Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 1 Foundantion Sauvignon Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Vynikající novozélandské víno s mírným zeleným zabarvením odrůdy Sauvignon Blanc.
Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Aroma - Aromatický bílý rybíz a voňavé tropické ovoce s nádechem posečené trávy.

Ihned po sklizni byly hrozny vymačkány. Po usazení, šťáva byla kvašená pomocí kvasnic v nerezové oceli při nízkých teplotách, aby zachovala ovocnou chuť a čerstvost. Tato dávka byla vybrána jako Pioneer Block vína, vzhledem ke své síle a intenzitě chuti.


Sklizeň a zrání vína

Pocházejí z jedné vinice ve vlastnictví rodiny Sowman, na úrodných, volně odvodněných půdách nižší Wairau Valley. Hrozny byly pečlivě sledovány v průběhu zrání a sklizeny v chladných večerech pro maximální chuť a zralost.

Pití tohoto víno se doporučuje již nyní a nejlépe vychutnáte během příštích dvou let.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilovaná zelenina
  • grilovaná ryba, nejlépe losos
  • mořské plody

Recept: Paella s mořskými plody
659 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.1g/litre, zbytkový cukr: 1.3g/L, pH: 3.34
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)

Tasting notes


Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
8 ks krevety, olivový olej, 3 stroužky česneku, 1ks cibule bílá, 1ks červená paprika, 1ks zelená paprika, 2ks rajčat, 200g mořských plodů, 300g kulatozrnné rýže, 1,20l vývar rybí, z mořských plodů nebo zeleniny, sůl, šafrán, 2ks citrónu k podávání


Postup přípravy:
Krevety usmažte ve velké pánvi na větším množství oleje. Stačí jim pár minut – jakmile zčervenají, jsou hotové. Vyndejte je a odložte na papírovou utěrku. Česnek pokrájejte na plátky, cibuli a papriky nadrobno. Do pánve do oleje po krevetách dejte nejprve cibuli, poté česnek a papriky, nakonec přidejte pokrájená rajčata. Vše pár minut restujte. Přidejte mořské plody, rýži a vše zalijte vývarem. Dochuťte šafránem, solí a vařte 15–20 minut. Vývar se vsákne a rýže změkne. Poté přikryjte pánev utěrkou a pokrm nechte ještě 5 minut dojít.
Na hotovou paellu naskládejte krevety a pokrájené citrony. Podávejte nejlépe s šumivým nebo bílým vínem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!