Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 10 Twin Hills Chardonnay Marlborough 2014, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Elegantní a komplexní bílé víno světlezlaté barvy s příchutí tropického ovoce podporované jemným nádechem slané minerality.

Chuť a vůně vína

Toto víno pochází z vinice Saint Clair v oblasti Omaka Valley (v oblasti, která se oproti jiným regionům v Marlborough vyznačuje teplejšími dny a chladnějšími nocemi). Toto klima napomáhá udržení silné ovocné chuti a proto je tato oblast proslulá produkcí vynikajícího vína odrůdy Chardonnay. Hrozny pocházejí z kombinace Mendoza a Clone 95 Chardonnay (původ: Burgundsko).

Sklizeň a zrání vína

Víno je sbíráno ručně. Toto víno při správném uchování zlepšuje v dalších pěti letech svojí chuť. Slisovaná ovocná šťáva zraje v sudech z amerického dubu, následně dozrává za pravidelného míchání dalších 9 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • jehněčí maso
  • uzeniny,sýry

Recept: Staročeské hovězí roládky na zelenině
569 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2014
Analýza vína - zbytkový cukr 2,7 g/l, alkohol 13,5%, kyseliny 6,1 g/l, pH 3,14
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-8let)

Tasting notes


Staročeské hovězí roládky na zelenině

Staročeské hovězí roládky na zelenině


doba přípravy: 120 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky hovězího zadního, staročeské koření, sůl, 6 plátků krájené slaniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, lilek menší, cuketa menší, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 6 malých rajčátek cherry, 2 lžíce tuku (olej, sádlo), mouka hladká na zahuštění, zelená cibulová nať


Postup přípravy
Hovězí plátky naklepeme na tenko,osolíme,lehce posypeme staročeským kořením,poklademe slaninou a pevně zarolujeme. Na konci spíchneme jehlou,nebo párátkem. V kastrolu si rozehřejeme tuk,vsypeme najemno nakrájenou cibuli (trošku si jí schováme na později) a restujeme do světle hněda. Pak přidáme 2 stroužky česneku, pokrájené na plátky a roládky,které necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme protlak, rychle promícháme a zalijeme vroucí vodou do výšky 2/3 masa. Ještě trochu osolíme, přiklopíme poklicí a dáme dusit do měkka. Dle potřeby lehce doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme ,uložíme do tepla a šťávu zahustíme tmavší jíškou, nebo moukou rozmíchanou v troše vody. Štávu si můžeme před zahuštěním nastavit horkou vodou,podle toho,kolik jí asi budeme chtít. Necháme asi 10 min provářet, pak pečlivě přecedíme přes hustý cedník a necháme ještě asi 10 min. provářet. Štáva by nám měla pustit na povrchu tuk. Mezitím si nakrájíme lilek i cuketu na centimetrové hranolky,rajčata na půlky. V pánvi si rozehřejeme trošku oleje, vsypeme pokrájený lilek, cuketu, zbylou cibuli a vše lehce opečeme, pak osolíme, přidáme ždibet staročeského koření, podlijeme trochou vody (jen na pokrytí dna), přiklopíme a necháme asi 5 min dusit. Poté přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný poslední stroužek česneku, podlijeme naběračkou šťávy a necháme chvilku provařit. Hotovou zeleninu (neměla by být rozvařená,ale křupavá) přidáme do omáčky, necháme přejít varem a dle chuti dosolíme. Vmícháme nakrájenou zelenou cibulku. Roládky zbavíme jehel a nakrájíme je na plátky. Na talíř nandáme přílohu,nalijeme omáčku se zeleninou a poklademe plátky masa. Jako příloha je vhodná rýže,vařené brambory.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!