Saint Clair - Pioneer Block 1 Foundantion Sauvignon Blanc 2021, 0,75l
Vynikající novozélandské víno s mírným zeleným zabarvením odrůdy Sauvignon Blanc.
Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Chuť a vůně vína
Aroma - Aromatický bílý rybíz a voňavé tropické ovoce s nádechem posečené trávy.Ihned po sklizni byly hrozny vymačkány. Po usazení, šťáva byla kvašená pomocí kvasnic v nerezové oceli při nízkých teplotách, aby zachovala ovocnou chuť a čerstvost. Tato dávka byla vybrána jako Pioneer Block vína, vzhledem ke své síle a intenzitě chuti.
Sklizeň a zrání vína
Pocházejí z jedné vinice ve vlastnictví rodiny Sowman, na úrodných, volně odvodněných půdách nižší Wairau Valley. Hrozny byly pečlivě sledovány v průběhu zrání a sklizeny v chladných večerech pro maximální chuť a zralost.Pití tohoto víno se doporučuje již nyní a nejlépe vychutnáte během příštích dvou let.
K jakému jídlu se víno hodí
- grilovaná zelenina
- grilovaná ryba, nejlépe losos
- mořské plody
Recept: Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
Země původu - Nový Zéland
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Analýza vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.6g/litre, zbytkový cukr: 1.6g/L, pH: 3.25
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)
Tasting notes

Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
doba přípravy: 30 minut
Suroviny pro 4 osoby
4 kedlubny, 100 g sterilované cukrové kukuřice Freshona, 2 lžíce bio chia semínek, 125 ml plnotučného bílého jogurtu, hrst čerstvé sekané listové petržele, mořská sůl a pepř, 1 citron (šťáva), 4 filety pstruha lososovitého s kůží, bio extra panenský olivový olej, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla
Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet. Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.
V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.
Rada
Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!