Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Marlborough Origin Sauvignon Blanc 2021, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandský Sauvignon Blanc z proslulé oblasti Marlborough je známý svojí ovocnou chutí s nádechem divokého ovoce, černého rybízu, podtóny angreštu a bylin. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.


Chuť a vůně vína

Víno světle slámové barvy se zelenými odlesky je charakteristické vůní listů černého rybízu s květinovým nádechem. Ovocnou chuť černého rybízu skvěle doplňuje jeho minerálnost.
Ideální pro okamžitou konzumaci, v nejlepší chuťové kondici bude i další tři roky.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vybraných vinic nacházejících se v Dillon´s Point v nižší oblasti Wairau. Okamžitě po sklizni je víno lisováno a je minimalizován kontakt se slupkou. Po krátkém usazení v chladu probíhá fermentaci při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • čerstvé saláty
  • pokrmy s mořskými plody

Recept: Špagety s pórkovou omáčkou

579 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Složení vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.3 g/litre, zbytkový cukr: 2.5 g/L, pH: 3.20
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3 roky)

Tasting notes

  • SILVER Medal - International Wine Challenge 2019
  • SILVER Medal - novozélandské víno roku Ocenění 2018
  • SILVER Medal - Japan Wine Challenge 2018
  • SILVER Medal - China Wine and Spirits Wine Show 2018
  • SILVER Medal - Selections Mondiales Des Vins Canada 2018
  • SILVER Medal - Shanghai International Wine Challenge 2018


Špagety s pórkovou omáčkou

Špagety s pórkovou omáčkou


doba přípravy: 25 minut


Suroviny pro 4 osoby
špagety, kostka uzeného tofu, 3 stroužky česneku, půl pórku, 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžička cibulového prášku


Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu. Doporučujeme celozrnné špagety Alnatura.
V průběhu vaření špaget si pokrájíme uzené tofu (musí být pevné, ideálně značka Sunfood) na drobné kostičky. Orestujeme je na 3 lžících olivového oleje dokřupava. Před koncem přidáme nadrobno posekaný česnek, který pouze necháme rozvonět. Tofu s česnekem odložíme z pánve. Na zbytku oleje orestujeme na tenká kolečka pokrájený pórek. Zasypeme ho lahůdkovým droždím, cibulovým práškem, několikrát promícháme a zalijeme horkou vodou (nebo ještě lépe zeleninovým vývarem). Několik minut podusíme a zalijeme rostlinnou smetanou. Necháme 2 minuty společně provařit.
Na talíř naservírume špagety, polejeme omáčkou a dozdobíme tofu s česnekem. Kdo má rád pikantnější chutě, přidá ještě čerstvě namletý pepř.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!