Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Origin Gimblett Gravels Merlot 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Plně tělnatý a chuťově bohatý Merlot s ohraničenou chutí, ve které se mísí vyzrálé bobule divoké plané černé třešně a černý rybíz. V ústech na patře ucítíte náznaky ovocné sladkosti, hedvábné taninové struktury a dlouhý kouřový konec.

Chuť a vůně vína

Vůně a chuť divokých (lesních) bobulí, kořenitá a toustově dubová. Plně tělnatý a chuťově bohatý Merlot s ohraničenou chutí, ve které se mísí vyzrálé bobule divoké plané černé třešně a černý rybíz. V ústech na patře ucítíte náznaky ovocné sladkosti, hedvábné taninové struktury a dlouhý kouřový konec.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pochází z pečlivě vybraných vinohradů z Gimlett Gravels z vinařského distriktu Hawke´s Bay na Severním ostrově. Mírně bohaté, dobře propustné půdy na bázi štěrků dávají úžasný základ pro nízkosklizňový Merlot. Tyto polohy vinohradů mají ideální zrací podmínky pro tvorbu výrazných bobulových aromat a především na vybalancovanou taninovou strukturu.
Zrání hroznů je pečlivě monitorováno a sklízí se ve večerním chladu při maximu chuťového výrazu a optimální fyziologické vyzrálosti.
Po odstopkování byly bobule macerované pět dní za studena pro získání maxima chuťového výrazu a pro stabilizaci barvy. Když kvašení začne, je směs ručně míchána a občas skrápěná pro získání maxima tříslovin, barvy a chuti. Následně po ukončení kvašení je mladé víno nadále ve styku se slupkami. Je denně ochutnáváno pro určení optimální hranice extrakce. Po stočení a lisování leží víno v použitých sudech z francouzského dubu, kde proběhne malolaktické kvašení. Když je dosaženo správné stařecí balance, víno je finalizované a pečlivě připravené pro lahvování.

K jakému jídlu se víno hodí

  • čerstvá zelenina
  • hovězí steak a červená masa

Recept: Srnčí žebírka
369 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13 %, kyseliny 5,7 g/l, pH 3.54
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)

Tasting notes

  • 4 STARS - Winestate Hawke's Bay Tasting 2018
  • BRONZE Medal - New Zealand Royal Wine Show 2018


Srnčí žebírka

Srnčí žebírka


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
12ks srnčích žebírek, 500 g hub, 250 ml smetany, sůl, pepř, 100 ml oleje, 80 g másla, 1 cibule, 1 kostka bujónu (masox)


Postup přípravy
Žebírka osolíme, opepříme, polijeme olejem a necháme hodinu marinovat. Potom je z marinády vyjmeme a v pánvi opečeme doměkka. Upečená žebírka vytáhneme, přidáme smetanu, masovou kostku, podlijeme vodou a dobře povaříme. Hotovou omáčku procedíme.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nasekanou cibulku, houby nakrájené na jemné plátky, osolíme, opepříme a podusíme. Omáčkou pak polijeme žebírka a podáváme s bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!