Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar´s Choice Pinot Noir Marlborough 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Svěží ovocný nádech odrůdy Pinot Noir s elegantním a komplexním závěrem.

Chuť a vůně vína

Ve vůni převládají tóny zralých třešní a malin doplněné o kořenité tóny amerického dubu. Chuť připomíná lehkou kombinaci malin a třešní, která pomalu přechází v kombinaci jahod a švestek. Vyvážené množství kyselinky vede k dlouhému a sametovému závěru.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vybraných vinic oblasti Wairau (Marlborough) včetně Omaka Valley a Waihopai Valley. Víno je vynikající jako mladé, chuť se pak dále rozvíjí v pěti dalších letech od nalahvování. Po sklizni jsou hrozny nejprve uchovávány v chladu pět dnů, až poté probíhá první alkoholová fermentace. Během ní je víno šestkrát denně ručně promícháváno (v době vrcholení fermentace až osmkrát denně). Poté je část vína přečerpána do tanků z nerezové oceli, druhá část pak putuje částečně do nových, částečně do rok starých sudů z francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z červeného masa
  • těstoviny
  • pečené rybě

Recept: Pstruh lososový na šafránu

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
369 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2013
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,6 g/l, pH 3,53
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-8 let)

Tasting notes


Pstruh lososový na šafránu

Pstruh lososový na šafránu


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
400g filátek pstruha, 1kg brambor oloupaných a nakrájených na tenké plátky, sůl, pepř mletý, 150ml smetany, 1ks bobkového listu a nakrájeného fenyklu, špetka šafránu


Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory a fenykl povařte asi 15 minut mírným varem ve vývaru s bobkovým listem, trochou soli a pepře. Uvařené brambory a fenykl sceďte a rozložte do máslem vymazané zapékací formy. Navrch položte osolenou a opepřenou rybu. Smetanu zlehka prohřejte se šafránem a přelijte přes rybu. Pečte 10 minut, jen aby ryba zkřehla. Podávejte nejlépe s na páře vařenou zeleninou, například brokolicí nebo zelenými fazolkami.


Pár rad
Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by se tu ryby nejedly vůbec. Právě naopak, české sladkovodní ryby můžete mít navíc čerstvé a za dobrou cenu.


Okoun na másle a kmínu
Okoun je jedna z nejchutnějších sladkovodních ryb. Čím déle na něm zůstanou šupiny, tím hůře půjdou dolů. Takže čistěte hned a nejlépe škrabkou na ryby z rybářských potřeb nebo improvizujte pevným kuchyňským nožem na chléb.


Candát v papilotě
Tato dravá ryba se v našich vodách vyskytuje již dlouho, i když její domovinou je spíše východní Evropa. Její maso je s minimem kostí, má jemnou chuť i vůni, proto bylinkami nechávejte candáta jen lehce provonět.


Pstruh s bylinkovou krustou
Lososovitá ryba se k nám dostala na konci 19. století a stále se drží mezi nejpopulárnějšími. Snadno se čistí a má šťavnaté i voňavé maso. Díky tomu pstruh s bylinkovou krustou okouzlí každého.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!