Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Ravenswood - Vintner´s Blend Zinfandel 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Zinfandel

Robustní hladké víno odrůdy Zinfandel pocházející z vinařské oblasti Napa Valley

Chuť a vůně vína

Robusní a přesto hladký Zinfandel je charakteristický vůní i chutí tmavých třešní, borůvek a malin s náznakem dubu.

Sklizeň a zrání vína

Víno zraje deset měsíců v sudech z francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • těstoviny
  • smetanové sýry

Recept: Nakládaný plísňový sýr se švestkami

469 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Napa Valley
Vinařství - Ravenswood
Typ - Červené víno
Odrůda - Zinfandel
Ročník - 2013
Analýza vína - alkohol 13,5%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)


Nakládaný plísňový sýr se švestkami

Nakládaný plísňový sýr se švestkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks plísňového sýra typu hermelín, 80 g sušených švestek, 3 stroužky česneku, snítka rozmarýnu, hvězdička badyánu, mletá paprika, olivový olej na zalití


Postup přípravy
Sýr odkrojíme tak, aby odkrojek tvořil tenkou "pokličku". Vnitřek zbytku vydlabeme. Náplň připravíme tak, že několik vypeckovaných švestek odložíme stranou, zbylé podrtíme nebo rozsekáme na drobnou směsku. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a asi 2 jehličky podrceného rozmarýnu, vydlabanou náplň sýra. Důkladně rozetřeme do pasty,já si pomohla mixérem. Přiklopíme "pokličkou" sýra a lehce stiskem upevníme. Vložíme do čisté sklenice. Přidáme zbylé švestky,česnek,rozmarýn a badyán. Lehce poprášíme paprikou. Zalijeme kvalitním olejem a uzavřeme. Necháme v chladu nejméně 4 dny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!