Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Marlborough Origin Sauvignon Blanc 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandský Sauvignon Blanc z proslulé oblasti Marlborough je známý svojí ovocnou chutí s nádechem divokého ovoce, černého rybízu, podtóny angreštu a bylin. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.


Chuť a vůně vína

Víno světle slámové barvy se zelenými odlesky je charakteristické vůní listů černého rybízu s květinovým nádechem. Ovocnou chuť černého rybízu skvěle doplňuje jeho minerálnost.
Ideální pro okamžitou konzumaci, v nejlepší chuťové kondici bude i další tři roky.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vybraných vinic nacházejících se v Dillon´s Point v nižší oblasti Wairau. Okamžitě po sklizni je víno lisováno a je minimalizován kontakt se slupkou. Po krátkém usazení v chladu probíhá fermentaci při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • čerstvé saláty
  • pokrmy s mořskými plody

Recept: Zeleninový salát s kuřecím masem



TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
577 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Složení vína - Alkohol: 12.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.4 g/litre, zbytkový cukr: 4.2 g/L, pH: 3.43
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3 roky)

Tasting notes

  • SILVER Medal - International Wine Challenge 2019
  • SILVER Medal - novozélandské víno roku Ocenění 2018
  • SILVER Medal - Japan Wine Challenge 2018
  • SILVER Medal - China Wine and Spirits Wine Show 2018
  • SILVER Medal - Selections Mondiales Des Vins Canada 2018
  • SILVER Medal - Shanghai International Wine Challenge 2018


Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem


doba přípravy: 15 minut


Suroviny
250g kuřecího vařeného masa, 3ks rajčete, ledový salát, okurka, parika, olivový olej, sůl, bazalka, pepř


Postup přípravy
Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kde všechny druhy promícháme. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a opečeme na oleji na pánvi. Opečené maso dáme okapat na ubrousek, po okapání položíme na zeleninový salát a zakapeme olivovým olejem, můžeme ještě přisolit. Tento zeleninový salát s kuřecím masem podáváme samotný nebo s pečivem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!