Ravenswood - Vintner´s Blend Zinfandel 2013, 0,75l
Červené víno | suché | Zinfandel
Robustní hladké víno odrůdy Zinfandel pocházející z vinařské oblasti Napa Valley
Chuť a vůně vína
Robusní a přesto hladký Zinfandel je charakteristický vůní i chutí tmavých třešní, borůvek a malin s náznakem dubu.Sklizeň a zrání vína
Víno zraje deset měsíců v sudech z francouzského dubu.K jakému jídlu se víno hodí
- těstoviny
- smetanové sýry
Recept: Bramborové noky se špenátem a sýrem
Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Napa Valley
Vinařství - Ravenswood
Typ - Červené víno
Odrůda - Zinfandel
Ročník - 2013
Analýza vína - alkohol 13,5%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Bramborové noky se špenátem a sýrem
doba přípravy: 25 minut
Suroviny
500 g vařených brambor, 120-150 g hrubé mouky, sůl, 1 lžíce řepkového oleje, 1 cibule, špenátový protlak, 2-3 stroužky česneku, sůl, polohrubá mouka na zahuštění, strouhaný sýr 30%
Postup přípravy
Noky: Brambory uvaříme, studené nastrouháme na vále, osolíme, vypracujeme těsto, tvoříme váleček jako prst a z něho pokrájíme kousky, které zaváříme v osolené vodě, až vyplavou. Scedíme. Špenát: Krájenou cibuli zpěníme, orestujeme prolisovaný česnek, podlijeme půl deci vody, přidáme špenátový protlak, osolíme,10 minut vaříme, poprášíme trochou mouky na zahuštění. Necháme probublat a máme hotovo. Špenát je dobrý ostřejší, chutná je i kombinace špenát-těstoviny.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!