Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de BERNARD PROSECCO CUVÉE DOLCE SWEET SPARKLING WINE, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera a dalších bílých hroznů, ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.

Chuť a vůně vína

Slámově žluté barvy se zlatavými odlesky, jemná, přetrvávající perlivost.
Delikátně aromatický buket s náznakem divokých květin a čerstvého ovoce a jemné, sladce přetrvávající chuti.
Výběr hroznů z nejlépe položených vinic.
Pečlivě vybrané hrozny jsou jemně vylisovány a fermentovány (prokvašovány) na požadovaný obsah alkoholu od 5,5 stupně a poté uchovávány při teplotě -2°C
Způsob výroby se nazývá Martinottiho metoda.
Ideální způsob skladování je při teplotě mezi 11-15°C. Vlhkost by měla být 65-70%. Je důležité se vyvarovat přítomnosti jiných aromatických potravin či látek.





Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává v polovině září a pokračuje do prvního týdne v říjnu. Po sklizni následuje jemné lisování hroznů, které později fermentují při řízené teplotě v nerezových tancích. Druhé kvašení probíhá ve velkých uzavřených cisternách při teplotě 12-14 °C s dvou měsíčním skladováním s kvasnicemi. Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atm.

K jakému jídlu se víno hodí

  • dezerty
  • doporučeno podávat při 8 - 10°C

Recept: Kynuté knedlíky s ovocem
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11 %, zbytkový cukr 13,5 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Kynuté knedlíky s ovocem

Kynuté knedlíky s ovocem


doba přípravy: 45 minut


Suroviny
30 dkg hrubé mouky, 2 dl mléka, 1 vejce, 1 dkg droždí, 2 lžíce cukru, špetka soli, 70 dkg jahod (nebo jiné ovoce podle sezony),
Na posypání
10 dkg cukru, 15 dkg tvrdého tvarohu, 10 dkg rozpuštěného másla


Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme rozdrobené droždí, lžíci cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout.
Po vykynutí přidáme cukr, sůl, mléko a vejce a zpracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme ho asi půl hodiny kynout, pak ho rozdělíme, vyválíme na válečky, hřbetem ruky je zploštíme, poklademe omytým a dobře osušeným ovocem, nakrájíme a tvoříme kulaté knedlíky. Vkládáme do vařící, mírně osolené vody a vaříme ve větším kastrole tak, aby volně plavaly. Po chvíli je vařečkou obrátíme. Vaříme 8 - 10 minut. Jeden vyjmeme, zkusíme, zda je uvařen. Pak knedlíky vyjmeme a mírně natrhneme vidličkou, aby z nich vyšla pára. Při podávání je sypeme strouhaným tvarohem, cukrem a mastíme máslem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!