Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Omaka Reserve Chardonnay, Marlborough 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Luxusní bílé víno světle žluté barvy s komplexní ovocnou chutí s lehkým dotekem pikantního koření.

Chuť a vůně vína

Aroma bílé broskve, zimolezu a pikantního dubu. Chuť je lahodně bohatá, převažují v ní ovocné tóny, koření a pikantnost dubové kůry. Chuť je plná a elegantní s vyváženými kyselinkami a dlouhým závěrem.

Toto víno věkem získává další chuťový rozměr. Při pečlivém archivování vás bude odměňovat v dalších pěti letech.

Sklizeň a zrání vína

Ovoce pochází z jižních oblastí Marlborough, kde převažuje teplé klima s chladnějšími nocemi. Tato odrůda Chardonnay (především Mendoza, burgundské Clone 95). Po ruční sklizni byl každý hrozen celý lisován, aby byly zachovány všechny ovocné chuti. Poté víno zraje v sudech z amerického dubu (50% vína v nových sudech, 25% vína v jednou plněných sudech a 25% vína ve dvakrát plněných sudech). Víno prochází mléčno-jablečným kvašením, poté deset měsíců zraje za pravidelného míchání.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pečené kuře
  • losos
  • krémové omáčky

Recept: Grilovaný losos v marinádě
519 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2016
Analýza vína - zbytkový cukr 2.1 g/l, alkohol 13.5%, kyseliny 6.0 g/l, pH 3.24
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-8 let)

Tasting notes


Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě


Doba přípravy: 40 minut


Suroviny:
sůl, 4ks citronu, polévková lžíce sojové omáčky, 8 ks lososového filetu (podkovy), 4 polévkové lžíce medu a stejné množství hořčice


Postup přípravy:
Med rozpustíme v citronové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a necháme odležet zhruba 2 hodiny. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany.


Také Vám poradíme:


  1. jak eliminovat rybí zápach?
    nejdříve rybu pořádně omyjeme – nejvíce zápachu se ukrývá ve slizu, kterým je ryba pokryta. Poté ji na chvíli naložíme do mléka, které má schopnost rybí zápach vytáhnout. Bude stačit čtvrt až půl hodiny. Následně rybu opět umyjeme, ochutíme bylinkami a citronovou šťávou. Takto připravenou rybu poté vaříme, pečeme či smažíme.


  2. Jak ošetřit zápach na použitém nádobí a rukách?
    Veškeré nádobí, se kterým jsme syrovou rybu připravovali, tedy prkénko a nože, pořádně omyjeme čisticím přípravkem a poté přetřeme půlkou citronu. Kyselina citronová totiž neutralizuje pachy. Citron necháme chvíli účinkovat a nádobí znovu umyjeme, případně dáme do myčky.
    Zápach z ryby přejde i na ruce, ale i na těch se ho dá lehce zbavit. Vytvořte si kašovitou směs ze soli a vody a naneste na ruce. Poté si asi po 1 minutě ruce pořádně umyjte.
    Sůl vysušuje, tak si nezapomeňte ruce namazat nějakým hydratačním krémem. Také můžete využít šťávu z citrónu.





Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!