Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Godfrey’s Creek Reserve Noble Riesling 2016, 0,375

Bílé víno | sladké | Riesling

Lahodné dezertní víno zlaté barvy s příchutí medu, kakaa, meruňky a citrusů s nádherným hedvábným povrchem.

Chuť a vůně vína

Vůně lahodně složená z meruňky, kakaa, kandovaného citrónu s tóny medu z bílého jetele. Na jazyku pak převažuje pikantní chuť pomeranče v kombinaci s citrónem. Ideální pro okamžité pití, své milovníky bude odměňovat při skladování v lahvi vyjimečnou chutí i v příštích letech.

Sklizeň a zrání vína

pěstuje se na vinici Johna a Lynna Walsha v samotném srdci údolí Marlborough. Na vinici byly zavěšeny hrozny hroznů až do pozdní sezóny, aby se podpořilo jednodušší rozmačkání. Hrozny byly ručně sklizeny, celá sklizeň, byla lisována a v nádrži fermentována speciálně vybraným kvasinkovým kmenem. Fermentace byla zastavena v okamžiku, když zbytkový cukr dosahoval dokonalé a přirozené kyselosti.

K jakému jídlu se víno hodí

  • nejlepší je sklenka po jídle nebo v kombinaci s modrým sýrem a ovocnými dezerty

Recept: Listový závin s jablky

699 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough (Godfrey’s Creek)
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Riesling
Ročník - 2016
Analýza vína - Alkohol: 10.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 9.2g/litre, Zbytkový cukr: 196g/litre, pH: 3.30.
Druh vína - Sladké
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,375 l
Vhodné k archivace - 10-12 let

Tasting notes

  • 5 STARS - Bob Campbell 2018
  • SILVER Outstanding - International Wine and Spirits Competition 2018
  • SILVER Medal - International Wine Competition Tranche One 2018
  • SILVER Medal - New Zealand Royal Easter Wine Show 2017


Listový závin s jablky

Listový závin s jablky


doba přípravy: 30 minut


Suroviny
listové těsto kupované, nejlépe Lando (čtěte pečlivě složení, aby těsto neobsahovalo mléko, syrovátku, vejce nebo živočišný tuk), jablka, rozinky, med nebo fruktózu, skořici
fruktózový vanilkový cukr


Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na dva pláty, naplníme strouhanými jablky, rozinkami, osladíme, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, svineme. Pečeme na 200°C asi 20 minut na plechu s pečícím papírem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!