Saint Clair - Bishop´s Leap Pinot Noir Marlborough 2018, 0,75l
Lehký, měkký a chuťově zakulacený Pinot Noir z oblasti Marlborough, který pro vinařství Saint Claire vytvořila uznávaná vinařka Alana McGettigen.
Chuť a vůně vína
Toto víno je typické svojí tmavěčervenou barvou a vybalancovanými tříslovinami. V ústech převažuje chuť bobulovitého ovoce, především zralé maliny, červený rybíz a ostružiny s lehkým dotekem švestek.Sklizeň a zrání vína
Toto víno před nalahvováním zraje 6 až 8 měsíců v dubových sudech. Ideální doba konzumace tohoto vína je 2-4 roky od nalahvování. Hodí se rovněž k archivaci.K jakému jídlu se víno hodí
- zvěřina
- jehněčí maso
- jemné sýry
Recept: Svíčková omáčka na smetaně
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Červené tiché víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.2g/litre, pH: 3.55
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-6 let)
Tasting notes

Svíčková omáčka na smetaně
doba přípravy: 80 minut
Suroviny
500 g hovězí zadní kýty,4 mrkve, 3 petržele, 1 celer, 2 cibule, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 3 ks bobkového listu, 3 polévkové lžíce cukru, 2 3 polévkové lžíce octu, 1 3 polévková lžíce plnotučné hořčice, smetana na vaření, máslo, hladká mouka, sůl, pepř, citrón, 500 ml vody či vývaru
Postup přípravy:
Nejprve očistíme maso od blan, omyjeme a svážeme provázkem do špalíku, maso prošpikujeme špekem. Maso osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka opečeme dozlatova. Poté ho vyjmeme a do výpeku dáme na kostky nakrájenou zeleninu: celer, petržel, mrkev. Restujeme, dokud mrkev není dozlatova. Poté přidáme i cibuli a čekáme taktéž, až zezlátne. Po dosažení vhodné barvy přidáme cukr a minutku karamelizujeme. Přidáme ocet a vaříme, dokud se všechen nevyvaří. Přidáme hořčici a zalijeme 500 ml vody. Přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Maso dáme do pekáče a zalijeme zeleninou. Nemělo by být celé ponořené. Přiklopíme poklicí a pečeme cca 2,5 - 3 hodiny. Každou půl hodinu maso obracím. Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáčku, oddělíme zeleninu od sťávy a vybereme koření. V hrnci si rozehřejeme máslo a uděláme jíšku. Zalijeme šťávou a přidáme zeleninu, kterou rozmixujeme tyčovým mixérem. Vaříme cca 15 min a dochutíme solí, cukrem a citrónem. Nakonec zalijeme smetanou a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!