Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair Pioneer Block 22 Barn Block Pinot Noir 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Chuť je delikátní, plná a tělnatá se stopami tmavého lesního ovoce. Pinot má sametovou strukturu s jemně zrnitými hedvábnými taniny a čerstvý vanilkový lusk.

Chuť a vůně vína

Ve vůni převládají tmavé lesní bobule, ostružiny a borůvky s cedrovým dřevem a tmavě toustovaným kávovým dubem. Chuť je velmi delikátní, plná, tělnatá se stopami tmavého lesního ovoce.

Sklizeň a zrání vína

Vinohrad leží na úpatí Wither Hills ve velmi suché oblasti Hills Estate. Půda je hluboká a bohatá jíl. Teploty v této oblasti jsou relativně vysoké s velkými denními rozdíly. Hrozny jsou během zrání pečlivě sledované a sklízí se ve večerním chladu při optimální fyziologické zralosti. 100 % vysazených sazenic ve vinohradě má sklon 667.

Po odstopkování probíhá pětidenní studená macerace, pro získání maximální chuti a barevné stability. Rmut se zakvašuje speciálním vybraným kmenem kvasinek. Během fermentace je rmut ponořován ručně, až šestkrát denně v době vrcholícího kvašení. Po vylisování je mladé víno plněno do barikových (225 litrů) sudů z francouzského dubu, z nichž je 50% nových a 50% použitých. Víno v nich leží 10 měsíců. Během ležení v sudech probíhá ve víně jablečno-mléčná fermentace. Víno je ze sudů stáčené s velkou mírou opatrnosti, následně smíchané a lahvované.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Jehněčí steak, uzená ryba, vepřová grilovaná žebírka

Recept: Úhoř na víně
549 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Hills Estate na úpatí Wither Hills
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,3 g/l, pH 3,52
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-5 let)

Tasting notes

  • GOLD Medal - NZ International Wine Show 2019
  • SILVER Medal - Marlborough Wine Show 2019


Úhoř na víně

Úhoř na víně


doba přípravy: 40 minut


Suroviny pro 4 osoby
1kg úhoře,1polévková lžíce panenského oleje, svazek kopru a petrželky, 0,5l rybího vývaru, 1,5dcl bílé víno suché


Postup přípravy:
Úhoře vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, opláchneme a nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy, polijeme olejem a promícháme. Kopr a petrželku opláchneme (několik snítek odložíme na ozdobu) a nasekáme. Hlubokou teflonovou pánev rozpálíme, vložíme kousky úhoře a po všech stranách je osmažíme. Zalijeme vývarem s polovinou dávky vína, přidáme petrželku a kopr. Přikryjté pokličkou dusíme asi 30 minut. Kousky ryby občas obrátíme. Ke konci dušení přilijeme zbytek vína. Jídlo narovnáme na mísu, ozdobíme lístky petrželky a plátky citronu. Podáváme s rýží nebo brambory.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!