Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 20 Cell Block Sauvignon Blanc 2020, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Vynikající novozélandské víno s lehkým zeleným odstínem odrůdy Sauvignon Blanc z proslulé oblasti Marlborough Valley východně od města Blenheim. Hrozny z vybrané vinice v údolí Wairau, jsou v nejchladnější Marlborough. Vinice je zasazena do jednoho směru, který se mírně liší od obvyklé severojižní strany a má extrémně zdravé plody.

Chuť a vůně vína

Barva: citrónově žlutá
Aroma: pepř, limetka, rozmarýn
Chuť, patro: Velkorysé vrstvy grapefruitu a bohatého černého rybízu se základními minerálními vlastnostmi. Chuť má ostrou a vytváří plný pocit v ústech a dlouhý
přetrvávající dlouhý závěr. Toto víno pochází z vinic v nižších oblastech Wairau (údolí Marlborough), z pozemků, které se dříve nacházely v zátopové zóně, čímž zdejší půda získala svojí výjimečnou úrodnost. Chladnější klimatické podmínky napomáhají pomalejšímu dozrávání hroznů, které tak získávají svoji intenzivní chuť a vůni.

Sklizeň a zrání vína

Řádky vinohradu jsou vysázené v úhlu 43 stupňů ke směru od severovýchodu k jihozápadu, jinak než je obvyklý severojižní směr. To vede k nepatrně zelenějšímu charakteru hroznů z jejich jižní strany a k více tropickému charakteru hroznů z jejich severní strany.
Výsledné víno je proto dimenziální a komplexní. Parcela je barevnější, tmavší než v ostatních částech údolí, hrozny pomaleji zrají. Rozlišující, typická vůně je po rozdrcených květinách, (často spojovaná s vůní pobřežního regionu Awatare), ale chybí nasládlé tóny.
Vinohradnictví (Vinohrady): vertikální spon, čtyři tažně.


K jakému jídlu se víno hodí

  • grilovaná zelenina
  • grilovaná ryba
  • mořské plody
  • uzený losos
  • mušle

Recept: Fettuccine s cuketou
549 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough, Dillons Point
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Analýza vína - Alkohol: 13.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.8g/litre, zbytkový cukr: 3.7g/L, pH: 3.39
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)

Tasting notes



Fettuccine s cuketou

Fettuccine s cuketou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
Jarní Cibulka 4 ks, Olej (Řepkový Nebo Olivový Nelisovaný Za Studena), Cuketa 2 ks, Chilli, Fettucine Či Tagliatelle


Postup přípravy
Lehce pikantní a lahodné placaté nudle s cuketovými nudličkami. Na pánvi rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm nakrájenou jarní cibulku (nebo normální). Cukety omyjeme, vydlabeme vnitřky, nakrájíme na cca 16 proužků (i se slupkou), podle délky cukety rozkrojíme v polovině či ve třetinách a přidáme do pánve k cibulce. Osolíme, ochutíme špetkou pálivé papričky, můžeme i opepřit, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka (můžeme podlít trochou vody). Mezitím uvaříme těstoviny ve větším množství osolené vody dle návodu a slijeme je. Těstoviny promícháme s dušenou zeleninou a ihned podáváme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!