Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Saint Clair - Pioneer Block 1 Foundantion Sauvignon Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Vynikající novozélandské víno s mírným zeleným zabarvením odrůdy Sauvignon Blanc.
Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Aroma - Aromatický bílý rybíz a voňavé tropické ovoce s nádechem posečené trávy.

Ihned po sklizni byly hrozny vymačkány. Po usazení, šťáva byla kvašená pomocí kvasnic v nerezové oceli při nízkých teplotách, aby zachovala ovocnou chuť a čerstvost. Tato dávka byla vybrána jako Pioneer Block vína, vzhledem ke své síle a intenzitě chuti.


Sklizeň a zrání vína

Pocházejí z jedné vinice ve vlastnictví rodiny Sowman, na úrodných, volně odvodněných půdách nižší Wairau Valley. Hrozny byly pečlivě sledovány v průběhu zrání a sklizeny v chladných večerech pro maximální chuť a zralost.

Pití tohoto víno se doporučuje již nyní a nejlépe vychutnáte během příštích dvou let.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilovaná zelenina
  • grilovaná ryba, nejlépe losos
  • mořské plody

Recept: Thajské seafood kari se slávkami
659 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.1g/litre, zbytkový cukr: 1.3g/L, pH: 3.34
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)

Tasting notes


Thajské seafood kari se slávkami

Thajské seafood kari se slávkami


Doba přípravy: 30 minut


Suroviny:
česnek 2 stroužky, sladké chilli papriky bez jádřince 3 ks, citronová tráva 2 ks, šalotka 5 ks, semínka koriandru 1 lžíce, krevetová pasta 2 lžíce, mletá kurkuma 2 lžíce, rybí omáčka 1 lžíce, palmový cukr, naškrábaný 1/2 lžičky, kokosové mléko 500 ml
Slávky
čerstvé slávky 1,6 kg, citronová tráva 1 ks,čerstvá thajská bazalka 1 hrst, kari pasta 4 lžíce, kokosové mléko 250 ml


Postup přípravy:
Nejprve připravte kari pastu. Semínka koriandru orestujte na sucho a rozdrťte v hmoždíři. Na tuku orestujte najemno nakrájenou šalotku, česnek, citronovou trávu a sladké chilli. Přidejte nastrouhaný palmový cukr, krevetovou pastu, důkladně promíchejte a zaprašte mletou kurkumou. Takto připravený základ důkladně promíchejte a podlijte rybí omáčkou a kokosovým mlékem. Lehce provařte 15 minut a poté důkladně vymixujte v jemnou kari pastu. Ve wok pánvi orestujte najemno nakrájenou citronovou trávu a překrájené stonky thajské bazalky. Přidejte předem připravenou kari pastu a lehce promíchejte. Přisypejte čerstvé slávky a podlijte kokosovým mlékem. Přiklopte pokličkou. Mušle provařte maximálně 4 minuty. Po uvaření mušle vyberte a přendejte do hlubokého talíře. Zbylou omáčku lehce svařte do krémové konzistence. Před konzumací přelijte mušle omáčkou, dozdobte snítky thajské bazalky. Chuť můžete zvýraznit čerstvě nasekanými chilli papričkami. Jako přílohu podávejte tapiokový chléb.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!