Saint Clair - Marlborough Origin Pinot Noir 2018, 0,75l
Novozélandský premiový Pinot Noir z proslulé oblasti Marlborough je známý svojí ovocnou chutí s nádechem divokého ovoce, černého rybízu, podtóny třešně a květin.
Chuť a vůně vína
Výběrové červené víno odrůdy Pinot Noir má sytě granátovou barvu a vůni připomínající zralý černý rybíz, třešně s jemným květinovým a kořenitým nádechem. V koncentrované chuti převládá černý rybíz s lehkým dotekem borůvky. Víno, které je vynikající jako mladé, ale v dalších pěti letech se jeho chuť i vůně dále rozvinou.Sklizeň a zrání vína
Vinná réva pochází z níže položených oblastí Wairau Valley v oblasti Marlborough (včetně Omaka Valley a údolí Waihopai). Jednotlivé hrozny se před fermentací drží 5 dní v chladu. Pro primární alkoholovou fementaci jsou použité kultivované kvasinky, víno je šestkrát denně (během vrcholu fermentace až osmkrát denně) ručně míseno. Pak se část vína přelévá do tanků z nerezové oceli, druhá část pak do nových a starších sudů z amerického a francouzského dubu. Následně víno prochází jablečno-mléčným kvašením.K jakému jídlu se víno hodí
- jehněčí maso
Recept: Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley (Omaka Valley, Waihopai), Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson, Kyle Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,7 g/l, pH 3,59
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-7 let)
Tasting notes

Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami
doba přípravy: 150 minut
Suroviny pro 4 osoby
800 g brambory, 1 bílek, 60 g fava fazolek, 100 ml oleje, 300 ml mléka, rozmarýn, 200 ml smetany ke šlehání, 100 g máslo, tymián, 200 g kuřecích prsou, 480 g králičího hřbetu bez kosti
Postup přípravy
Kuřecí prsa pomeleme, smícháme s bílkem a smetanou, osolíme, opepříme a přidáme posekané fava fazolky. Připravenou fáš dáme odležet do lednice. Pokud máme králičí hřbet s kostí, vykostíme jej. Uděláme 4 válečky, osolíme a opeříme a na pánvi spolu s bylinkami prudce opečeme. Necháme vychladnout. Na alobal rozetřeme vrstvu kuřecí fáše vysokou cca 1 cm. Do fáše zabalíme králičí hřbet, utáhneme a dáme do předehřáté trouby na 180°C na 10 minut. Po vytažení necháme 3 minuty odpočinout, rozbalíme, nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborovou kaší, kukuřicí a také můžeme přidat na másle orestovanou další zeleninu.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!