Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Marlborough Origin Sauvignon Blanc 2022, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandský Sauvignon Blanc z proslulé oblasti Marlborough je známý svojí ovocnou chutí s nádechem divokého ovoce, černého rybízu, podtóny angreštu a bylin. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.


Chuť a vůně vína

Víno světle slámové barvy se zelenými odlesky je charakteristické vůní listů černého rybízu s květinovým nádechem. Ovocnou chuť černého rybízu skvěle doplňuje jeho minerálnost.
Ideální pro okamžitou konzumaci, v nejlepší chuťové kondici bude i další tři roky.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vybraných vinic nacházejících se v Dillon´s Point v nižší oblasti Wairau. Okamžitě po sklizni je víno lisováno a je minimalizován kontakt se slupkou. Po krátkém usazení v chladu probíhá fermentaci při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • čerstvé saláty
  • pokrmy s mořskými plody
  • Servírovat při 6-8 °C

Recept: Fettuccine s cuketou

699 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau Valley, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2022
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Složení vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.3 g/litre, zbytkový cukr: 2.5 g/L, pH: 3.20
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3 roky)

Tasting notes

  • SILVER Medal - International Wine Challenge 2019
  • SILVER Medal - novozélandské víno roku Ocenění 2018
  • SILVER Medal - Japan Wine Challenge 2018
  • SILVER Medal - China Wine and Spirits Wine Show 2018
  • SILVER Medal - Selections Mondiales Des Vins Canada 2018
  • SILVER Medal - Shanghai International Wine Challenge 2018


Fettuccine s cuketou

Fettuccine s cuketou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
Jarní Cibulka 4 ks, Olej (Řepkový Nebo Olivový Nelisovaný Za Studena), Cuketa 2 ks, Chilli, Fettucine Či Tagliatelle


Postup přípravy
Lehce pikantní a lahodné placaté nudle s cuketovými nudličkami. Na pánvi rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm nakrájenou jarní cibulku (nebo normální). Cukety omyjeme, vydlabeme vnitřky, nakrájíme na cca 16 proužků (i se slupkou), podle délky cukety rozkrojíme v polovině či ve třetinách a přidáme do pánve k cibulce. Osolíme, ochutíme špetkou pálivé papričky, můžeme i opepřit, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka (můžeme podlít trochou vody). Mezitím uvaříme těstoviny ve větším množství osolené vody dle návodu a slijeme je. Těstoviny promícháme s dušenou zeleninou a ihned podáváme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!