Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Ravenswood - Vintner´s Blend Zinfandel 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Zinfandel

Robustní hladké víno odrůdy Zinfandel pocházející z vinařské oblasti Napa Valley

Chuť a vůně vína

Robusní a přesto hladký Zinfandel je charakteristický vůní i chutí tmavých třešní, borůvek a malin s náznakem dubu.

Sklizeň a zrání vína

Víno zraje deset měsíců v sudech z francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • těstoviny
  • smetanové sýry

Recept: Bramborové noky se špenátem a sýrem

469 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Napa Valley
Vinařství - Ravenswood
Typ - Červené víno
Odrůda - Zinfandel
Ročník - 2013
Analýza vína - alkohol 13,5%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)


Bramborové noky se špenátem a sýrem

Bramborové noky se špenátem a sýrem


doba přípravy: 25 minut


Suroviny
500 g vařených brambor, 120-150 g hrubé mouky, sůl, 1 lžíce řepkového oleje, 1 cibule, špenátový protlak, 2-3 stroužky česneku, sůl, polohrubá mouka na zahuštění, strouhaný sýr 30%


Postup přípravy
Noky: Brambory uvaříme, studené nastrouháme na vále, osolíme, vypracujeme těsto, tvoříme váleček jako prst a z něho pokrájíme kousky, které zaváříme v osolené vodě, až vyplavou. Scedíme. Špenát: Krájenou cibuli zpěníme, orestujeme prolisovaný česnek, podlijeme půl deci vody, přidáme špenátový protlak, osolíme,10 minut vaříme, poprášíme trochou mouky na zahuštění. Necháme probublat a máme hotovo. Špenát je dobrý ostřejší, chutná je i kombinace špenát-těstoviny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!