Reserve 2017 Barossa Shiraz, 0,75l
Červené víno | suché | Shiraz
Řada vín Berton Vineyard Reserva obsahuje vína z regionů, které vzhledem k jejich výraznému klimatu a půdním podmínkám, dávají vynikající předpoklady pro výrobu vín z konkrétních odrůd hroznů.
Chuť a vůně vína
Vůně je výrazná a komplexní, se širokým spektrem ovocných tónů od zralých černých třešní a ostružin až po vůně koření. Bohatá a plná chuť vína připomíná chuť švestek, s náznaky ostružin. Toto bohaté aroma je podtrženo jemnou vůní vanilkyK jakému jídlu se víno hodí
- steaky,aromatické sýry, zvěřina
Recept: Sýrové fondue
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales,Riverina
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz & Syrah
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 14,65% v/v, Titrovatelné kyseliny: 6.86g/litre, zbytkový cukr: 1,70g/L, pH:3,45
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 3-8 let
Tasting notes
- 2017: Trophy CSWA 2019,
- Gold - CWSA Best Value 2019,
- Gold - AWC Vienna,
- Gold - International Wine and Spirit Competition,
- Bronze - Decanter 2019,
- Bronze - Rutherglen Wine Show,
- Bronze - Great Australian Shiraz Challenge,
- Bronze - New World Wine awards,
- Bronze - London Wine Competition.

Sýrové fondue
Doba přípravy:
Suroviny:
800g ementálu, 2dl bílého vína, 8dl brandy, 1 lžíce škrobové moučky, muškátový oříšek, chilli papričky
K napichování
chléb, hrozny, olivy, ořechy, paprika, fíky
Postup přípravy:
Nádobu na fondue vytřeme chilli papričkou, vlijeme víno a zahřejeme. Vsypeme kousky sýra se strouhaným muškátovým oříškem a mícháme, až vznikne omáčka. Dohustíme škrobovou moučkou rozmíchanou s troškou vína, krátce povaříme a dolijeme brandy. Necháme na mírném ohni ve středu stolu a střídavě napichujeme pečivo a máčíme v sýrové omáčce. Různé doplňky nám chuťově doladí celý pokrm.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!