Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar´s Choice Pinot Noir Marlborough 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Svěží ovocný nádech odrůdy Pinot Noir s elegantním a komplexním závěrem.

Chuť a vůně vína

Ve vůni převládají tóny zralých třešní a malin doplněné o kořenité tóny amerického dubu. Chuť připomíná lehkou kombinaci malin a třešní, která pomalu přechází v kombinaci jahod a švestek. Vyvážené množství kyselinky vede k dlouhému a sametovému závěru.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vybraných vinic oblasti Wairau (Marlborough) včetně Omaka Valley a Waihopai Valley. Víno je vynikající jako mladé, chuť se pak dále rozvíjí v pěti dalších letech od nalahvování. Po sklizni jsou hrozny nejprve uchovávány v chladu pět dnů, až poté probíhá první alkoholová fermentace. Během ní je víno šestkrát denně ručně promícháváno (v době vrcholení fermentace až osmkrát denně). Poté je část vína přečerpána do tanků z nerezové oceli, druhá část pak putuje částečně do nových, částečně do rok starých sudů z francouzského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • uzený losos
  • pokrmy z červeného masa
  • nové brambory a letní salát
  • pečené rybě

Recept: Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru
369 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,1 g/l, pH 3,65
Druh vína - Suché
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-10 let)

Tasting notes


Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
750 g hovězího masa, 100 g slaniny, 2 lžíce rajského protlaku, 2 jablka, 150 g celeru, 300 ml černého piva, vývar, olej, 1 lžíce cukru, čerstvý tymián, sůl


Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na proužky, maso prošpikujeme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem. Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme. Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!