Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Origin Riesling Marlborough 2019, 0,75l

Bílé víno | polosuché | Riesling

Středně tělnaté lahodné víno slámově žluté barvy, v ústech působí víno nasládlým dojmem připomínajícím čerstvé mandarinky, vosk a kafrovou limetku. Konec je velmi svěží s výrazem suchosti.

Chuť a vůně vína

Vůně připomíná jarní růže v plném květu a mandarinky. V ústech působí víno nasládlým dojmem připomínajícím čerstvé mandarinky, vosk a kafrovou limetku. Konec je velmi svěží s výrazem suchosti.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sklizené při optimální zralosti z vybraných poloh vinohradů pocházejí z několika různých viničních tratí oblastí Dog Point, Omaka a Brancott Valley. Každá šarže fermentuje ve zvláštním tanku z nerezové oceli při nízkých teplotách. Díky tomu si udržuje víno svojí svěžest a intenzivní ovocnou chuť.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy s mořskými plody
  • vepřová pečeně
  • kořeněné thajské kari
  • lehce kořeněné kuře připravené na citronové trávě

Recept: Těstoviny s cizrnou
449 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough (Dog Point, Omaka, Brancott Valley)
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Riesling & Ryzlink rýnský
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol: 10.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.70g/litre, Zbytkový cukr: 9.60 g/litre, pH: 2.95.
Druh vína - polosuché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivace - 2-3 roky

Tasting notes


Těstoviny s cizrnou

Těstoviny s cizrnou


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 3 osoby
1 malá konzerva cizrny, 2 šalotky, 1 červená paprika, 6 ks sušených rajčat, 3 stroužky česneku, 250 g těstovin, sůl, pepř, nastrouhaný sýr, bylinky dle chuti


Postup přípravy
Nejprve uvaříme těstoviny. Během vaření těstovin připravíme další ingredience: cizrnu slijeme (nálev nepoužijeme, takže ho vylijeme), šalotku oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, papriku, sušená rajčata a česnek nakrájíme na menší nudličky. Na pánev dáme rozehřát kokosový olej a na něm osmahneme šalotku. Přidáme papriku, rajčata, česnek, cizrnu a sůl i pepř dle chuti. Restujeme cca 10 minut, pak přidáme uvařené a scezené těstoviny. Směs restujeme dalších 10 minut. Během vaření mícháme, aby se nudle nepřipálily. Hotový pokrm dáme na talíř, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme bylinkou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!