Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de Bernard Prosecco Cuvée Dolce Sweet Sparkling Wine, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera a dalších bílých hroznů, ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.

Chuť a vůně vína

Slámově žluté barvy se zlatavými odlesky, jemná, přetrvávající perlivost.
Delikátně aromatický buket s náznakem divokých květin a čerstvého ovoce a jemné, sladce přetrvávající chuti.
Výběr hroznů z nejlépe položených vinic.
Pečlivě vybrané hrozny jsou jemně vylisovány a fermentovány (prokvašovány) na požadovaný obsah alkoholu od 5,5 stupně a poté uchovávány při teplotě -2°C
Způsob výroby se nazývá Martinottiho metoda.
Ideální způsob skladování je při teplotě mezi 11-15°C. Vlhkost by měla být 65-70%. Je důležité se vyvarovat přítomnosti jiných aromatických potravin či látek.





Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává v polovině září a pokračuje do prvního týdne v říjnu. Po sklizni následuje jemné lisování hroznů, které později fermentují při řízené teplotě v nerezových tancích. Druhé kvašení probíhá ve velkých uzavřených cisternách při teplotě 12-14 °C s dvou měsíčním skladováním s kvasnicemi. Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atm.

K jakému jídlu se víno hodí

  • dezerty
  • doporučeno podávat při 8 - 10°C

Recept: Dýňový koláč
179 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11 %, zbytkový cukr 13,5 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Dýňový koláč

Dýňový koláč


doba přípravy: minut


Suroviny
400g dýně, 2ks jablka, 1lžička citronové kůry, 1lžička skořice, 150g hladké mouky, 90g másla, 1špetka soli, 1 lžička prášku do pečiva, mandle


Postup přípravy
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citronovou šťávu, skořici a uvaříme na hustší kaši. Z mouky, másla, špetky soli, prášku do pečiva a asi 3 lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy, přidáme dýňovou kaši, posypeme spařenými oloupanými mandlemi a ve vyhřáté troubě upečeme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!