Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar´s Choice Pinot Noir Marlborough 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Svěží ovocný nádech odrůdy Pinot Noir s elegantním a komplexním závěrem.

Chuť a vůně vína

Ve vůni převládají tóny zralých třešní a malin doplněné o kořenité tóny amerického dubu. Chuť připomíná lehkou kombinaci malin a třešní, která pomalu přechází v kombinaci jahod a švestek. Vyvážené množství kyselinky vede k dlouhému a sametovému závěru.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vybraných vinic oblasti Wairau (Marlborough) včetně Omaka Valley a Waihopai Valley. Víno je vynikající jako mladé, chuť se pak dále rozvíjí v pěti dalších letech od nalahvování. Po sklizni jsou hrozny nejprve uchovávány v chladu pět dnů, až poté probíhá první alkoholová fermentace. Během ní je víno šestkrát denně ručně promícháváno (v době vrcholení fermentace až osmkrát denně). Poté je část vína přečerpána do tanků z nerezové oceli, druhá část pak putuje částečně do nových, částečně do rok starých sudů z francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z červeného masa
  • těstoviny
  • pečené rybě

Recept: Mořský vlk

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
479 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2013
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,6 g/l, pH 3,53
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-8 let)

Tasting notes


Mořský vlk

Mořský vlk


doba přípravy: 30 minut
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
Suroviny
mořský vlk 4 ks, olivový olej 200 ml, citron 4 ks, česnek 3 stroužky, sůl, směs koření na ryby 5 lžiček, hladkolistá petržel 1 hrst, jemný ajvar 375 g


Postup přípravy
Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy. Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!