Saint Clair - Godfrey’s Creek Reserve Noble Riesling 2016, 0,375
Bílé víno | sladké | Riesling
Lahodné dezertní víno zlaté barvy s příchutí medu, kakaa, meruňky a citrusů s nádherným hedvábným povrchem.
Chuť a vůně vína
Vůně lahodně složená z meruňky, kakaa, kandovaného citrónu s tóny medu z bílého jetele. Na jazyku pak převažuje pikantní chuť pomeranče v kombinaci s citrónem. Ideální pro okamžité pití, své milovníky bude odměňovat při skladování v lahvi vyjimečnou chutí i v příštích letech.Sklizeň a zrání vína
pěstuje se na vinici Johna a Lynna Walsha v samotném srdci údolí Marlborough. Na vinici byly zavěšeny hrozny hroznů až do pozdní sezóny, aby se podpořilo jednodušší rozmačkání. Hrozny byly ručně sklizeny, celá sklizeň, byla lisována a v nádrži fermentována speciálně vybraným kvasinkovým kmenem. Fermentace byla zastavena v okamžiku, když zbytkový cukr dosahoval dokonalé a přirozené kyselosti.K jakému jídlu se víno hodí
- nejlepší je sklenka po jídle nebo v kombinaci s modrým sýrem a ovocnými dezerty
Recept: Grilovaný lilek s fetou
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough (Godfrey’s Creek)
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Riesling
Ročník - 2016
Analýza vína - Alkohol: 10.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 9.2g/litre, Zbytkový cukr: 196g/litre, pH: 3.30.
Druh vína - Sladké
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,375 l
Vhodné k archivace - 10-12 let
Tasting notes
- 5 STARS - Bob Campbell 2018
- SILVER Outstanding - International Wine and Spirits Competition 2018
- SILVER Medal - International Wine Competition Tranche One 2018
- SILVER Medal - New Zealand Royal Easter Wine Show 2017

Grilovaný lilek s fetou
doba přípravy: 60 minut
Suroviny pro 4 osoby
4 středně velké lilky, 200 g fety, 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl
Postup přípravy
Lilky podélně nařízneme a narovnáme na plech. Troubu nebo gril nastavíme na 200°C a pečeme asi 30 minut. Když jsou lilky zpola rozpečené, každý z nich dvěma vidličkami rozevřeme, zakápneme lžící olivového oleje, osolíme a pečeme ještě dalších 20 minut.
Mezitím do misky prolisujeme česnek a rozmícháme ho s olivovým olejem. Když jsou lilky upečené a měkké, přendáme je na talíř, dobře pomažeme směsí oleje s česnekem a posypeme rozdrobenou fetou. Můžeme ozdobit hladkolistou petrželkou.
Podáváme s pitou a tzatziki.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!