Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Marlborough Origin Pinot Noir 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Novozélandský premiový Pinot Noir z proslulé oblasti Marlborough je známý svojí ovocnou chutí s nádechem divokého ovoce, černého rybízu, podtóny třešně a květin.

Chuť a vůně vína

Výběrové červené víno odrůdy Pinot Noir má sytě granátovou barvu a vůni připomínající zralý černý rybíz, třešně s jemným květinovým a kořenitým nádechem. V koncentrované chuti převládá černý rybíz s lehkým dotekem borůvky. Víno, které je vynikající jako mladé, ale v dalších pěti letech se jeho chuť i vůně dále rozvinou.

Sklizeň a zrání vína

Vinná réva pochází z níže položených oblastí Wairau Valley v oblasti Marlborough (včetně Omaka Valley a údolí Waihopai). Jednotlivé hrozny se před fermentací drží 5 dní v chladu. Pro primární alkoholovou fementaci jsou použité kultivované kvasinky, víno je šestkrát denně (během vrcholu fermentace až osmkrát denně) ručně míseno. Pak se část vína přelévá do tanků z nerezové oceli, druhá část pak do nových a starších sudů z amerického a francouzského dubu. Následně víno prochází jablečno-mléčným kvašením.

K jakému jídlu se víno hodí

  • jehněčí maso

Recept: Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
419 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley (Omaka Valley, Waihopai), Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson, Kyle Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,7 g/l, pH 3,59
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-7 let)

Tasting notes


Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami

Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami


doba přípravy: 150 minut


Suroviny pro 4 osoby
800 g brambory, 1 bílek, 60 g fava fazolek, 100 ml oleje, 300 ml mléka, rozmarýn, 200 ml smetany ke šlehání, 100 g máslo, tymián, 200 g kuřecích prsou, 480 g králičího hřbetu bez kosti


Postup přípravy
Kuřecí prsa pomeleme, smícháme s bílkem a smetanou, osolíme, opepříme a přidáme posekané fava fazolky. Připravenou fáš dáme odležet do lednice. Pokud máme králičí hřbet s kostí, vykostíme jej. Uděláme 4 válečky, osolíme a opeříme a na pánvi spolu s bylinkami prudce opečeme. Necháme vychladnout. Na alobal rozetřeme vrstvu kuřecí fáše vysokou cca 1 cm. Do fáše zabalíme králičí hřbet, utáhneme a dáme do předehřáté trouby na 180°C na 10 minut. Po vytažení necháme 3 minuty odpočinout, rozbalíme, nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborovou kaší, kukuřicí a také můžeme přidat na másle orestovanou další zeleninu.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!