Saint Clair - Bishop´s Leap Pinot Noir Marlborough 2019, 0,75l
Lehký, měkký a chuťově zakulacený Pinot Noir z oblasti Marlborough, který pro vinařství Saint Claire vytvořila uznávaná vinařka Alana McGettigen.
Chuť a vůně vína
Toto víno je typické svojí tmavěčervenou barvou a vybalancovanými tříslovinami. V ústech převažuje chuť bobulovitého ovoce, především zralé maliny, červený rybíz a ostružiny s lehkým dotekem švestek.Sklizeň a zrání vína
Toto víno před nalahvováním zraje 6 až 8 měsíců v dubových sudech. Ideální doba konzumace tohoto vína je 2-4 roky od nalahvování. Hodí se rovněž k archivaci.K jakému jídlu se víno hodí
- zvěřina
- jehněčí maso
- jemné sýry
Recept: Jelení biftek
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Červené tiché víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol: 13.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.2g/litre, pH: 3.55
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-6 let)
Tasting notes

Jelení biftek
doba přípravy: 35 minut
Suroviny pro 2 osoby
2 ks cibule, 50 ml červeného vína, 1 lžíce hladké mouky, 500 g jelení kýty, 30 g másla, 50 g sádla, 2 ks vejce natvrdo, mletý černý pepř, sůl, hořčice
Postup přípravy
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vejce oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Z kýty nakrájíme bifteky, které lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle z každé strany 4 minuty opékáme. Bifteky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou a povaříme. Vrátíme zpět maso a společně podusíme. Nakonec přilijeme víno a šťávu zjemníme máslem. Na předehřáté talíře položíme jelení bifteky, přelijeme je šťávou a na každý biftek dáme polovinu vajíčka, trošku hořčice a zasypeme kolečky cibule. Jelení biftek s vejcem oodáváme s opečeným bramborem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!