Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Reserve 2017 Barossa Shiraz, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Řada vín Berton Vineyard Reserva obsahuje vína z regionů, které vzhledem k jejich výraznému klimatu a půdním podmínkám, dávají vynikající předpoklady pro výrobu vín z konkrétních odrůd hroznů.

Chuť a vůně vína

Vůně je výrazná a komplexní, se širokým spektrem ovocných tónů od zralých černých třešní a ostružin až po vůně koření. Bohatá a plná chuť vína připomíná chuť švestek, s náznaky ostružin. Toto bohaté aroma je podtrženo jemnou vůní vanilky

K jakému jídlu se víno hodí

  • steaky,aromatické sýry, zvěřina

Recept: Zvěřinový Stroganov
499 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales,Riverina
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz & Syrah
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 14,65% v/v, Titrovatelné kyseliny: 6.86g/litre, zbytkový cukr: 1,70g/L, pH:3,45
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 3-8 let

Tasting notes

  • 2017: Trophy CSWA 2019,
  • Gold - CWSA Best Value 2019,
  • Gold - AWC Vienna,
  • Gold - International Wine and Spirit Competition,
  • Bronze - Decanter 2019,
  • Bronze - Rutherglen Wine Show,
  • Bronze - Great Australian Shiraz Challenge,
  • Bronze - New World Wine awards,
  • Bronze - London Wine Competition.


Zvěřinový Stroganov

Zvěřinový Stroganov


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 5 osob
1 kelímek smetany ke šlehání, 750 g zvěřina (kýta, kotleta), 2 lžíce kečupu, 2 lžičky plnotučné hořčice, 100 g čerstvých hub, sůl, mletý černý pepř, 5 lžic oleje, 2 lžíce hladké mouky


Postup přípravy
Maso z kýty nebo kotlety nakrájíme na delší nudličky. Opepříme jej, zakápneme lžící oleje a necháme chvíli uležet. Houby si očistíme a stranou podusíme.
Na wok pánvi rozpálíme olej a vložíme maso, které předtím lehce osolíme a poprášíme hladkou moukou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, až je maso měkké. Přidáme restované houby, kečup, hořčici a vše smícháme chvíli necháme společně povařit. Pak přidáme 1 šlehačku, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Zvěřinu Stroganoff podáváme s hranolky nebo rýží.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!