Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Godfrey’s Creek Reserve Noble Riesling 2016, 0,375

Bílé víno | sladké | Riesling

Lahodné dezertní víno zlaté barvy s příchutí medu, kakaa, meruňky a citrusů s nádherným hedvábným povrchem.

Chuť a vůně vína

Vůně lahodně složená z meruňky, kakaa, kandovaného citrónu s tóny medu z bílého jetele. Na jazyku pak převažuje pikantní chuť pomeranče v kombinaci s citrónem. Ideální pro okamžité pití, své milovníky bude odměňovat při skladování v lahvi vyjimečnou chutí i v příštích letech.

Sklizeň a zrání vína

pěstuje se na vinici Johna a Lynna Walsha v samotném srdci údolí Marlborough. Na vinici byly zavěšeny hrozny hroznů až do pozdní sezóny, aby se podpořilo jednodušší rozmačkání. Hrozny byly ručně sklizeny, celá sklizeň, byla lisována a v nádrži fermentována speciálně vybraným kvasinkovým kmenem. Fermentace byla zastavena v okamžiku, když zbytkový cukr dosahoval dokonalé a přirozené kyselosti.

K jakému jídlu se víno hodí

  • nejlepší je sklenka po jídle nebo v kombinaci s modrým sýrem a ovocnými dezerty

Recept: Panna cotta s rebarborovým přelivem

599 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough (Godfrey’s Creek)
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Riesling
Ročník - 2016
Analýza vína - Alkohol: 10.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 9.2g/litre, Zbytkový cukr: 196g/litre, pH: 3.30.
Druh vína - Sladké
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,375 l
Vhodné k archivace - 10-12 let

Tasting notes

  • 5 STARS - Bob Campbell 2018
  • SILVER Outstanding - International Wine and Spirits Competition 2018
  • SILVER Medal - International Wine Competition Tranche One 2018
  • SILVER Medal - New Zealand Royal Easter Wine Show 2017


Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s rebarborovým přelivem


doba přípravy: 40 minut


Suroviny pro 4 osoby
3 plátky želatiny plátkové, 500ml smetany ke šlehání, 70g cukru krystal, 1ks vanilkového lusku, 2lžíce pistácie sekané, nesolené
Přeliv
80g cukr krystal, 80ml vody, 150g rebarbory, 1ks vanilkového lusku, 1lžíce citronové šťávy,


Postup přípravy
Plátky želatiny namočte do misky se studenou vodou. Do rendlíku vlijte smetanu, přidejte cukr a semínka vanilkového lusku. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a zahřívejte těsně pod bod varu. Nabobtnalé plátky želatiny vyjměte z misky a vymačkejte přebytečnou vodu. Želatinu rozmíchejte v horké smetaně a nalévejte do misek nebo skleniček. Vložte je do ledničky a nechte chladit nejméně 4 hodiny, ale nejlépe přes noc. Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr – jakmile se rozpustí a získá zlatou barvu, nalijte do pánve teplou vodu nebo pokud máte doma sušené ibiškové květy, zalijte 2 lžíce vroucí vodou, nechte 5 minut louhovat, přeceďte a karamel zalijte místo vody tímto výluhem. Karamel vytvoří krystaly, které se během pár minut znovu rozpustí. Přidejte očištěnou a na plátky nakrájenou rebarboru společně se semínky vanilkového lusku a citronovou šťávou. Vařte, dokud rebarbora nebude poloměkká, pozor, ať se nerozvaří. Přeliv nechte vychladnout. Panna cottu podávejte s rebarborovým přelivem a nahrubo nasekanými pistáciemi.


Nabídka


Čokoládová pěna
Mousse au chocolat neboli čokoládová pěna je celosvětově oblíbený dezert. Aby také ne, když se skládá z čokolády a vyšlehané 30% smetany. Čím vyšší podíl kakaa čokoláda obsahuje, tím intenzivnější bude chuť pěny.


Italský čokoládový dort
Máte chuť na extra čokoládový dort? Italové moc dobře ví, jak uspokojit vaše chuťové buňky, a jejich dezerty jsou zkrátka neodolatelné. Vychutnejte si pořádnou porci čokoládového korpusu s čokoládovým krémem.


Cheesecake čokoládový
Jemný a sytý, to je cheesecake ze smetanového sýru. Základem je křupavý sušenkový korpus a oproti klasickému cheesecaku má čokoládový o jednu vrstvu polevy navíc.


Čokoládový chlebíček se sušenkami
Ideální na snídani, na svačinu i jako sladká tečka po obědě. Čokoládový chlebíček můžete upéct nejenom z kupovaných sušenek, ale i ze zbylého lineckého cukroví nebo velikonočního pečiva.


Čokoládový koláč se zmrzlinou
Čokoládový koláč se zmrzlinou dokonale provoní každou kuchyň. Směs skořice, hřebíčku a kardamomu je jako stvořená pro kombinaci s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou, která chutě zjemní.


Čokoládový nugát
Domácí nugát chutná ještě o něco lépe, když se k němu přidá čokoláda. Jeho příprava je jednoduchá a hotová směs se nechává vychladnout v lednici. Nugát lze potom jednoduše nakrájet a darovat k narozeninám místo bonboniéry.


Bezlepkové čokoládové cupcakes
Hříšně dobré cupcakes s krémem z mascarpone, o kterých byste si rozhodně nemysleli, že jsou bezlepkové! A pokud chcete připravit klasické, stačí nahradit speciální mouku tou klasickou.


Medovník s čokoládou
Medovník vychází ze staročeských tradic a stejně jako každý recept i tento má mnoho různých variant. Naše nejoblíbenější je, jak jinak, s čokoládou nasekanou přímo do těsta medovníku.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!