Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar´s Choice Merlot, Marlborough 2007, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Merlot z oblasti Marlborough, který vyniká svojí tmavě-rubínovou barvou a vůní červených bobulí s lehkým nádechem čokolády a francouzského dubu.

Chuť a vůně vína

Plná a zakulacená chuť se dále rozvíjí v dalších pěti letech po nalahvování.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou ručně sbírány na konci dubna ze speciálně vybraných vinic oblasti Wairau. Hrozny pět dnů po sklizni odpočívají v malých tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách, aby bylo dosaženo maximální koncentrace chuti. Druhá fermentace probíhá v sudech z amerického dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • čerevené maso

Recept: Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru
499 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2007
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,40 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)


Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
750 g hovězího masa, 100 g slaniny, 2 lžíce rajského protlaku, 2 jablka, 150 g celeru, 300 ml černého piva, vývar, olej, 1 lžíce cukru, čerstvý tymián, sůl


Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na proužky, maso prošpikujeme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem. Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme. Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!