Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Godfrey’s Creek Reserve Noble Riesling 2016, 0,375

Bílé víno | sladké | Riesling

Lahodné dezertní víno zlaté barvy s příchutí medu, kakaa, meruňky a citrusů s nádherným hedvábným povrchem.

Chuť a vůně vína

Vůně lahodně složená z meruňky, kakaa, kandovaného citrónu s tóny medu z bílého jetele. Na jazyku pak převažuje pikantní chuť pomeranče v kombinaci s citrónem. Ideální pro okamžité pití, své milovníky bude odměňovat při skladování v lahvi vyjimečnou chutí i v příštích letech.

Sklizeň a zrání vína

pěstuje se na vinici Johna a Lynna Walsha v samotném srdci údolí Marlborough. Na vinici byly zavěšeny hrozny hroznů až do pozdní sezóny, aby se podpořilo jednodušší rozmačkání. Hrozny byly ručně sklizeny, celá sklizeň, byla lisována a v nádrži fermentována speciálně vybraným kvasinkovým kmenem. Fermentace byla zastavena v okamžiku, když zbytkový cukr dosahoval dokonalé a přirozené kyselosti.

K jakému jídlu se víno hodí

  • nejlepší je sklenka po jídle nebo v kombinaci s modrým sýrem a ovocnými dezerty

Recept: Smažené ovoce

599 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough (Godfrey’s Creek)
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Riesling
Ročník - 2016
Analýza vína - Alkohol: 10.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 9.2g/litre, Zbytkový cukr: 196g/litre, pH: 3.30.
Druh vína - Sladké
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,375 l
Vhodné k archivace - 10-12 let

Tasting notes

  • 5 STARS - Bob Campbell 2018
  • SILVER Outstanding - International Wine and Spirits Competition 2018
  • SILVER Medal - International Wine Competition Tranche One 2018
  • SILVER Medal - New Zealand Royal Easter Wine Show 2017


Smažené ovoce

Smažené ovoce


doba přípravy: 45 minut


Suroviny
jablka, meruňky, broskve, hrušky, banány, 2 žloutky, sníh ze 2 bílků, špetka soli, trochu cukru, 200 g hladké mouky, 300 ml mléka, olej na smažení (nebo ztužený tuk), moučkový cukr, skořice nebo vanilkový cukr na posypání


Postup přípravy
Jablka, hrušky oloupeme, nakrájíme na kusy asi 1 cm široké, banány na půlky, meruňky a broskve na půl. Obalíme v mouce a potom obalujeme v palačinkovém těstu. Smažíme v rozpáleném oleji. Ještě teplé sypeme vanilkovým cukrem a skořicí.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!