Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Marlborough Origin Sauvignon Blanc 2020, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandský Sauvignon Blanc z proslulé oblasti Marlborough je známý svojí ovocnou chutí s nádechem divokého ovoce, černého rybízu, podtóny angreštu a bylin. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.


Chuť a vůně vína

Víno světle slámové barvy se zelenými odlesky je charakteristické vůní listů černého rybízu s květinovým nádechem. Ovocnou chuť černého rybízu skvěle doplňuje jeho minerálnost.
Ideální pro okamžitou konzumaci, v nejlepší chuťové kondici bude i další tři roky.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vybraných vinic nacházejících se v Dillon´s Point v nižší oblasti Wairau. Okamžitě po sklizni je víno lisováno a je minimalizován kontakt se slupkou. Po krátkém usazení v chladu probíhá fermentaci při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • čerstvé saláty
  • pokrmy s mořskými plody

Recept: Candát s asijským pestem



TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
649 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Složení vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.3 g/litre, zbytkový cukr: 2.5 g/L, pH: 3.20
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3 roky)

Tasting notes

  • SILVER Medal - International Wine Challenge 2019
  • SILVER Medal - novozélandské víno roku Ocenění 2018
  • SILVER Medal - Japan Wine Challenge 2018
  • SILVER Medal - China Wine and Spirits Wine Show 2018
  • SILVER Medal - Selections Mondiales Des Vins Canada 2018
  • SILVER Medal - Shanghai International Wine Challenge 2018


Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem


Doba přípravy: 35 minut


Suroviny:
400g candáta (filety), 1 svazek bazalky (nejlépe thajské), 50g solených arašíd, zázvor (malý kousek), 3 lžíce sezamový olej, 50 ml zeleninový vývar, 2 lžíce rýžového octa, 250g mrkve, 200g cukrového hrášku (lusky), sojová omáčka, sůl, pepř mletý


Postup přípravy:
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi oleje a vývarem rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a octem. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Lusky hrášku a klíčky omyjte a nechte dobře okapat. Rybu také opláchněte, osušte, osolte, opepřete a osmažte dokřupava na zbylém sezamovém oleji. Vyjměte, v pánvi krátce osmažte mrkev, hrášek a klíčky. Dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou a spolu s pestem podávejte k rybě.
Pesto je nepostradatelná italská chuťovka, jejímž základem je bazalka. Za nejpůvodnější je pokládáno janovské, pesto genovese, kdy jsou jemně podrcené lístky bazalky promíchány s olivovým olejem, piniovými jadérky, česnekem a parmazánem. Tato původní chuťovka inspirovala v Itálii i mimo ni řadu variací, takže dnes najdeme pesto třeba z rukoly a vlašských ořechů, červené ze sušených rajčat a spoustu dalších mutací, například tuto chuťově nasměrovanou k Asii.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!