Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar´s Choice Pinot Noir Marlborough 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Svěží ovocný nádech odrůdy Pinot Noir s elegantním a komplexním závěrem.

Chuť a vůně vína

Ve vůni převládají tóny zralých třešní a malin doplněné o kořenité tóny amerického dubu. Chuť připomíná lehkou kombinaci malin a třešní, která pomalu přechází v kombinaci jahod a švestek. Vyvážené množství kyselinky vede k dlouhému a sametovému závěru.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vybraných vinic oblasti Wairau (Marlborough) včetně Omaka Valley a Waihopai Valley. Víno je vynikající jako mladé, chuť se pak dále rozvíjí v pěti dalších letech od nalahvování. Po sklizni jsou hrozny nejprve uchovávány v chladu pět dnů, až poté probíhá první alkoholová fermentace. Během ní je víno šestkrát denně ručně promícháváno (v době vrcholení fermentace až osmkrát denně). Poté je část vína přečerpána do tanků z nerezové oceli, druhá část pak putuje částečně do nových, částečně do rok starých sudů z francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • uzený losos
  • pokrmy z červeného masa
  • nové brambory a letní salát
  • pečené rybě

Recept: Svíčková s jáhlovými knedlíky
379 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,1 g/l, pH 3,65
Druh vína - Suché
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-10 let)

Tasting notes


Svíčková s jáhlovými knedlíky

Svíčková s jáhlovými knedlíky


doba přípravy: 80 minut


Suroviny
2 velké mrkve, 2 velké petržele, menší kus celeru, 2 velké cibule, všechna zelenina by měla být nakrájena na větší kousky, 3 lžíce sezamového oleje, sůl, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 3 hřebíčky, 3 kousky jalovce a 3 polévkové lžíce octa.


Postup přípravy
Vařte na mírné plameni, dokud zelenina nezměkne. Přeneste do mixéru a vše rozmixujte do hladka a nakonec zjemněte rostlinnou smetanou.
Tento český omáčkový klenot podáváme na pštrosích knedlících naplněných uzeným tofu:
nejdříve uvaříte jáhly v poměru 1: 2,5 zrna k vodě, asi půl hodiny. Po ochlazení přidáte kukuřičnou mouku, dokud těsto není tuhé (je to složité, chce to trochu cviku, aby to bylo správně). Mezitím na oleji zpěníte jemně nakrájenou cibuli a pak přidáte uzené tofu nakrájené na malé kostičky a společně smažíte, dokud cibulka není zlato-hnědá. Po vychladnutí tuto směs použijete k naplnění knedlíků - těsto si rozválíte do tvaru placky, naplníte menším množstvím tofu a zabalíte do těsně uzavřené koule. Knedlíky vaříte ve slané vodě, do té doby, než vyplují na povrch. Přesný čas závisí převážně na velikosti knedlíků.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!