Saint Clair Marlborough Origin Grüner Veltliner 2019, 0,75l
Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc
Novozélandský Origin Grüner Veltliner z proslulé oblasti Marlborough je svěží a elegantní víno bohaté na zralé peckoviny. Vhodné pro vegetariány a vegany.
Chuť a vůně vína
Vůně a chuť: bílý pepř, sušená citrusová kůra, nektarinka v kombinaci s červeným a žlutým jablkem naplněným voňavým vanilkovým luskem.Chuť je suchá a vyplňuje ústa dlouhým a přetrvávajícím závěrem.Patro:
Bohaté vrstvy zralého jablka, pomeranče a broskve.
Sklizeň a zrání vína
Hrozny pocházejí z vybraných vinic nacházejících se v Dillon´s Point v nižší oblasti Wairau. Okamžitě po sklizni je víno lisováno a je minimalizován kontakt se slupkou. Po krátkém usazení v chladu probíhá fermentaci při nízkých teplotách.K jakému jídlu se víno hodí
- čerstvé saláty
- pokrmy s mořskými plody
- čínské a orientální speciality
- těstovinové saláty
Recept: Steak z jelení kýty
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Bílé víno
Odrůda - Grüner Veltliner
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Složení vína - Alkohol: 12% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.2 g/litre, zbytkový cukr: 2.1 g/L, pH: 3.43
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3 roky)
Tasting notes
- SILVER Medal - New Zealand International Wine Competition 2019

Steak z jelení kýty
doba přípravy: 30 minut
Suroviny
250 g jelení kýta,
Marináda
olej (olivový), sůl, pepř, tymián, majoránka, bobkový list, rozmarýn, 4 stroužky česneku
Postup přípravy
Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.
Další den dáme do pekáče a nejprve zprudka opečeme, poté dáme do trouby a pečeme asi půl hodiny.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!