Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de BERNARD ROSÉ MILLESIMATO, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé růžové víno odrůdy Carbernet Sauvignon, Merlot a Marzemino.

Chuť a vůně vína

Vibrující jemné rosé s elegantní světle růžovou, korálovou barvou. V nose je cítit příjemné, intenzivní a delikátní ovocné aroma s vůní zralých malin, grepu a slabším nádechem květin. Na patře je měkké a hladké s pěknou ostrou texturou.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň probíhá formou měkkého lisování hroznů, následnou fermentací při kontrolované teplotě 20 ° C, s krátkým časovým kontaktem na vinných hroznech. Druhá fermentace probíhá ve velkých uzavřených nerezových cisternách při teplotě 12-14 ° C během dvou měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • dezerty
  • těstoviny a ryby
  • rizotová jídla
  • doporučeno podávat při 10 - 12° C

Recept: Těstoviny se sýrovou omáčkou

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
179 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano and Valdobbiadene
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Carbernet Sauvignon 20%, Merlot 10%, Marzemino 70%
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 10 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 4 osoby
Varianta I. (brambory + mrkev + kešu)
4 střední brambory, 2x větší mrkev, 4 cibule, 100 g kešu ořechů, 4 lžíce lahůdkového droždí, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky soli, 2 lžičky sušeného česneku
Varianta II. (bez oříšků)
2 větší batáty, 2 větší brambory, 4 lžíce řepkového oleje, 4 lžíce lahůdkového droždí, 2 lžičky prášku ze sušené cibule, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky soli


Postup přípravy
Tato omáčka vás překvapí skvělou chutí a autentickou táhlou strukturou, kterou mají na svědomí škroby v zelenině. Můžete vyzkoušet různé verze a kombinace s bramborem (mrkev, batát nebo dýni). Brambory, mrkev a cibuli (nebo jinou kombinaci) oloupeme a pokrájíme na menší kostky. V hrnci je v mírně osololené vodě vaříme do měkka (zhruba 15 minut). Pozor, vývar si přelijeme do sklenice, ještě se bude hodit. Zeleninu přemístíme do mixéru, v první variantě přidáme přes noc namočené kešu ořechy, lahůdkové droždí, citronovou šťávu, sůl a prášek ze sušené cibule. Mixujeme, dokud není omáčka zcela hladká a zároveň jemně nadýchaná, hustotu můžeme ovlivnit přidáním uschovaného vývaru. Dejte pozor, jestli nádoba vašeho mixéru zvládá teploty blízké vodu varu. Pokud ne, nechte zeleninu nejdříve částečně vychladnout (omáčka ale musím být dostatečně teplá) nebo použijte tyčový mixér přímo v hrnci.
V druhém hrnci současně uvaříme v dostatečném množství vody těstoviny (mohou to být jak špagety, tak různé menší druhy jako penne, kolínka, vrtule apod), zcedíme je a zamícháme do nich lžíci olivového oleje. Na talíři zalejeme těstoviny omáčkou, můžeme přidat také sušená rajčata, olivy nebo sypký "sezamezán". V případě, že si vyberete (převážně sacharidovou) variantu bez oříšků, doporučuju těstoviny s omáčkou doplnit ještě o zdroj bílkovin. Tím můžou být konopná semínka, uvařená cizrna či bílé fazole nebo na malé kousky pokrájené a do křupava osmažené uzené tofu.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!