Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Bishop´s Leap Pinot Noir Marlborough 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir


Lehký, měkký a chuťově zakulacený Pinot Noir z oblasti Marlborough, který pro vinařství Saint Claire vytvořila uznávaná vinařka Alana McGettigen.

Chuť a vůně vína

Toto víno je typické svojí tmavěčervenou barvou a vybalancovanými tříslovinami. V ústech převažuje chuť bobulovitého ovoce, především zralé maliny, červený rybíz a ostružiny s lehkým dotekem švestek.

Sklizeň a zrání vína

Toto víno před nalahvováním zraje 6 až 8 měsíců v dubových sudech. Ideální doba konzumace tohoto vína je 2-4 roky od nalahvování. Hodí se rovněž k archivaci.

K jakému jídlu se víno hodí

  • zvěřina
  • jehněčí maso
  • jemné sýry

Recept: Jehněčí kýta
349 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Červené tiché víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.2g/litre, pH: 3.55
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-6 let)

Tasting notes


Jehněčí kýta

Jehněčí kýta


doba přípravy: 150 minut


Suroviny
1kg jehněčí kýta, 1lžíce olivového oleje, 0,5 lžičky mořské soli, pepř celý (hrubě drcený), 1ks červené papriky, 1ks žluté papričky, 0,5ks bobkového listu, 5ks hřebíčku, 4ks kardamomu, 4 stroužky česneku (neloupaný), 40ml citronové šťávy, sůl, pepř mletý


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!