Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 10 Twin Hills Pinot Noir Marlborough 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Toto víno se pěstuje v údolí Omaka jihozápadně od Blenheimu, které obsahuje úrodnou půdu a díky tomu získává výbornou ovocnou a koncentrovanou chuť.

Chuť a vůně vína

Voní a chutná po švestkách, višních a třešních a také v něm cítíme chuť olivy a vanilky. Hutné a šťavnaté víno má jemnou tříslovinku, kterou doplňuje chuť pikantního francouzského dubu ve kterých je víno uchováváno. Pro tuto oblast je typický kontrast teplého dne a chladné noci. To způsobuje pomalejší dozrávání, které zvyšuje intenzitu chuti. Vinice, odkud pochází tento Pinot, se tradičně sklízí později v sezóně.


Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sklízené ručně v době maximální zralosti. Po sklizni je víno 5 dní uchováváno v chladu, což pomáhá extrahovat maximální chuť a zvýšit barevnou stálost. V průběhu primárního alkoholového kvašení je víno až osmkrát denně ručně míseno. 28% vína pak po dobu deseti měsíců zraje v sudech z francouzského dubu, zbytek v tancích z nerezové oceli. V dalších letech od data výroby se dále rozvíjí chuť vína.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Jehněčí v bylinkové krustě a potřené hořčicí

Recept: Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
699 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Omaka Valley (Marlborough)
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol: 13%, kyseliny: 5.2 g/l, pH 3,64
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (10 - 15let)

Tasting notes

  • BLUE GOLD: Sydney International Wine Competition 2015
  • PLATINUM GOLD Medal - Japan Wine Challenge 2018


Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce

Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 2 osoby
6 telecích medailonků z kýty (po 80 g), 3 lžíce přepuštěného másla, miska pravých hřibů, 100 ml bílého suchého vína, 200 ml smetany, asi 4 snítky tymiánu, 3 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř


Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla a vsypeme pokrájené hříbky. Necháme je restovat, až jsou skoro měkké, pak je podlijeme vínem, osolíme a přidáme lístečky tymiánu otrhané z tuhých stonků. Když se víno vyvaří, zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso, aby se prohřálo. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu, pak vsypeme nahrubo nasekanou petrželku, promícháme a vypneme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!