Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Saint Clair Pioneer Block 22 Barn Block Pinot Noir 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Pinot Noir

Chuť je delikátní, plná a tělnatá se stopami tmavého lesního ovoce. Pinot má sametovou strukturu s jemně zrnitými hedvábnými taniny a čerstvý vanilkový lusk.

Chuť a vůně vína

Ve vůni převládají tmavé lesní bobule, ostružiny a borůvky s cedrovým dřevem a tmavě toustovaným kávovým dubem. Chuť je velmi delikátní, plná, tělnatá se stopami tmavého lesního ovoce.

Sklizeň a zrání vína

Vinohrad leží na úpatí Wither Hills ve velmi suché oblasti Hills Estate. Půda je hluboká a bohatá jíl. Teploty v této oblasti jsou relativně vysoké s velkými denními rozdíly. Hrozny jsou během zrání pečlivě sledované a sklízí se ve večerním chladu při optimální fyziologické zralosti. 100 % vysazených sazenic ve vinohradě má sklon 667.

Po odstopkování probíhá pětidenní studená macerace, pro získání maximální chuti a barevné stability. Rmut se zakvašuje speciálním vybraným kmenem kvasinek. Během fermentace je rmut ponořován ručně, až šestkrát denně v době vrcholícího kvašení. Po vylisování je mladé víno plněno do barikových (225 litrů) sudů z francouzského dubu, z nichž je 50% nových a 50% použitých. Víno v nich leží 10 měsíců. Během ležení v sudech probíhá ve víně jablečno-mléčná fermentace. Víno je ze sudů stáčené s velkou mírou opatrnosti, následně smíchané a lahvované.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Jehněčí steak, uzená ryba, vepřová grilovaná žebírka

Recept: Srnčí žebírka
699 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Hills Estate na úpatí Wither Hills
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,3 g/l, pH 3,52
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-5 let)

Tasting notes

  • GOLD Medal - NZ International Wine Show 2019
  • SILVER Medal - Marlborough Wine Show 2019


Srnčí žebírka

Srnčí žebírka


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
12ks srnčích žebírek, 500 g hub, 250 ml smetany, sůl, pepř, 100 ml oleje, 80 g másla, 1 cibule, 1 kostka bujónu (masox)


Postup přípravy
Žebírka osolíme, opepříme, polijeme olejem a necháme hodinu marinovat. Potom je z marinády vyjmeme a v pánvi opečeme doměkka. Upečená žebírka vytáhneme, přidáme smetanu, masovou kostku, podlijeme vodou a dobře povaříme. Hotovou omáčku procedíme.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nasekanou cibulku, houby nakrájené na jemné plátky, osolíme, opepříme a podusíme. Omáčkou pak polijeme žebírka a podáváme s bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!