Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Marlborough Origin Pinot Gris Rose 2017, 0,75l

Růžové víno | suché

Velmi lahodné Rosé lososové barvy vyrobené z odrůd Pinot Gris a Pinot Noir. Víno je s příchutí čerstvých jahod se smetanou, malin a hrušky s náznakem chutě broskve z prémiové řady Origin.

Chuť a vůně vína

Cítíme vůni sluncem zahřátých jahod se šlehačkou a s vůní kořeněné hrušky.
Na patře ucítíme ovocnou příchuť malin a jahod se smetanou. Ucítíme i jemné náznaky chutě broskve.


Sklizeň a zrání vína

Toto víno je vyrobeno ze směsi odrůd Pinot Gris a Pinot Noir.
Ovoce bylo strojově sklizeno v chladných nocích, aby se zachovala jeho svěžest a typická ovocná chuť. Hrozny strávily jen několik hodin na slunci, aby získaly jemnou chuť, vůni a barvu a poté se opatrně lisovali. Po slisování a usazení, byla šťáva fermentována v 100% nádobách z nerezové oceli při chladnějších teplotách.Na konci fermentace bylo víno odstaveno a postupně připraveno k plnění do lahví.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z mořských plodů
  • Zeleninové listové saláty
  • grilované ryby

Recept: Mořská štika v alobalu

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Rosé
Odrůda - Pinot Gris a Pinot Noir
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol: 13 %, kyseliny: 5,6 g/l, zbytkový cukr: 4,6 g/l, pH 3,23
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (2 - 3 roky)

Tasting notes


Mořská štika v alobalu

Mořská štika v alobalu


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
400g filetu ze štiky, 4 lžíce olivovového oleje, 800g brambor, 0,10l bílého vína, 100g anglické slaniny, 1ks cukety, 2ks rajčete, rozmarýn, koření na ryby, špetka soli


Postup přípravy:
Alobalovou fólii rozdělíme na čtyři čtvercové díly, které vytvarujeme jako kapsy a potřeme lehce olejem. Na každou část poklademe nakrájené plátky oloupaných a osolených brambor. Maso ze štiky rozdělíme na čtyři porce, které osolíme a okořeníme rybí směsí a rozmarýnem. Na kousky brambor klademe plátky slaniny a plátky ryby, přidáme kousky pokrájené cukety a rajčat. Potom mírně podlijeme bílým vínem a každou kapsu velmi opatrně uzavřeme. Okraje ohneme dvojitě, aby se fólie neprotrhla. Na rozehřátém grilu pečeme asi 30 minut. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny a bílým vínem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!