Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 10 Twin Hills Chardonnay Marlborough 2014, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Elegantní a komplexní bílé víno světlezlaté barvy s příchutí tropického ovoce podporované jemným nádechem slané minerality.

Chuť a vůně vína

Toto víno pochází z vinice Saint Clair v oblasti Omaka Valley (v oblasti, která se oproti jiným regionům v Marlborough vyznačuje teplejšími dny a chladnějšími nocemi). Toto klima napomáhá udržení silné ovocné chuti a proto je tato oblast proslulá produkcí vynikajícího vína odrůdy Chardonnay. Hrozny pocházejí z kombinace Mendoza a Clone 95 Chardonnay (původ: Burgundsko).

Sklizeň a zrání vína

Víno je sbíráno ručně. Toto víno při správném uchování zlepšuje v dalších pěti letech svojí chuť. Slisovaná ovocná šťáva zraje v sudech z amerického dubu, následně dozrává za pravidelného míchání dalších 9 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • jehněčí maso
  • uzeniny,sýry

Recept: Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou
569 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2014
Analýza vína - zbytkový cukr 2,7 g/l, alkohol 13,5%, kyseliny 6,1 g/l, pH 3,14
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-8let)

Tasting notes


Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou

Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou


Doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby:
500 g baby červených brambor, nakrájených na čtvrtky (asi 12), 500 g mrkve, oloupané a nakrájené na 8cm tyčinky (asi 6), 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 11/4 lžičky soli, 3/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře, 1 kg zadní kýty – květová špička nebo spodní šál, 3 stroužky česneku, nasekané, 1 lžíce italského koření


Postup přípravy:
Rare: 46° - 49 °C
Medium-rare: 52° - 54 °C
Medium: 57° - 60 °C
Medium-well: 63° - 66 °C
Well-done: 68° - 71 °C


Nahřejte troubu (s roštem ve spodní třetině trouby) na 190 °C. Na pekáč rozložte brambory, mrkve a přidejte 1 lžíci oleje, 1/2 lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Rozložte je do jedné vrstvy a doprostřed umístěte maso (tučnou stranou nahoru), maso případně odtlačí zeleninu do stran. V malé misce smíchejte česnek, italské koření a zbylou sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Rovnoměrně směsí potřete pečeni. Vložte pekáč do trouby a pečte, dokud teploměr na maso vložený doprostřed masa nedosáhne požadovaného stupně propečení, což je asi 1 hodina u medium-rare (viz TIP). Před krájením a podáváním nechte jídlo uležet asi 10 minut.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!