Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Marlborough Origin Grüner Veltliner 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandský Origin Grüner Veltliner z proslulé oblasti Marlborough je svěží a elegantní víno bohaté na zralé peckoviny. Vhodné pro vegetariány a vegany.


Chuť a vůně vína

Vůně a chuť: bílý pepř, sušená citrusová kůra, nektarinka v kombinaci s červeným a žlutým jablkem naplněným voňavým vanilkovým luskem.Chuť je suchá a vyplňuje ústa dlouhým a přetrvávajícím závěrem.
Patro:
Bohaté vrstvy zralého jablka, pomeranče a broskve.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vybraných vinic nacházejících se v Dillon´s Point v nižší oblasti Wairau. Okamžitě po sklizni je víno lisováno a je minimalizován kontakt se slupkou. Po krátkém usazení v chladu probíhá fermentaci při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • čerstvé saláty
  • pokrmy s mořskými plody
  • čínské a orientální speciality
  • těstovinové saláty

Recept: Kalamáry na pomerančovém másle
449 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Bílé víno
Odrůda - Grüner Veltliner
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Složení vína - Alkohol: 12% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.2 g/litre, zbytkový cukr: 2.1 g/L, pH: 3.43
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3 roky)

Tasting notes

  • SILVER Medal - New Zealand International Wine Competition 2019


Kalamáry na pomerančovém másle

Kalamáry na pomerančovém másle


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny pro 4 osoby
čerstvé kalamáry 800 g, pórek 300 g, česnek 50 g, zeleninový vývar 300 ml, máslo 100 g, pomeranč 1 ks, čerstvé chilli papričky 20 g


Postup přípravy
Připravte pomerančové máslo: změklé máslo vymíchejte s kůrou z 1 pomeranče, pomerančovou šťávou, nakrájeným čerstvým chilli a solí. Takto připravené máslo dejte do lednice ztuhnout. Očistěné kalamáry orestujte na pánvi ze všech stran, osolte a přidejte na tenké plátky nakrájený pórek a česnek. Lehce znovu orestujte, zastříkněte zeleninovým vývarem a zredukujte na polovinu, potom přidejte studené pomerančové máslo a omáčku vymíchejte do krémové konzistence. Podávejte s bagetou a sklenkou vychlazeného vína.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!