Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 11 Cell Block Sauvignon Blanc 2020, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Vynikající novozélandské víno s lehkým zeleným odstínem odrůdy Sauvignon Blanc z proslulé oblasti Marlborough Valley východně od města Blenheim.
Tento druh je pojmenován po majitelích Sandře a Colinovi MacKayovi. Colin, bývalý detektiv novozélandské policie, který v roce 2020 při sklizni hroznů.

Chuť a vůně vína

Barva: světle slámová, nepatrné zelení tóny
Aroma: černý rybíz, grapefruit a guava
Chuť, patro: Velkorysé vrstvy grapefruitu a bohatého černého rybízu se základními minerálními vlastnostmi. Chuť má ostrou a vytváří plný pocit v ústech a dlouhý
přetrvávající dlouhý závěr. Toto víno pochází z vinic v nižších oblastech Wairau (údolí Marlborough), z pozemků, které se dříve nacházely v zátopové zóně, čímž zdejší půda získala svojí výjimečnou úrodnost. Chladnější klimatické podmínky napomáhají pomalejšímu dozrávání hroznů, které tak získávají svoji intenzivní chuť a vůni.

Sklizeň a zrání vína

Řádky vinohradu jsou vysázené v úhlu 43 stupňů ke směru od severovýchodu k jihozápadu, jinak než je obvyklý severojižní směr. To vede k nepatrně zelenějšímu charakteru hroznů z jejich jižní strany a k více tropickému charakteru hroznů z jejich severní strany.
Výsledné víno je proto dimenziální a komplexní. Parcela je barevnější, tmavší než v ostatních částech údolí, hrozny pomaleji zrají. Rozlišující, typická vůně je po rozdrcených květinách, (často spojovaná s vůní pobřežního regionu Awatare), ale chybí nasládlé tóny.
Vinohradnictví (Vinohrady): vertikální spon, čtyři tažně.


K jakému jídlu se víno hodí

  • grilovaná zelenina
  • grilovaná ryba
  • mořské plody
  • uzený losos
  • mušle

Recept: Kalamáry na pomerančovém másle

599 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough, Dillons Point
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Analýza vína - Alkohol: 13.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.9g/litre, zbytkový cukr: 2.4g/L, pH: 3.21
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)

Tasting notes

  • GOLD Medal - NZ International Wine Show 2020


Kalamáry na pomerančovém másle

Kalamáry na pomerančovém másle


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny pro 4 osoby
čerstvé kalamáry 800 g, pórek 300 g, česnek 50 g, zeleninový vývar 300 ml, máslo 100 g, pomeranč 1 ks, čerstvé chilli papričky 20 g


Postup přípravy
Připravte pomerančové máslo: změklé máslo vymíchejte s kůrou z 1 pomeranče, pomerančovou šťávou, nakrájeným čerstvým chilli a solí. Takto připravené máslo dejte do lednice ztuhnout. Očistěné kalamáry orestujte na pánvi ze všech stran, osolte a přidejte na tenké plátky nakrájený pórek a česnek. Lehce znovu orestujte, zastříkněte zeleninovým vývarem a zredukujte na polovinu, potom přidejte studené pomerančové máslo a omáčku vymíchejte do krémové konzistence. Podávejte s bagetou a sklenkou vychlazeného vína.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!