Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Pioneer Block 22 Barn Block Pinot Noir 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Chuť je delikátní, plná a tělnatá se stopami tmavého lesního ovoce. Pinot má sametovou strukturu s jemně zrnitými hedvábnými taniny a čerstvý vanilkový lusk.

Chuť a vůně vína

Ve vůni převládají tmavé lesní bobule, ostružiny a borůvky s cedrovým dřevem a tmavě toustovaným kávovým dubem. Chuť je velmi delikátní, plná, tělnatá se stopami tmavého lesního ovoce.

Sklizeň a zrání vína

Vinohrad leží na úpatí Wither Hills ve velmi suché oblasti Hills Estate. Půda je hluboká a bohatá jíl. Teploty v této oblasti jsou relativně vysoké s velkými denními rozdíly. Hrozny jsou během zrání pečlivě sledované a sklízí se ve večerním chladu při optimální fyziologické zralosti. 100 % vysazených sazenic ve vinohradě má sklon 667.

Po odstopkování probíhá pětidenní studená macerace, pro získání maximální chuti a barevné stability. Rmut se zakvašuje speciálním vybraným kmenem kvasinek. Během fermentace je rmut ponořován ručně, až šestkrát denně v době vrcholícího kvašení. Po vylisování je mladé víno plněno do barikových (225 litrů) sudů z francouzského dubu, z nichž je 50% nových a 50% použitých. Víno v nich leží 10 měsíců. Během ležení v sudech probíhá ve víně jablečno-mléčná fermentace. Víno je ze sudů stáčené s velkou mírou opatrnosti, následně smíchané a lahvované.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Jehněčí steak, uzená ryba, vepřová grilovaná žebírka

Recept: Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle
549 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Hills Estate na úpatí Wither Hills
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,3 g/l, pH 3,52
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-5 let)

Tasting notes

  • GOLD Medal - NZ International Wine Show 2019
  • SILVER Medal - Marlborough Wine Show 2019


Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle

Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle


Doba přípravy: 50 minut


Suroviny:
600 g kuřecích křídel, 100 ml chipotle omáčky s pečeným česnekem, 3 lžíce sweet chilli omáčky, 2 lžíce sójové omáčky


Postup přípravy:
Kuřecí křídla důkladně omyjte a rozdělte v kloubu na dvě části. Syrové maso dejte do mísy a přidejte zbylé ingredience tj. Salsa z chipotle a pečeného česneku.
Důkladně obalte ze všech stran. Předehřejte troubu na 200 °C. Křídla dejte v jedné vrstvě na pekáče, a pokud vám zbyla v misce omáčka, křídla ještě polijte. Křídla pečte přibližně 45 minut. Na posledních 10 minut otočte, aby se udělala kůrka i na spodní straně.
Podávejte s čerstvým dipem ze zakysané smetany nebo jogurtu.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!