Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Bishop´s Leap Pinot Noir Marlborough 2019, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Lehký, měkký a chuťově zakulacený Pinot Noir z oblasti Marlborough, který pro vinařství Saint Claire vytvořila uznávaná vinařka Alana McGettigen.

Chuť a vůně vína

Toto víno je typické svojí tmavěčervenou barvou a vybalancovanými tříslovinami. V ústech převažuje chuť bobulovitého ovoce, především zralé maliny, červený rybíz a ostružiny s lehkým dotekem švestek.

Sklizeň a zrání vína

Toto víno před nalahvováním zraje 6 až 8 měsíců v dubových sudech. Ideální doba konzumace tohoto vína je 2-4 roky od nalahvování. Hodí se rovněž k archivaci.

K jakému jídlu se víno hodí

  • zvěřina
  • jehněčí maso
  • jemné sýry

Recept: Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce
369 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Červené tiché víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol: 13.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.2g/litre, pH: 3.55
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-6 let)

Tasting notes


Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce

Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 2 osoby
6 telecích medailonků z kýty (po 80 g), 3 lžíce přepuštěného másla, miska pravých hřibů, 100 ml bílého suchého vína, 200 ml smetany, asi 4 snítky tymiánu, 3 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř


Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla a vsypeme pokrájené hříbky. Necháme je restovat, až jsou skoro měkké, pak je podlijeme vínem, osolíme a přidáme lístečky tymiánu otrhané z tuhých stonků. Když se víno vyvaří, zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso, aby se prohřálo. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu, pak vsypeme nahrubo nasekanou petrželku, promícháme a vypneme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!