Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Origin Gimblett Gravels Merlot 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Plně tělnatý a chuťově bohatý Merlot s ohraničenou chutí, ve které se mísí vyzrálé bobule divoké plané černé třešně a černý rybíz. V ústech na patře ucítíte náznaky ovocné sladkosti, hedvábné taninové struktury a dlouhý kouřový konec.

Chuť a vůně vína

Vůně a chuť divokých (lesních) bobulí, kořenitá a toustově dubová. Plně tělnatý a chuťově bohatý Merlot s ohraničenou chutí, ve které se mísí vyzrálé bobule divoké plané černé třešně a černý rybíz. V ústech na patře ucítíte náznaky ovocné sladkosti, hedvábné taninové struktury a dlouhý kouřový konec.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pochází z pečlivě vybraných vinohradů z Gimlett Gravels z vinařského distriktu Hawke´s Bay na Severním ostrově. Mírně bohaté, dobře propustné půdy na bázi štěrků dávají úžasný základ pro nízkosklizňový Merlot. Tyto polohy vinohradů mají ideální zrací podmínky pro tvorbu výrazných bobulových aromat a především na vybalancovanou taninovou strukturu.
Zrání hroznů je pečlivě monitorováno a sklízí se ve večerním chladu při maximu chuťového výrazu a optimální fyziologické vyzrálosti.
Po odstopkování byly bobule macerované pět dní za studena pro získání maxima chuťového výrazu a pro stabilizaci barvy. Když kvašení začne, je směs ručně míchána a občas skrápěná pro získání maxima tříslovin, barvy a chuti. Následně po ukončení kvašení je mladé víno nadále ve styku se slupkami. Je denně ochutnáváno pro určení optimální hranice extrakce. Po stočení a lisování leží víno v použitých sudech z francouzského dubu, kde proběhne malolaktické kvašení. Když je dosaženo správné stařecí balance, víno je finalizované a pečlivě připravené pro lahvování.

K jakému jídlu se víno hodí

  • čerstvá zelenina
  • hovězí steak a červená masa

Recept: Mořský vlk
549 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13 %, kyseliny 5,7 g/l, pH 3.54
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (15-20 let)

Tasting notes

  • 4 STARS - Winestate Hawke's Bay Tasting 2018
  • BRONZE Medal - New Zealand Royal Wine Show 2018


Mořský vlk

Mořský vlk


doba přípravy: 30 minut
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
Suroviny
mořský vlk 4 ks, olivový olej 200 ml, citron 4 ks, česnek 3 stroužky, sůl, směs koření na ryby 5 lžiček, hladkolistá petržel 1 hrst, jemný ajvar 375 g


Postup přípravy
Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy. Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!