de Bernard Rosé Millesimato, 0,75l
Šumivé růžové víno odrůdy Carbernet Sauvignon, Merlot a Marzemino.
Chuť a vůně vína
Vibrující jemné rosé s elegantní světle růžovou, korálovou barvou. V nose je cítit příjemné, intenzivní a delikátní ovocné aroma s vůní zralých malin, grepu a slabším nádechem květin. Na patře je měkké a hladké s pěknou ostrou texturou.Sklizeň a zrání vína
Sklizeň probíhá formou měkkého lisování hroznů, následnou fermentací při kontrolované teplotě 20 ° C, s krátkým časovým kontaktem na vinných hroznech. Druhá fermentace probíhá ve velkých uzavřených nerezových cisternách při teplotě 12-14 ° C během dvou měsíců.K jakému jídlu se víno hodí
- aperitiv
- dezerty
- těstoviny a ryby
- rizotová jídla
- doporučeno podávat při 10 - 12° C
Recept: Kynuté knedlíky s ovocem
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano and Valdobbiadene
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Carbernet Sauvignon 20%, Merlot 10%, Marzemino 70%
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 10 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Kynuté knedlíky s ovocem
doba přípravy: 45 minut
Suroviny
30 dkg hrubé mouky, 2 dl mléka, 1 vejce, 1 dkg droždí, 2 lžíce cukru, špetka soli, 70 dkg jahod (nebo jiné ovoce podle sezony),
Na posypání
10 dkg cukru, 15 dkg tvrdého tvarohu, 10 dkg rozpuštěného másla
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme rozdrobené droždí, lžíci cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout.
Po vykynutí přidáme cukr, sůl, mléko a vejce a zpracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme ho asi půl hodiny kynout, pak ho rozdělíme, vyválíme na válečky, hřbetem ruky je zploštíme, poklademe omytým a dobře osušeným ovocem, nakrájíme a tvoříme kulaté knedlíky. Vkládáme do vařící, mírně osolené vody a vaříme ve větším kastrole tak, aby volně plavaly. Po chvíli je vařečkou obrátíme. Vaříme 8 - 10 minut. Jeden vyjmeme, zkusíme, zda je uvařen. Pak knedlíky vyjmeme a mírně natrhneme vidličkou, aby z nich vyšla pára. Při podávání je sypeme strouhaným tvarohem, cukrem a mastíme máslem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!