Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Marlborough Origin Grüner Veltliner 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandský Origin Grüner Veltliner z proslulé oblasti Marlborough je svěží a elegantní víno bohaté na zralé peckoviny. Vhodné pro vegetariány a vegany.


Chuť a vůně vína

Vůně a chuť: bílý pepř, sušená citrusová kůra, nektarinka v kombinaci s červeným a žlutým jablkem naplněným voňavým vanilkovým luskem.Chuť je suchá a vyplňuje ústa dlouhým a přetrvávajícím závěrem.
Patro:
Bohaté vrstvy zralého jablka, pomeranče a broskve.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vybraných vinic nacházejících se v Dillon´s Point v nižší oblasti Wairau. Okamžitě po sklizni je víno lisováno a je minimalizován kontakt se slupkou. Po krátkém usazení v chladu probíhá fermentaci při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • čerstvé saláty
  • pokrmy s mořskými plody
  • čínské a orientální speciality
  • těstovinové saláty

Recept: Úhoř na víně
369 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Bílé víno
Odrůda - Grüner Veltliner
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Složení vína - Alkohol: 12% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.2 g/litre, zbytkový cukr: 2.1 g/L, pH: 3.43
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3 roky)

Tasting notes

  • SILVER Medal - New Zealand International Wine Competition 2019


Úhoř na víně

Úhoř na víně


doba přípravy: 40 minut


Suroviny pro 4 osoby
1kg úhoře,1polévková lžíce panenského oleje, svazek kopru a petrželky, 0,5l rybího vývaru, 1,5dcl bílé víno suché


Postup přípravy:
Úhoře vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, opláchneme a nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy, polijeme olejem a promícháme. Kopr a petrželku opláchneme (několik snítek odložíme na ozdobu) a nasekáme. Hlubokou teflonovou pánev rozpálíme, vložíme kousky úhoře a po všech stranách je osmažíme. Zalijeme vývarem s polovinou dávky vína, přidáme petrželku a kopr. Přikryjté pokličkou dusíme asi 30 minut. Kousky ryby občas obrátíme. Ke konci dušení přilijeme zbytek vína. Jídlo narovnáme na mísu, ozdobíme lístky petrželky a plátky citronu. Podáváme s rýží nebo brambory.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!