Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Godfrey’s Creek Reserve Noble Riesling 2018, 0,375

Bílé víno | sladké | Riesling

Lahodné dezertní víno zlaté barvy s příchutí medu, kakaa, meruňky a citrusů s nádherným hedvábným povrchem.

Chuť a vůně vína

Vůně lahodně složená z meruňky, kakaa, kandovaného citrónu s tóny medu z bílého jetele. Na jazyku pak převažuje pikantní chuť pomeranče v kombinaci s citrónem. Ideální pro okamžité pití, své milovníky bude odměňovat při skladování v lahvi vyjimečnou chutí i v příštích letech.

Sklizeň a zrání vína

pěstuje se na vinici Johna a Lynna Walsha v samotném srdci údolí Marlborough. Na vinici byly zavěšeny hrozny hroznů až do pozdní sezóny, aby se podpořilo jednodušší rozmačkání. Hrozny byly ručně sklizeny, celá sklizeň, byla lisována a v nádrži fermentována speciálně vybraným kvasinkovým kmenem. Fermentace byla zastavena v okamžiku, když zbytkový cukr dosahoval dokonalé a přirozené kyselosti.

K jakému jídlu se víno hodí

  • nejlepší je sklenka po jídle nebo v kombinaci s modrým sýrem a ovocnými dezerty

Recept: Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty

699 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough (Godfrey’s Creek)
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Riesling
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 12.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 9.2g/litre, Zbytkový cukr: 167g/litre, pH: 3.39.
Druh vína - Sladké
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,375 l
Vhodné k archivace - 10-12 let

Tasting notes

  • 5 STARS - Bob Campbell 2018
  • SILVER Outstanding - International Wine and Spirits Competition 2018
  • SILVER Medal - International Wine Competition Tranche One 2018
  • SILVER Medal - New Zealand Royal Easter Wine Show 2017


Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty

Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty


doba přípravy: 20 minut


Suroviny
sýr Halloumi nakrájený na plátky silné cca 1,5 cm, rukola, cherry rajčata, citron, olivový olej, množství podle počtu strávníků,
HALLOUMI :
Halloumi je národní sýr Kypru a byl zde vyráběn již před tisíci lety.
Dělá se ze směsi ovčího, kozího a kravského mléka s jemným přidáním máty.
Na Kypru a nejen tam, je velmi oblíben. Je možno ho grilovat, opékat, smažit, neroztéká se.


Postup přípravy
Gril nebo grilovací pánev rozpálíme, potřeme jemně olejem, sýr nakrájíme na plátky a ogrilujeme z obou stran. Rukolu omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem a promícháme. Rozdělíme ji na talíře, poklademe grilovaným sýrem a doplníme pokrájenými cherry rajčaty. Sůl neuvádím, není třeba, ale každý podle chuti.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!