Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Marlborough Origin Pinot Gris Rose 2017, 0,75l

Růžové víno | suché

Velmi lahodné Rosé lososové barvy vyrobené z odrůd Pinot Gris a Pinot Noir. Víno je s příchutí čerstvých jahod se smetanou, malin a hrušky s náznakem chutě broskve z prémiové řady Origin.

Chuť a vůně vína

Cítíme vůni sluncem zahřátých jahod se šlehačkou a s vůní kořeněné hrušky.
Na patře ucítíme ovocnou příchuť malin a jahod se smetanou. Ucítíme i jemné náznaky chutě broskve.


Sklizeň a zrání vína

Toto víno je vyrobeno ze směsi odrůd Pinot Gris a Pinot Noir.
Ovoce bylo strojově sklizeno v chladných nocích, aby se zachovala jeho svěžest a typická ovocná chuť. Hrozny strávily jen několik hodin na slunci, aby získaly jemnou chuť, vůni a barvu a poté se opatrně lisovali. Po slisování a usazení, byla šťáva fermentována v 100% nádobách z nerezové oceli při chladnějších teplotách.Na konci fermentace bylo víno odstaveno a postupně připraveno k plnění do lahví.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z mořských plodů
  • Zeleninové listové saláty
  • grilované ryby

Recept: Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
319 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Rosé
Odrůda - Pinot Gris a Pinot Noir
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol: 13 %, kyseliny: 5,6 g/l, zbytkový cukr: 4,6 g/l, pH 3,23
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (2 - 3 roky)

Tasting notes


Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou

Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou


Doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby:
500 g baby červených brambor, nakrájených na čtvrtky (asi 12), 500 g mrkve, oloupané a nakrájené na 8cm tyčinky (asi 6), 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 11/4 lžičky soli, 3/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře, 1 kg zadní kýty – květová špička nebo spodní šál, 3 stroužky česneku, nasekané, 1 lžíce italského koření


Postup přípravy:
Rare: 46° - 49 °C
Medium-rare: 52° - 54 °C
Medium: 57° - 60 °C
Medium-well: 63° - 66 °C
Well-done: 68° - 71 °C


Nahřejte troubu (s roštem ve spodní třetině trouby) na 190 °C. Na pekáč rozložte brambory, mrkve a přidejte 1 lžíci oleje, 1/2 lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Rozložte je do jedné vrstvy a doprostřed umístěte maso (tučnou stranou nahoru), maso případně odtlačí zeleninu do stran. V malé misce smíchejte česnek, italské koření a zbylou sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Rovnoměrně směsí potřete pečeni. Vložte pekáč do trouby a pečte, dokud teploměr na maso vložený doprostřed masa nedosáhne požadovaného stupně propečení, což je asi 1 hodina u medium-rare (viz TIP). Před krájením a podáváním nechte jídlo uležet asi 10 minut.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!