Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Saint Clair - Pioneer Block 10 Twin Hills Pinot Noir Marlborough 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Toto víno se pěstuje v údolí Omaka jihozápadně od Blenheimu, které obsahuje úrodnou půdu a díky tomu získává výbornou ovocnou a koncentrovanou chuť.

Chuť a vůně vína

Voní a chutná po švestkách, višních a třešních a také v něm cítíme chuť olivy a vanilky. Hutné a šťavnaté víno má jemnou tříslovinku, kterou doplňuje chuť pikantního francouzského dubu ve kterých je víno uchováváno. Pro tuto oblast je typický kontrast teplého dne a chladné noci. To způsobuje pomalejší dozrávání, které zvyšuje intenzitu chuti. Vinice, odkud pochází tento Pinot, se tradičně sklízí později v sezóně.


Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sklízené ručně v době maximální zralosti. Po sklizni je víno 5 dní uchováváno v chladu, což pomáhá extrahovat maximální chuť a zvýšit barevnou stálost. V průběhu primárního alkoholového kvašení je víno až osmkrát denně ručně míseno. 28% vína pak po dobu deseti měsíců zraje v sudech z francouzského dubu, zbytek v tancích z nerezové oceli. V dalších letech od data výroby se dále rozvíjí chuť vína.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Jehněčí s houbovou omáčkou a krémovým pyré

Recept: Hovězí guláš na víně

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
699 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Omaka Valley (Marlborough)
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2016
Analýza vína - alkohol: 13.5%, kyseliny: 5.3 g/l, pH 3,57
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (10 - 15let)

Tasting notes

  • BLUE GOLD: Sydney International Wine Competition 2015
  • PLATINUM GOLD Medal - Japan Wine Challenge 2016


Hovězí guláš na víně

Hovězí guláš na víně


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
800 g hovězí kližky, 100 g anglické slaniny, 3 velké cibule, 4-5 stroužků utřeného česneku, 250 ml červeného vína, cca 750 ml vývaru z kostí, 2-3 krajíce staršího chleba bez kůrky, 2 plné lžíce sladké papriky, 1 velká lžíce sádla, 2 čtverečky kvalitní hořké čokolády, čerstvá feferonka (podle chuti), sůl, pepř, kmín


Postup přípravy
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho opečeme ze všech stran a vmícháme papriku, sůl a nakrájenou feferonku. Zalijeme vínem a větší části vývaru. Rozdrobíme chleba a přivedeme k varu. Vaříme pomalu do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Před koncem přidáme nasekanou čokoládu a guláš dochutíme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!