Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 1 Foundantion Sauvignon Blanc 2021, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Vynikající novozélandské víno s mírným zeleným zabarvením odrůdy Sauvignon Blanc.
Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Aroma - Aromatický bílý rybíz a voňavé tropické ovoce s nádechem posečené trávy.

Ihned po sklizni byly hrozny vymačkány. Po usazení, šťáva byla kvašená pomocí kvasnic v nerezové oceli při nízkých teplotách, aby zachovala ovocnou chuť a čerstvost. Tato dávka byla vybrána jako Pioneer Block vína, vzhledem ke své síle a intenzitě chuti.


Sklizeň a zrání vína

Pocházejí z jedné vinice ve vlastnictví rodiny Sowman, na úrodných, volně odvodněných půdách nižší Wairau Valley. Hrozny byly pečlivě sledovány v průběhu zrání a sklizeny v chladných večerech pro maximální chuť a zralost.

Pití tohoto víno se doporučuje již nyní a nejlépe vychutnáte během příštích dvou let.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilovaná zelenina
  • grilovaná ryba, nejlépe losos
  • mořské plody

Recept: Houbové rizoto

519 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Analýza vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.6g/litre, zbytkový cukr: 1.6g/L, pH: 3.25
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)

Tasting notes


Houbové rizoto

Houbové rizoto


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
2 větší cibule, 800g hub (ideálně hříbky), 600g rýže, koření: houbové koření (usušené a pomleté houby), pepř, olivový olej


Postup přípravy
Cibuli nakrájejte na drobno a nechte smažit na 3 lžících olivového oleje. Jakmile začne zlátnout, přidejte rýži a minutu společně opékejte. Zasypejte lžící sypkého zeleninového bujónu a zalejte půl sklenicí horké vody (nebo nechejte v horké vodě rozpustit kostkový bujón). Rýži míchejte a podle potřeby podlévejte.
Na vedlejší plotýnce poduste pokrájené houby, podlité několika lžícemi vody. Jakmile se voda a puštěná šťáva z větší části vstřeba, přisypejte drzený kmín a případně houbové koření.
Ve chvíli, když už rýže začíná měknout, do ní přidáme houby, podlejeme a promícháme, aby se chutě propojily. Dusíme společně do úplného změknutí rýže. Vodou podléváme už jen zlehka, škrob z rýže by měl vytvořit lehký krémový šlem. Rizoto můžeme zpestřit několika zlehka a na sucho opraženými vlašskými ořechy.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!