Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Marlborough Origin Pinot Noir 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Novozélandský premiový Pinot Noir z proslulé oblasti Marlborough je známý svojí ovocnou chutí s nádechem divokého ovoce, černého rybízu, podtóny třešně a květin.

Chuť a vůně vína

Výběrové červené víno odrůdy Pinot Noir má sytě granátovou barvu a vůni připomínající zralý černý rybíz, třešně s jemným květinovým a kořenitým nádechem. V koncentrované chuti převládá černý rybíz s lehkým dotekem borůvky. Víno, které je vynikající jako mladé, ale v dalších pěti letech se jeho chuť i vůně dále rozvinou.

Sklizeň a zrání vína

Vinná réva pochází z níže položených oblastí Wairau Valley v oblasti Marlborough (včetně Omaka Valley a údolí Waihopai). Jednotlivé hrozny se před fermentací drží 5 dní v chladu. Pro primární alkoholovou fementaci jsou použité kultivované kvasinky, víno je šestkrát denně (během vrcholu fermentace až osmkrát denně) ručně míseno. Pak se část vína přelévá do tanků z nerezové oceli, druhá část pak do nových a starších sudů z amerického a francouzského dubu. Následně víno prochází jablečno-mléčným kvašením.

K jakému jídlu se víno hodí

  • jehněčí maso

Recept: Králík na paprice

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
419 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley (Omaka Valley, Waihopai), Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson, Kyle Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,7 g/l, pH 3,59
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-7 let)

Tasting notes


Králík na paprice

Králík na paprice


Doba přípravy: 90 minut


Suroviny:
1 ks cibule, 2 lžíce hladké mouky, 400 g vykostěné králičí maso, 150 g sádlo, 2 dl sladké smetany, 2 dl mléka, sůl, vegeta, 1 balíček mletá sladká paprika


Postup přípravy:
Vykostěné králičí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. cibuli lehce osmažíme dozlatova. Králičí maso orestujeme na osmažené cibuli, osolíme, přidáme sladkou mletou papriku, podlijeme a pod pokličkou dusíme maso doměkka. Udušené a měkké maso vyjmeme, základ dolijeme podle potřeby vodou a necháme zavařit. Omáčku potom zahustíme hladkou moukou, provaříme, dochutíme solí a vegetou. Na závěr přidáme 2 dl mléka, 2 dl sladké smetany, zamícháme a králičí maso přidáme zpět do omáčky, kterou necháme projít varem. Poté omáčku odstavíme. Králičí maso na paprice podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!