Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar´s Choice Merlot, Marlborough 2007, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Merlot z oblasti Marlborough, který vyniká svojí tmavě-rubínovou barvou a vůní červených bobulí s lehkým nádechem čokolády a francouzského dubu.

Chuť a vůně vína

Plná a zakulacená chuť se dále rozvíjí v dalších pěti letech po nalahvování.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou ručně sbírány na konci dubna ze speciálně vybraných vinic oblasti Wairau. Hrozny pět dnů po sklizni odpočívají v malých tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách, aby bylo dosaženo maximální koncentrace chuti. Druhá fermentace probíhá v sudech z amerického dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • čerevené maso

Recept: Hovězí steak de Grande
399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2007
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,40 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)


Hovězí steak de Grande

Hovězí steak de Grande


doba přípravy: 10 minut


Suroviny pro 1 osobu
hovězí maso "Wagyu" nebo "Gourmet" či jiná další luxusní masa z japonského býčka, sádlo či kvalitní farmářské máslo


Postup přípravy
Maso naporcujeme jako na obrázku. Předehřejeme pánev. Na rozehřátou pánev naneseme dostatek sádla. Maso děláme z každé strany 1 až 2 minuty. Maso by se mělo jen mírně zatáhnout, mělo by být raw až rare. Můžeme podávat s orestovanou zeleninou z pánve či zcela samotné.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!