Saint Clair - Pioneer Block 4 SAWCUT Chardonnay Marlborough 2015, 0,75l
Bílé víno | suché | Chardonnay
Elegantní a komplexní bílé víno zlatavé barvy s příchutí tropického ovoce a lísky podporované jemným nádechem koření s kouřovými podtóny.
Chuť a vůně vína
Vinařství Sawcut se nachází u vchodu do vápencové Sawcut Gorge, která se nachází v údolí Ure na jihu Marlborough.Údolí Ure je oblast Marlborough, 50 km jižně od města Blenheim. Je to úzké údolí, chráněné kopci na třech stranách a je v těsné blízkosti východního pobřeží. Má jedinečnou mikroklima, ideální pro výrobu vysoce kvalitního vína.
Chuť má aroma bílé broskve,křehké lísky s nádechem koření s kouřovými pikantními podtóny.
Víno má elegantní chuť s jemným nádechem tropického ovoce, citrusovým olejem a kořením.
Sklizeň a zrání vína
Ovoce bylo sbíráno ručně ve chvíli, kdy dosáhlo plné fyziologické zralosti a maximální zralosti. Ve vinařství bylo ovoce lisované vcelku, aby se zajistilo, že nejlepší ingredience ovoce byly zachovány. Víno bylo fermentováno ve francouzských dubových barikách, z nichž čtvrtina byla vyrobena z nového dubu. Víno pak prošlo malolaktickou fermentací, následovalo dalších deset měsíců stárnutí na kvasnicích s pravidelným mícháním. Víno bylo poté pečlivě smícháno, stabilizováno a připraveno k plnění do lahví.K jakému jídlu se víno hodí
- prosciutto v kombinaci s melounem a olivovým olejem
- sýry
Recept: Zapečená Niva se šunkou, sýrem a vejci
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2015
Analýza vína - zbytkový cukr 1,5 g/l, alkohol 12,5%, kyseliny 5,3 g/l, pH 3,58
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-8 let)
Tasting notes

Zapečená Niva se šunkou, sýrem a vejci
doba přípravy: 45 minut
Suroviny pro 2 osoby
250 g Nivy, 2 vejce na porci, 100 g šunky, 100 g eidamu
Postup přípravy
Dno i okraje jednoporcových zapékacích misek poklademe šunkou, přidáme nakrájenou Nivu, zalijeme rozkvedlanými vejci, přikryjeme plátkem šunky a eidamu. Necháme 30 min zapéct v předem vyhřáté troubě na cca 200 stupňů. Podáváme s pečivem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!