Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Bishop´s Leap Pinot Noir Marlborough 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir


Lehký, měkký a chuťově zakulacený Pinot Noir z oblasti Marlborough, který pro vinařství Saint Claire vytvořila uznávaná vinařka Alana McGettigen.

Chuť a vůně vína

Toto víno je typické svojí tmavěčervenou barvou a vybalancovanými tříslovinami. V ústech převažuje chuť bobulovitého ovoce, především zralé maliny, červený rybíz a ostružiny s lehkým dotekem švestek.

Sklizeň a zrání vína

Toto víno před nalahvováním zraje 6 až 8 měsíců v dubových sudech. Ideální doba konzumace tohoto vína je 2-4 roky od nalahvování. Hodí se rovněž k archivaci.

K jakému jídlu se víno hodí

  • zvěřina
  • jehněčí maso
  • jemné sýry

Recept: Jehněčí ramínko se sušeným ovocem, mandlemi a kořením á la marocký tažín
369 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Červené tiché víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.2g/litre, pH: 3.55
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-6 let)

Tasting notes


Jehněčí ramínko se sušeným ovocem, mandlemi a kořením á la marocký tažín

Jehněčí ramínko se sušeným ovocem, mandlemi a kořením á la marocký tažín


Doba přípravy: 60 minut


Suroviny:
1 lžička kajenského pepře, 2 lžičky mletého černého pepře,1½ lžíce mleté lahůdkové papriky, 1½ lžíce mletého zázvoru, 1 lžíce kurkumy, 2 lžičky mleté skořice, 1 jehněčí ramínko (cca 1,1 kg), očištěné a zbavené tuku, nakrájené na kostky, 2 velké cibule nakrájené na drobno
4 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 550 ml rajčatové šťávy nebo 2 lžíce rajského protlaku smíchaného s 200 ml vody, 1 plechovka (400 g) krájených loupaných rajčat, 100 g sušených meruněk překrájených na půl, 50 g datlí překrájených na půl, 50 g rozinek nebo sultánek, 80 g plátků mandlí, 1 lžička snítek šafránu namočených ve studené vodě, 600 ml jehněčího nebo hovězího vývaru, 1 lžíce medu, 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru, 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky


Postup přípravy:
Ve větší míse smíchejte kajenský a černý pepř, papriku, zázvor, kurkumu a skořici. Polovinou směsi obalte na kostky nakrájené jehněčí. Přikryjte a nechce odpočívat v lednici nejlépe přes noc, aby maso násáklo vůni koření. Druhou polovinu koření uschovejte. Troubu předehřejte na 150 °C. Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte nasekanou cibulku a zbývající směs koření. Cibulku restujte až zesklovatí. Na poslední 3 minuty přidejte česnek. Přidejte maso a orestujte ho po všech stranách, až hezky zhnědne. Přilijte vývar, rajčaťovou šťávu a krájená rajčata. Pak přidejte půlené meruňky a datle, rozinky, část mandlí, šafrán a med. Přiveďte k varu a následně celou směs přendejte do pekáče. Přikryjte víkem, dejte do rozehřáté trouby a pomalu vařte po dobu 2 - 2½ hodin. Maso pravidelně kontrolujte, případě celou směs promíchávejte. Správně uvařené jehněčí by mělo být měkké a šťavnaté.
Servírujte posypané koriandrem, petrželkou a zbytkem mandlí. Jako ideální příloha se hodí kuskus, rýže i vařená cizrna.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!