Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Bishop´s Leap Pinot Noir Marlborough 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir


Lehký, měkký a chuťově zakulacený Pinot Noir z oblasti Marlborough, který pro vinařství Saint Claire vytvořila uznávaná vinařka Alana McGettigen.

Chuť a vůně vína

Toto víno je typické svojí tmavěčervenou barvou a vybalancovanými tříslovinami. V ústech převažuje chuť bobulovitého ovoce, především zralé maliny, červený rybíz a ostružiny s lehkým dotekem švestek.

Sklizeň a zrání vína

Toto víno před nalahvováním zraje 6 až 8 měsíců v dubových sudech. Ideální doba konzumace tohoto vína je 2-4 roky od nalahvování. Hodí se rovněž k archivaci.

K jakému jídlu se víno hodí

  • zvěřina
  • jehněčí maso
  • jemné sýry

Recept: Plzeňské roštěnky

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
349 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Červené tiché víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2016
Analýza vína - Alkohol: 13.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.2g/litre, pH: 3.55
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-6 let)

Tasting notes


Plzeňské roštěnky

Plzeňské roštěnky


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky roštěné, 2 párky, 1 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky na obalení, olej, 1 sklenka světlého piva, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, sůl, pepř, smažená cibulka na ozdobu


Postup přípravy:
Maso rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme do misky chvíli odpočinout. Rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme po obou stranách je opečeme. Maso vyjmeme do výpeku dáme zpěnit nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, podlijeme šálkem vody a promícháme. Když se omáčka začne vařit, vložíme zpět roštěnky a dusíme je do měkka. Měkké maso opět vyjmeme, šťávu vydusíme, vmícháme mouku a osmahneme ji. Podlijeme vodou a pivem, přivedeme k varu, přidáme bobkový list a omáčku povaříme. Mezitím na pánvi osmahneme nakrojené nožičky párků a na kolečka nakrájenou cibuli. Roštěnky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme osmaženou cibulkou a nožičkami párků. Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovými knedlík.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!