Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Marlborough Origin Grüner Veltliner 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandský Origin Grüner Veltliner z proslulé oblasti Marlborough je svěží a elegantní víno bohaté na zralé peckoviny. Vhodné pro vegetariány a vegany.


Chuť a vůně vína

Vůně a chuť: bílý pepř, sušená citrusová kůra, nektarinka v kombinaci s červeným a žlutým jablkem naplněným voňavým vanilkovým luskem.Chuť je suchá a vyplňuje ústa dlouhým a přetrvávajícím závěrem.
Patro:
Bohaté vrstvy zralého jablka, pomeranče a broskve.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vybraných vinic nacházejících se v Dillon´s Point v nižší oblasti Wairau. Okamžitě po sklizni je víno lisováno a je minimalizován kontakt se slupkou. Po krátkém usazení v chladu probíhá fermentaci při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • čerstvé saláty
  • pokrmy s mořskými plody
  • čínské a orientální speciality
  • těstovinové saláty

Recept: Nakládaný plísňový sýr se švestkami
449 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Bílé víno
Odrůda - Grüner Veltliner
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Složení vína - Alkohol: 12% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.2 g/litre, zbytkový cukr: 2.1 g/L, pH: 3.43
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3 roky)

Tasting notes

  • SILVER Medal - New Zealand International Wine Competition 2019


Nakládaný plísňový sýr se švestkami

Nakládaný plísňový sýr se švestkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks plísňového sýra typu hermelín, 80 g sušených švestek, 3 stroužky česneku, snítka rozmarýnu, hvězdička badyánu, mletá paprika, olivový olej na zalití


Postup přípravy
Sýr odkrojíme tak, aby odkrojek tvořil tenkou "pokličku". Vnitřek zbytku vydlabeme. Náplň připravíme tak, že několik vypeckovaných švestek odložíme stranou, zbylé podrtíme nebo rozsekáme na drobnou směsku. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a asi 2 jehličky podrceného rozmarýnu, vydlabanou náplň sýra. Důkladně rozetřeme do pasty,já si pomohla mixérem. Přiklopíme "pokličkou" sýra a lehce stiskem upevníme. Vložíme do čisté sklenice. Přidáme zbylé švestky,česnek,rozmarýn a badyán. Lehce poprášíme paprikou. Zalijeme kvalitním olejem a uzavřeme. Necháme v chladu nejméně 4 dny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!