Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 10 Twin Hills Pinot Noir Marlborough 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Toto víno se pěstuje v údolí Omaka jihozápadně od Blenheimu, které obsahuje úrodnou půdu a díky tomu získává výbornou ovocnou a koncentrovanou chuť.

Chuť a vůně vína

Voní a chutná po švestkách, višních a třešních a také v něm cítíme chuť olivy a vanilky. Hutné a šťavnaté víno má jemnou tříslovinku, kterou doplňuje chuť pikantního francouzského dubu ve kterých je víno uchováváno. Pro tuto oblast je typický kontrast teplého dne a chladné noci. To způsobuje pomalejší dozrávání, které zvyšuje intenzitu chuti. Vinice, odkud pochází tento Pinot, se tradičně sklízí později v sezóně.


Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sklízené ručně v době maximální zralosti. Po sklizni je víno 5 dní uchováváno v chladu, což pomáhá extrahovat maximální chuť a zvýšit barevnou stálost. V průběhu primárního alkoholového kvašení je víno až osmkrát denně ručně míseno. 28% vína pak po dobu deseti měsíců zraje v sudech z francouzského dubu, zbytek v tancích z nerezové oceli. V dalších letech od data výroby se dále rozvíjí chuť vína.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Jehněčí v bylinkové krustě a potřené hořčicí

Recept: Jehněčí kotlety



TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
699 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Omaka Valley (Marlborough)
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol: 13%, kyseliny: 5.2 g/l, pH 3,64
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (10 - 15let)

Tasting notes

  • BLUE GOLD: Sydney International Wine Competition 2015
  • PLATINUM GOLD Medal - Japan Wine Challenge 2018


Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
8ks jehněčí kotlety, 120g másla, 3 lžíce řepkového oleje, sůl, pepř mletý
Na marinádu:
6 lžíc olivového oleje, 2 lžíce medu, 2 lžičky drceného česneku, 2 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce petrželky nasekaná, 3 lžíce máty nasekané, 3 lžíce citronové šťávy, citronová kůra, 2 lžíce sojové omáčky


Postup přípravy
Nejprve si připravte marinádu. V hrnci prošlehejte med společně se sójovou omáčkou a zbylými přísadami. Vše společně promíchejte a nechte slabě ohřát, aby se všechny ingredience dobře spojily a rozvinuly své chutě. Dejte pozor, aby se nezačala směs vařit! Kotlety naklepejte, osolte a opepřete a naložte do vychladlé marinády. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte naložené minimálně 6 hodin, nejlépe však přes noc. Na pánvi rozehřejte máslo s olejem a opečte kotletky do zlatohnědé ze všech stran, pak je poklaďte do máslem vymazaného plechu a vložte do trouby předehřáté na 230 °C, pečte 5 minut. Pak je znovu potřete směsí, ve které byly naložené, a slabě podlijte vodou. Snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15 minut. Před podáváním nazdobte jemně nasekanou čerstvou petrželkou. Podávejte na teplých talířích s čerstvou zeleninou a pečivem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!