Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 10 Twin Hills Pinot Noir Marlborough 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Toto víno se pěstuje v údolí Omaka jihozápadně od Blenheimu, které obsahuje úrodnou půdu a díky tomu získává výbornou ovocnou a koncentrovanou chuť.

Chuť a vůně vína

Voní a chutná po švestkách, višních a třešních a také v něm cítíme chuť olivy a vanilky. Hutné a šťavnaté víno má jemnou tříslovinku, kterou doplňuje chuť pikantního francouzského dubu ve kterých je víno uchováváno. Pro tuto oblast je typický kontrast teplého dne a chladné noci. To způsobuje pomalejší dozrávání, které zvyšuje intenzitu chuti. Vinice, odkud pochází tento Pinot, se tradičně sklízí později v sezóně.


Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sklízené ručně v době maximální zralosti. Po sklizni je víno 5 dní uchováváno v chladu, což pomáhá extrahovat maximální chuť a zvýšit barevnou stálost. V průběhu primárního alkoholového kvašení je víno až osmkrát denně ručně míseno. 28% vína pak po dobu deseti měsíců zraje v sudech z francouzského dubu, zbytek v tancích z nerezové oceli. V dalších letech od data výroby se dále rozvíjí chuť vína.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Jehněčí s houbovou omáčkou a krémovým pyré

Recept: Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
699 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Omaka Valley (Marlborough)
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2016
Analýza vína - alkohol: 13.5%, kyseliny: 5.3 g/l, pH 3,57
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (10 - 15let)

Tasting notes

  • BLUE GOLD: Sydney International Wine Competition 2015
  • PLATINUM GOLD Medal - Japan Wine Challenge 2016


Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
750 g hovězího masa, 100 g slaniny, 2 lžíce rajského protlaku, 2 jablka, 150 g celeru, 300 ml černého piva, vývar, olej, 1 lžíce cukru, čerstvý tymián, sůl


Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na proužky, maso prošpikujeme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem. Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme. Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!