Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Reserve 2017 Barossa Shiraz, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Řada vín Berton Vineyard Reserva obsahuje vína z regionů, které vzhledem k jejich výraznému klimatu a půdním podmínkám, dávají vynikající předpoklady pro výrobu vín z konkrétních odrůd hroznů.

Chuť a vůně vína

Vůně je výrazná a komplexní, se širokým spektrem ovocných tónů od zralých černých třešní a ostružin až po vůně koření. Bohatá a plná chuť vína připomíná chuť švestek, s náznaky ostružin. Toto bohaté aroma je podtrženo jemnou vůní vanilky

K jakému jídlu se víno hodí

  • steaky,aromatické sýry, zvěřina

Recept: Nakládaný plísňový sýr se švestkami
499 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales,Riverina
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz & Syrah
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 14,65% v/v, Titrovatelné kyseliny: 6.86g/litre, zbytkový cukr: 1,70g/L, pH:3,45
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 3-8 let

Tasting notes

  • 2017: Trophy CSWA 2019,
  • Gold - CWSA Best Value 2019,
  • Gold - AWC Vienna,
  • Gold - International Wine and Spirit Competition,
  • Bronze - Decanter 2019,
  • Bronze - Rutherglen Wine Show,
  • Bronze - Great Australian Shiraz Challenge,
  • Bronze - New World Wine awards,
  • Bronze - London Wine Competition.


Nakládaný plísňový sýr se švestkami

Nakládaný plísňový sýr se švestkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks plísňového sýra typu hermelín, 80 g sušených švestek, 3 stroužky česneku, snítka rozmarýnu, hvězdička badyánu, mletá paprika, olivový olej na zalití


Postup přípravy
Sýr odkrojíme tak, aby odkrojek tvořil tenkou "pokličku". Vnitřek zbytku vydlabeme. Náplň připravíme tak, že několik vypeckovaných švestek odložíme stranou, zbylé podrtíme nebo rozsekáme na drobnou směsku. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a asi 2 jehličky podrceného rozmarýnu, vydlabanou náplň sýra. Důkladně rozetřeme do pasty,já si pomohla mixérem. Přiklopíme "pokličkou" sýra a lehce stiskem upevníme. Vložíme do čisté sklenice. Přidáme zbylé švestky,česnek,rozmarýn a badyán. Lehce poprášíme paprikou. Zalijeme kvalitním olejem a uzavřeme. Necháme v chladu nejméně 4 dny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!