Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 10 Twin Hills Chardonnay Marlborough 2014, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Elegantní a komplexní bílé víno světlezlaté barvy s příchutí tropického ovoce podporované jemným nádechem slané minerality.

Chuť a vůně vína

Toto víno pochází z vinice Saint Clair v oblasti Omaka Valley (v oblasti, která se oproti jiným regionům v Marlborough vyznačuje teplejšími dny a chladnějšími nocemi). Toto klima napomáhá udržení silné ovocné chuti a proto je tato oblast proslulá produkcí vynikajícího vína odrůdy Chardonnay. Hrozny pocházejí z kombinace Mendoza a Clone 95 Chardonnay (původ: Burgundsko).

Sklizeň a zrání vína

Víno je sbíráno ručně. Toto víno při správném uchování zlepšuje v dalších pěti letech svojí chuť. Slisovaná ovocná šťáva zraje v sudech z amerického dubu, následně dozrává za pravidelného míchání dalších 9 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • jehněčí maso
  • uzeniny,sýry

Recept: Flank steak se zeleninou
569 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2014
Analýza vína - zbytkový cukr 2,7 g/l, alkohol 13,5%, kyseliny 6,1 g/l, pH 3,14
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-8let)

Tasting notes


Flank steak se zeleninou

Flank steak se zeleninou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
200 g hovězího flank steaku, olej na potření, 1 lžíce oleje na opékání, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/3 mladé cukety, 1 červená cibule, 200 g sterilovaných cherry rajčátek, 1-2 lžíce mraženého hrášku, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl, pepř


Postup přípravy
Flank steak je lépe nechat alespoň den i dva odležet. Maso odblaníme, potřeme olejem, zabalíme do fólie a uložíme do lednice. Druhý den nakrájíme maso proti vláknům na tenké proužky a na rozpálené steakové pánvi na oleji prudce orestujeme, pak osolíme a opepříme a vyndáme na talířek. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na měsíčky, po chvilce přidáme na nudličky nakrájené očištěné papriky a cuketu. Promícháme a prudce orestujeme, musí zůstat křehké. Dle chuti osolíme, opepříme, vrátíme maso, zakápneme worcestrem, promícháme a přidáme cherry rajčátka (polovinu 400 g plechovky, druhou můžeme uchovat v zip-sáčku na pozdější použití). Necháme vše minutu prohřát, přidáme pro barvu propláchnutý, okapaný hrášek, promícháme a podáváme s rýží (polovinu hrášku můžeme vmíchat do rýže) nebo s opečeným bramborem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!