Saint Clair - Origin Riesling Marlborough 2019, 0,75l
Středně tělnaté lahodné víno slámově žluté barvy, v ústech působí víno nasládlým dojmem připomínajícím čerstvé mandarinky, vosk a kafrovou limetku. Konec je velmi svěží s výrazem suchosti.
Chuť a vůně vína
Vůně připomíná jarní růže v plném květu a mandarinky. V ústech působí víno nasládlým dojmem připomínajícím čerstvé mandarinky, vosk a kafrovou limetku. Konec je velmi svěží s výrazem suchosti.Sklizeň a zrání vína
Hrozny jsou sklizené při optimální zralosti z vybraných poloh vinohradů pocházejí z několika různých viničních tratí oblastí Dog Point, Omaka a Brancott Valley. Každá šarže fermentuje ve zvláštním tanku z nerezové oceli při nízkých teplotách. Díky tomu si udržuje víno svojí svěžest a intenzivní ovocnou chuť.K jakému jídlu se víno hodí
- pokrmy s mořskými plody
- vepřová pečeně
- kořeněné thajské kari
- lehce kořeněné kuře připravené na citronové trávě
Recept: Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough (Dog Point, Omaka, Brancott Valley)
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Riesling & Ryzlink rýnský
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol: 10.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.70g/litre, Zbytkový cukr: 9.60 g/litre, pH: 2.95.
Druh vína - polosuché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivace - 2-3 roky
Tasting notes

Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
doba přípravy: 30 minut
Suroviny pro 4 osoby
4 kedlubny, 100 g sterilované cukrové kukuřice Freshona, 2 lžíce bio chia semínek, 125 ml plnotučného bílého jogurtu, hrst čerstvé sekané listové petržele, mořská sůl a pepř, 1 citron (šťáva), 4 filety pstruha lososovitého s kůží, bio extra panenský olivový olej, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla
Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet. Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.
V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.
Rada
Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!