Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Marlborough Origin Pinot Noir 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Novozélandský premiový Pinot Noir z proslulé oblasti Marlborough je známý svojí ovocnou chutí s nádechem divokého ovoce, černého rybízu, podtóny třešně a květin.

Chuť a vůně vína

Výběrové červené víno odrůdy Pinot Noir má sytě granátovou barvu a vůni připomínající zralý černý rybíz, třešně s jemným květinovým a kořenitým nádechem. V koncentrované chuti převládá černý rybíz s lehkým dotekem borůvky. Víno, které je vynikající jako mladé, ale v dalších pěti letech se jeho chuť i vůně dále rozvinou.

Sklizeň a zrání vína

Vinná réva pochází z níže položených oblastí Wairau Valley v oblasti Marlborough (včetně Omaka Valley a údolí Waihopai). Jednotlivé hrozny se před fermentací drží 5 dní v chladu. Pro primární alkoholovou fementaci jsou použité kultivované kvasinky, víno je šestkrát denně (během vrcholu fermentace až osmkrát denně) ručně míseno. Pak se část vína přelévá do tanků z nerezové oceli, druhá část pak do nových a starších sudů z amerického a francouzského dubu. Následně víno prochází jablečno-mléčným kvašením.

K jakému jídlu se víno hodí

  • jehněčí maso

Recept: Flank steak se zeleninou

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
749 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley (Omaka Valley, Waihopai), Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson, Kyle Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,7 g/l, pH 3,59
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-7 let)

Tasting notes


Flank steak se zeleninou

Flank steak se zeleninou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
200 g hovězího flank steaku, olej na potření, 1 lžíce oleje na opékání, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/3 mladé cukety, 1 červená cibule, 200 g sterilovaných cherry rajčátek, 1-2 lžíce mraženého hrášku, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl, pepř


Postup přípravy
Flank steak je lépe nechat alespoň den i dva odležet. Maso odblaníme, potřeme olejem, zabalíme do fólie a uložíme do lednice. Druhý den nakrájíme maso proti vláknům na tenké proužky a na rozpálené steakové pánvi na oleji prudce orestujeme, pak osolíme a opepříme a vyndáme na talířek. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na měsíčky, po chvilce přidáme na nudličky nakrájené očištěné papriky a cuketu. Promícháme a prudce orestujeme, musí zůstat křehké. Dle chuti osolíme, opepříme, vrátíme maso, zakápneme worcestrem, promícháme a přidáme cherry rajčátka (polovinu 400 g plechovky, druhou můžeme uchovat v zip-sáčku na pozdější použití). Necháme vše minutu prohřát, přidáme pro barvu propláchnutý, okapaný hrášek, promícháme a podáváme s rýží (polovinu hrášku můžeme vmíchat do rýže) nebo s opečeným bramborem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!