 2020
Analýza vína - Alkohol 13% v/v, Titrovatelné kyseliny 5.3g/litre, Zbytkový cukr 2,7g/litre
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes

  • 2018 - Prague Wine Trophy - GOLD
  • 2017 - Wine Enthusiast 89 P + BEST BUY
  • 2016 - Wine Enthusiast 91P.
  • 2015 - Falstaff 89P


Těstovinový salát s tuňákem a kukuřicí

Těstovinový salát s tuňákem a kukuřicí


doba přípravy: 15 minut


Suroviny
těstoviny, 2ks tuňáka ve vlastní šťávě, kukuřice, bílý jogurt, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý


Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu. Do misky s uvařenými těstovinami dáme tuňáka, kukuřici bez nálevu, hořčici a jogurt (případně majonézu nebo jinou zálivku, podle chuti), osolíme, opepříme, zamícháme, vychladíme a je to.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!