Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

PRESTIGE 2018 Champagne, 0,75l

Sekty | suché

Toto elegantní a exkluzivní šampaňské je atraktivní podle jeho jedinečné specifikaci.
Jedinečná chuť tohoto elegantního vína v jeho krásné láhvi Vám přinese radost a prožitek při jeho konzumaci a je připraveno z nejlepších hroznů.Směs Pinot Noir a Chardonnay, ve sklepích dozrával déle. S

Chuť a vůně vína

barva: slámově žlutá
chuť: Vyvážená, svěží, intenzivní
vůně: ovocná a kořeněná


Sklizeň a zrání vína

Champagne Météyer Père & Fils je rodinná farma existující po dobu 6 generací. V 60. letech 20. století, Pierre Clément, vinař z Trélou-Sur-Marne zdědil hektar vinné révy od svého tchána Arthura Narcyho, který žil v Montigny-Sous-Châtillon. Pierre Clément byl první ve své vesnici, který v roce 1929 nainstaloval svůj vlastní lis. Tento lis měl kapacitu vytlačit 2000 kg hroznů! Ten rok stihl vyrobit 32 000 litrů, což bylo pro tu dobu kolosální množství!
Později vinařství převzal jeho syn Jean Clément. Rozšířil panství nákupem pozemků. Později se spojil se švagrem Jacky Météyerem, který spolu se svou manželkou Annette pěstuje také vinnou révu pod značkou Météyer. V dnešní době vnuk Jacka, Franck Météyer, provozuje vinařství se svou manželkou Annou a pokračují v rodinném odkazu.
Zásady:
Kultivují vinice,
Sklizeň vlastních hroznů ze kterých vyrábějí své vlastní víno,
Lahve skladují ve vlastním soukromém sklepě,


K jakému jídlu se víno hodí

  • Aperitiv,
  • ryby,
  • mořské plody,
  • houby
  • doporučeno podávat při 8 - 9°C

Recept: Rizoto s houbami a čilským merlíkem

1849 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Francie
Vinařská oblast - Champagne
Vinařství - Champagne Météyer Père & Fils
Typ - šampaňské
Uzávěr - korek
Odrůda - 40% Pinot Noir, 60% Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 12.0% v/v, cukr: 8g/litr Brut
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)

Tasting notes

  • 2019 - Decanter - BRONZE meda
  • 2009 - Guide Hachette des Vins 2009
  • 2007 - Concours des Vignerons Indépendants - Silver Medal


Rizoto s houbami a čilským merlíkem

Rizoto s houbami a čilským merlíkem


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny
1 hrneček merlíku čilského (nebo nějakých jiných zrníček) propláchnutého, 1 lžíce olivového oleje 2 červené (fialové) cibule, nakrájené na jemno, 1 stroužek česneku, rozmačkaného 200 g žampionů, nakrájených na tenké plátky, 400 g hub šii-také, nakrájených na tenké plátky (pouze hlavičky), čerstvý tymián nebo rozmarýn, 250 ml bílého vína, 100 g čerstvě strouhaného parmezánu.


Postup přípravy
Přiveďte ½ l osolené vody k varu. Přidejte merlík čilský, stáhněte plamen a vařte na mírném ohni, dokud merlík nezměkne a voda se nevsákne, přibližně 13 minut. Mezitím v hrnci nebo pánvi rozehřejte lžíci extra panenského olivového oleje. Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezačne hnědnout. Přidejte česnek a smažte dalších 30 vteřin. Přidejte houby a tymián a duste, dokud se nevyvaří voda, kterou houby vypustí. Přidejte víno a míchejte, dokud se víno nevypaří.
Přimíchejte merlík do houbové směsi a ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Posypte parmezánem a zamíchejte.
Nandejte na talíře a podávejte.
Lahodné houbové rizoto s exotickou chutí uspokojí i toho nejnáročnějšího gurmána.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!