Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de BERNARD ROSÉ MILLESIMATO, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé růžové víno odrůdy Carbernet Sauvignon, Merlot a Marzemino.

Chuť a vůně vína

Vibrující jemné rosé s elegantní světle růžovou, korálovou barvou. V nose je cítit příjemné, intenzivní a delikátní ovocné aroma s vůní zralých malin, grepu a slabším nádechem květin. Na patře je měkké a hladké s pěknou ostrou texturou.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň probíhá formou měkkého lisování hroznů, následnou fermentací při kontrolované teplotě 20 ° C, s krátkým časovým kontaktem na vinných hroznech. Druhá fermentace probíhá ve velkých uzavřených nerezových cisternách při teplotě 12-14 ° C během dvou měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • dezerty
  • těstoviny a ryby
  • rizotová jídla
  • doporučeno podávat při 10 - 12° C

Recept: Švestkový koláč

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
169 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano and Valdobbiadene
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Carbernet Sauvignon 20%, Merlot 10%, Marzemino 70%
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 10 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Švestkový koláč

Švestkový koláč


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
500g hladká mouka, 65g cukr, 1 špetka sůl, 250ml mléko, 125g máslo, 1ks droždí (Kostka), 2kg švestky, 1 lžíce cukr krystal (Na posypání)


Postup přípravy
Hladkou mouku, cukr a sůl promícháme. Mléko ohřejeme. Droždí rozdrobíme v mléce a spolu s rozpuštěným máslem přidáme k mouce. Hnětačem všechny přísady zpracujeme na hladké těsto. Zakryjeme ho a na teplém místě necháme zhruba 30 minut kynout. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Těsto ještě jednou prohněteme a vyválíme ho na plechu vyloženém pečícím papírem. Navrch položíme švestky a lehce je do těsta zamáčkneme. Potom koláč necháme ještě kynout asi 30 minut. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) 35-40 minut. Upečený koláč posypeme krystalovým cukrem a podáváme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!