Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Ravenswood - Lodi Zinfandel 2014, 0,75l

Červené víno | Zinfandel

Odvážné tělnaté víno odrůdy Zinfandel pocházející z regionu Lodi.

Chuť a vůně vína

Je typické vůní a chutí borůvek, černých švestek, vanilky a kakaa.

Sklizeň a zrání vína

Region Lodi se vyznačuje teplými dny a chladnými nocemi. Jsou zde písčité půdy což nutí kořeny vinné révy tlačit se hluboko do půdy, kde hledají vodu a živiny.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Krůtí maso
  • Kuřecí maso
  • Losos

Recept: Smažený kapr
483 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Lodi
Vinařství - Ravenswood
Typ - Červené víno
Odrůda - 76% Zinfandel, 24% Petite Sirah
Analýza vína - zbytkový cukr 5,4 g/l, alkohol 14,5%, kyseliny 5,83 g/l, pH 3,73
Ročník - 2014
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)
viz Tasting Note v rubrice "ke stažení"

Tasting notes


Smažený kapr

Smažený kapr


doba přípravy: 40 minut


Suroviny pro 4 osoby
1kg kapra, sůl, rybí koření, 4 lžíce hladké mouky, 2ks vajec, půlku hlávkového salátu, 100ml mléka, 250g strouhanky, citrón, rajče, olej


Postup přípravy:
Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy, osolíme a potřeme kořením. V hlubší pánvi zahříváme olej. Porce obalujeme nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance. Obaleného kapra vkládáme do oleje rozpáleného na 180 °C a zvolna smažíme po obou stranách asi 12 minut dozlatova. Hotové porce ihned vyjmeme a klademe na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Na jednotlivé talíře pak pěkně upravíme oprané listy hlávkového salátu, dílky rajčete a citronu, porce bramborového salátu nebo vařených brambor a smaženého kapra.


Rada
Ať už zvolíme celé ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Mořské ryby u nás koupíte nejčastěji ve zmrazeném stavu. Mražení je totiž úžasná a nesmírně šetrná metoda pro uchování potravin a u mořských ryb je to nejlepší způsob, jak rybu bez ztráty kvality přepravit z dalekých severských lovišť až k nám do srdce Evropy.
Před tepelnou úpravou rybu vytáhněte z mrazáku a nechte malou chvilku povolit. Zapněte si troubu a nastavte ji na 150–160 °C (ideální teplota, která zachová většinu výživově cenných látek). Mezi tím si můžete dát vařit přílohu. Povolenou rybu osušte papírovým ubrouskem. Pak stačí trocha soli a koření. Na tukem vymazaném pekáčku vložte rybu do trouby a za 10–15 minut máte hotovo! Rybu můžete také zapékat s různými dalšími ingrediencemi a za 15–25 minut večeříte. Můžete ji také zlehka a krátce podusit anebo opéct na pánvi. Majitelé grilů si přípravu ryb také pochvalují, ovšem způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu, je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikatesa.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!