Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 1 Foundantion Sauvignon Blanc 2022, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Vynikající novozélandské víno s mírným zeleným zabarvením odrůdy Sauvignon Blanc.
Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Aroma - Aromatický bílý rybíz a voňavé tropické ovoce s nádechem posečené trávy.

Ihned po sklizni byly hrozny vymačkány. Po usazení, šťáva byla kvašená pomocí kvasnic v nerezové oceli při nízkých teplotách, aby zachovala ovocnou chuť a čerstvost. Tato dávka byla vybrána jako Pioneer Block vína, vzhledem ke své síle a intenzitě chuti.


Sklizeň a zrání vína

Pocházejí z jedné vinice ve vlastnictví rodiny Sowman, na úrodných, volně odvodněných půdách nižší Wairau Valley. Hrozny byly pečlivě sledovány v průběhu zrání a sklizeny v chladných večerech pro maximální chuť a zralost.

Pití tohoto víno se doporučuje již nyní a nejlépe vychutnáte během příštích dvou let.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilovaná zelenina
  • grilovaná ryba, nejlépe losos
  • mořské plody
  • Servírovat při 6-8 °C

Recept: Amur na sardeli

669 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2022
Analýza vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.6g/litre, zbytkový cukr: 1.6g/L, pH: 3.25
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)

Tasting notes


Amur na sardeli

Amur na sardeli


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny pro 4-6 osob
2 lžíce másla + na pečení, 2–3 malé cibule, překrojené napůl, 4–6 filetů z amura nebo kapra, 4–6 lžiček sardelové pasty, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 1 svitek kůry z biocitronu, 200 ml smetany ke šlehání, 1 žloutek, nakládané kapary na ozdobení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku opečte na másle cibuli. Porce amura potřete sardelovou pastou a rozložte do pekáčku na cibuli kůží dolů. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, citronovou kůru, poklaďte plátky másla a pečte 10 minut. Pak obraťte, podlijte smetanou (trošku si nechte na závěrečné zahuštění) a pečte dalších cca 15 minut.


Jak poznat čerstvou rybu?
U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!