Saint Clair - Pioneer Block 10 Twin Hills Chardonnay Marlborough 2014, 0,75l
Elegantní a komplexní bílé víno světlezlaté barvy s příchutí tropického ovoce podporované jemným nádechem slané minerality.
Chuť a vůně vína
Toto víno pochází z vinice Saint Clair v oblasti Omaka Valley (v oblasti, která se oproti jiným regionům v Marlborough vyznačuje teplejšími dny a chladnějšími nocemi). Toto klima napomáhá udržení silné ovocné chuti a proto je tato oblast proslulá produkcí vynikajícího vína odrůdy Chardonnay. Hrozny pocházejí z kombinace Mendoza a Clone 95 Chardonnay (původ: Burgundsko).Sklizeň a zrání vína
Víno je sbíráno ručně. Toto víno při správném uchování zlepšuje v dalších pěti letech svojí chuť. Slisovaná ovocná šťáva zraje v sudech z amerického dubu, následně dozrává za pravidelného míchání dalších 9 měsíců.K jakému jídlu se víno hodí
- jehněčí maso
- uzeniny,sýry
Recept: Hovězí plátky na houbách
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2014
Analýza vína - zbytkový cukr 2,7 g/l, alkohol 13,5%, kyseliny 6,1 g/l, pH 3,14
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-8let)
Tasting notes

Hovězí plátky na houbách
doba přípravy: 80 minut
Suroviny pro 6 osob
700g zadního hovězího, 2 cibule, 300 g čerstvých hub, sůl, pepř, kmín, olej, sádlo, houbový bujon, houbové koření, hladká mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran. Podlijeme nejlépe vývarem (já přidala pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C. Teplotu snížíme na cca 170 - 180 °C (dle vlastností své trouby). Tam necháme maso pomalu péci. Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme. Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!