Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Saint Clair - Omaka Reserve Chardonnay, Marlborough 2016, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Luxusní bílé víno světle žluté barvy s komplexní ovocnou chutí s lehkým dotekem pikantního koření.

Chuť a vůně vína

Aroma bílé broskve, zimolezu a pikantního dubu. Chuť je lahodně bohatá, převažují v ní ovocné tóny, koření a pikantnost dubové kůry. Chuť je plná a elegantní s vyváženými kyselinkami a dlouhým závěrem.

Toto víno věkem získává další chuťový rozměr. Při pečlivém archivování vás bude odměňovat v dalších pěti letech.

Sklizeň a zrání vína

Ovoce pochází z jižních oblastí Marlborough, kde převažuje teplé klima s chladnějšími nocemi. Tato odrůda Chardonnay (především Mendoza, burgundské Clone 95). Po ruční sklizni byl každý hrozen celý lisován, aby byly zachovány všechny ovocné chuti. Poté víno zraje v sudech z amerického dubu (50% vína v nových sudech, 25% vína v jednou plněných sudech a 25% vína ve dvakrát plněných sudech). Víno prochází mléčno-jablečným kvašením, poté deset měsíců zraje za pravidelného míchání.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pečené kuře
  • losos
  • krémové omáčky

Recept: Plzeňské roštěnky

649 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2016
Analýza vína - zbytkový cukr 2.1 g/l, alkohol 13.5%, kyseliny 5.4 g/l, pH 3.36
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-8 let)

Tasting notes


Plzeňské roštěnky

Plzeňské roštěnky


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky roštěné, 2 párky, 1 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky na obalení, olej, 1 sklenka světlého piva, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, sůl, pepř, smažená cibulka na ozdobu


Postup přípravy:
Maso rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme do misky chvíli odpočinout. Rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme po obou stranách je opečeme. Maso vyjmeme do výpeku dáme zpěnit nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, podlijeme šálkem vody a promícháme. Když se omáčka začne vařit, vložíme zpět roštěnky a dusíme je do měkka. Měkké maso opět vyjmeme, šťávu vydusíme, vmícháme mouku a osmahneme ji. Podlijeme vodou a pivem, přivedeme k varu, přidáme bobkový list a omáčku povaříme. Mezitím na pánvi osmahneme nakrojené nožičky párků a na kolečka nakrájenou cibuli. Roštěnky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme osmaženou cibulkou a nožičkami párků. Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovými knedlík.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!