Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 4 SAWCUT Chardonnay Marlborough 2015, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Elegantní a komplexní bílé víno zlatavé barvy s příchutí tropického ovoce a lísky podporované jemným nádechem koření s kouřovými podtóny.

Chuť a vůně vína

Vinařství Sawcut se nachází u vchodu do vápencové Sawcut Gorge, která se nachází v údolí Ure na jihu Marlborough.
Údolí Ure je oblast Marlborough, 50 km jižně od města Blenheim. Je to úzké údolí, chráněné kopci na třech stranách a je v těsné blízkosti východního pobřeží. Má jedinečnou mikroklima, ideální pro výrobu vysoce kvalitního vína.
Chuť má aroma bílé broskve,křehké lísky s nádechem koření s kouřovými pikantními podtóny.
Víno má elegantní chuť s jemným nádechem tropického ovoce, citrusovým olejem a kořením.

Sklizeň a zrání vína

Ovoce bylo sbíráno ručně ve chvíli, kdy dosáhlo plné fyziologické zralosti a maximální zralosti. Ve vinařství bylo ovoce lisované vcelku, aby se zajistilo, že nejlepší ingredience ovoce byly zachovány. Víno bylo fermentováno ve francouzských dubových barikách, z nichž čtvrtina byla vyrobena z nového dubu. Víno pak prošlo malolaktickou fermentací, následovalo dalších deset měsíců stárnutí na kvasnicích s pravidelným mícháním. Víno bylo poté pečlivě smícháno, stabilizováno a připraveno k plnění do lahví.

K jakému jídlu se víno hodí

  • prosciutto v kombinaci s melounem a olivovým olejem
  • sýry

Recept: Nakládaný plísňový sýr se švestkami
499 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2015
Analýza vína - zbytkový cukr 1,5 g/l, alkohol 12,5%, kyseliny 5,3 g/l, pH 3,58
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-8 let)

Tasting notes


Nakládaný plísňový sýr se švestkami

Nakládaný plísňový sýr se švestkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks plísňového sýra typu hermelín, 80 g sušených švestek, 3 stroužky česneku, snítka rozmarýnu, hvězdička badyánu, mletá paprika, olivový olej na zalití


Postup přípravy
Sýr odkrojíme tak, aby odkrojek tvořil tenkou "pokličku". Vnitřek zbytku vydlabeme. Náplň připravíme tak, že několik vypeckovaných švestek odložíme stranou, zbylé podrtíme nebo rozsekáme na drobnou směsku. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a asi 2 jehličky podrceného rozmarýnu, vydlabanou náplň sýra. Důkladně rozetřeme do pasty,já si pomohla mixérem. Přiklopíme "pokličkou" sýra a lehce stiskem upevníme. Vložíme do čisté sklenice. Přidáme zbylé švestky,česnek,rozmarýn a badyán. Lehce poprášíme paprikou. Zalijeme kvalitním olejem a uzavřeme. Necháme v chladu nejméně 4 dny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!