Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de BERNARD ROSÉ MILLESIMATO, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé růžové víno odrůdy Carbernet Sauvignon, Merlot a Marzemino.

Chuť a vůně vína

Vibrující jemné rosé s elegantní světle růžovou, korálovou barvou. V nose je cítit příjemné, intenzivní a delikátní ovocné aroma s vůní zralých malin, grepu a slabším nádechem květin. Na patře je měkké a hladké s pěknou ostrou texturou.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň probíhá formou měkkého lisování hroznů, následnou fermentací při kontrolované teplotě 20 ° C, s krátkým časovým kontaktem na vinných hroznech. Druhá fermentace probíhá ve velkých uzavřených nerezových cisternách při teplotě 12-14 ° C během dvou měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • dezerty
  • těstoviny a ryby
  • rizotová jídla
  • doporučeno podávat při 10 - 12° C

Recept: Špagety s pórkovou omáčkou

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
169 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano and Valdobbiadene
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Carbernet Sauvignon 20%, Merlot 10%, Marzemino 70%
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 10 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Špagety s pórkovou omáčkou

Špagety s pórkovou omáčkou


doba přípravy: 25 minut


Suroviny pro 4 osoby
špagety, kostka uzeného tofu, 3 stroužky česneku, půl pórku, 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžička cibulového prášku


Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu. Doporučujeme celozrnné špagety Alnatura.
V průběhu vaření špaget si pokrájíme uzené tofu (musí být pevné, ideálně značka Sunfood) na drobné kostičky. Orestujeme je na 3 lžících olivového oleje dokřupava. Před koncem přidáme nadrobno posekaný česnek, který pouze necháme rozvonět. Tofu s česnekem odložíme z pánve. Na zbytku oleje orestujeme na tenká kolečka pokrájený pórek. Zasypeme ho lahůdkovým droždím, cibulovým práškem, několikrát promícháme a zalijeme horkou vodou (nebo ještě lépe zeleninovým vývarem). Několik minut podusíme a zalijeme rostlinnou smetanou. Necháme 2 minuty společně provařit.
Na talíř naservírume špagety, polejeme omáčkou a dozdobíme tofu s česnekem. Kdo má rád pikantnější chutě, přidá ještě čerstvě namletý pepř.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!