Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Marlborough Origin Sauvignon Blanc 2021, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandský Sauvignon Blanc z proslulé oblasti Marlborough je známý svojí ovocnou chutí s nádechem divokého ovoce, černého rybízu, podtóny angreštu a bylin. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.


Chuť a vůně vína

Víno světle slámové barvy se zelenými odlesky je charakteristické vůní listů černého rybízu s květinovým nádechem. Ovocnou chuť černého rybízu skvěle doplňuje jeho minerálnost.
Ideální pro okamžitou konzumaci, v nejlepší chuťové kondici bude i další tři roky.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vybraných vinic nacházejících se v Dillon´s Point v nižší oblasti Wairau. Okamžitě po sklizni je víno lisováno a je minimalizován kontakt se slupkou. Po krátkém usazení v chladu probíhá fermentaci při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • čerstvé saláty
  • pokrmy s mořskými plody
  • Servírovat při 6-8 °C

Recept: Pstruh lososový na šafránu

669 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Složení vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.3 g/litre, zbytkový cukr: 2.5 g/L, pH: 3.20
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3 roky)

Tasting notes

  • SILVER Medal - International Wine Challenge 2019
  • SILVER Medal - novozélandské víno roku Ocenění 2018
  • SILVER Medal - Japan Wine Challenge 2018
  • SILVER Medal - China Wine and Spirits Wine Show 2018
  • SILVER Medal - Selections Mondiales Des Vins Canada 2018
  • SILVER Medal - Shanghai International Wine Challenge 2018


Pstruh lososový na šafránu

Pstruh lososový na šafránu


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
400g filátek pstruha, 1kg brambor oloupaných a nakrájených na tenké plátky, sůl, pepř mletý, 150ml smetany, 1ks bobkového listu a nakrájeného fenyklu, špetka šafránu


Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory a fenykl povařte asi 15 minut mírným varem ve vývaru s bobkovým listem, trochou soli a pepře. Uvařené brambory a fenykl sceďte a rozložte do máslem vymazané zapékací formy. Navrch položte osolenou a opepřenou rybu. Smetanu zlehka prohřejte se šafránem a přelijte přes rybu. Pečte 10 minut, jen aby ryba zkřehla. Podávejte nejlépe s na páře vařenou zeleninou, například brokolicí nebo zelenými fazolkami.


Pár rad
Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by se tu ryby nejedly vůbec. Právě naopak, české sladkovodní ryby můžete mít navíc čerstvé a za dobrou cenu.


Okoun na másle a kmínu
Okoun je jedna z nejchutnějších sladkovodních ryb. Čím déle na něm zůstanou šupiny, tím hůře půjdou dolů. Takže čistěte hned a nejlépe škrabkou na ryby z rybářských potřeb nebo improvizujte pevným kuchyňským nožem na chléb.


Candát v papilotě
Tato dravá ryba se v našich vodách vyskytuje již dlouho, i když její domovinou je spíše východní Evropa. Její maso je s minimem kostí, má jemnou chuť i vůni, proto bylinkami nechávejte candáta jen lehce provonět.


Pstruh s bylinkovou krustou
Lososovitá ryba se k nám dostala na konci 19. století a stále se drží mezi nejpopulárnějšími. Snadno se čistí a má šťavnaté i voňavé maso. Díky tomu pstruh s bylinkovou krustou okouzlí každého.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!