Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Omaka Reserve Chardonnay, Marlborough 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Luxusní bílé víno světle žluté barvy s komplexní ovocnou chutí s lehkým dotekem pikantního koření.

Chuť a vůně vína

Aroma bílé broskve, zimolezu a pikantního dubu. Chuť je lahodně bohatá, převažují v ní ovocné tóny, koření a pikantnost dubové kůry. Chuť je plná a elegantní s vyváženými kyselinkami a dlouhým závěrem.

Toto víno věkem získává další chuťový rozměr. Při pečlivém archivování vás bude odměňovat v dalších pěti letech.

Sklizeň a zrání vína

Ovoce pochází z jižních oblastí Marlborough, kde převažuje teplé klima s chladnějšími nocemi. Tato odrůda Chardonnay (především Mendoza, burgundské Clone 95). Po ruční sklizni byl každý hrozen celý lisován, aby byly zachovány všechny ovocné chuti. Poté víno zraje v sudech z amerického dubu (50% vína v nových sudech, 25% vína v jednou plněných sudech a 25% vína ve dvakrát plněných sudech). Víno prochází mléčno-jablečným kvašením, poté deset měsíců zraje za pravidelného míchání.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pečené kuře
  • losos
  • krémové omáčky

Recept: Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
519 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2016
Analýza vína - zbytkový cukr 2.1 g/l, alkohol 13.5%, kyseliny 6.0 g/l, pH 3.24
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-8 let)

Tasting notes


Pečený pstruh s kedlubnovým salátem

Pečený pstruh s kedlubnovým salátem


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 kedlubny, 100 g sterilované cukrové kukuřice Freshona, 2 lžíce bio chia semínek, 125 ml plnotučného bílého jogurtu, hrst čerstvé sekané listové petržele, mořská sůl a pepř, 1 citron (šťáva), 4 filety pstruha lososovitého s kůží, bio extra panenský olivový olej, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla


Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet. Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.
V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.


Rada
Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!