Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Marlborough Origin Pinot Gris Rose 2017, 0,75l

Růžové víno | suché

Velmi lahodné Rosé lososové barvy vyrobené z odrůd Pinot Gris a Pinot Noir. Víno je s příchutí čerstvých jahod se smetanou, malin a hrušky s náznakem chutě broskve z prémiové řady Origin.

Chuť a vůně vína

Cítíme vůni sluncem zahřátých jahod se šlehačkou a s vůní kořeněné hrušky.
Na patře ucítíme ovocnou příchuť malin a jahod se smetanou. Ucítíme i jemné náznaky chutě broskve.


Sklizeň a zrání vína

Toto víno je vyrobeno ze směsi odrůd Pinot Gris a Pinot Noir.
Ovoce bylo strojově sklizeno v chladných nocích, aby se zachovala jeho svěžest a typická ovocná chuť. Hrozny strávily jen několik hodin na slunci, aby získaly jemnou chuť, vůni a barvu a poté se opatrně lisovali. Po slisování a usazení, byla šťáva fermentována v 100% nádobách z nerezové oceli při chladnějších teplotách.Na konci fermentace bylo víno odstaveno a postupně připraveno k plnění do lahví.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z mořských plodů
  • Zeleninové listové saláty
  • grilované ryby

Recept: Steak s liškovo - smetanovou omáčkou

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Rosé
Odrůda - Pinot Gris a Pinot Noir
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol: 13 %, kyseliny: 5,6 g/l, zbytkový cukr: 4,6 g/l, pH 3,23
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (2 - 3 roky)

Tasting notes


Steak s liškovo - smetanovou omáčkou

Steak s liškovo - smetanovou omáčkou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
hovězí roštěná, sůl, pepř, oříšek másla, 1/2 cibule, hrst lišek, bílé víno, smetana


Postup přípravy
Plátky z roštěné osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Hotové maso vyndáme z pánve a k výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou najemno a lišky. Osolíme, opepříme a vše chvíli restujeme, podlijeme vínem a krátce dusíme. Nakonec přidáme smetanu, podle potřeby necháme zredukovat. Omáčkou přelijeme steaky, podáváme a olizujeme se až za ušima.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!