Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 4 SAWCUT Chardonnay Marlborough 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Elegantní a komplexní bílé víno zlatavé barvy s příchutí tropického ovoce a lísky podporované jemným nádechem koření s kouřovými podtóny.

Chuť a vůně vína

Vinařství Sawcut se nachází u vchodu do vápencové Sawcut Gorge, která se nachází v údolí Ure na jihu Marlborough.
Údolí Ure je oblast Marlborough, 50 km jižně od města Blenheim. Je to úzké údolí, chráněné kopci na třech stranách a je v těsné blízkosti východního pobřeží. Má jedinečnou mikroklima, ideální pro výrobu vysoce kvalitního vína.
Chuť má aroma bílé broskve,křehké lísky s nádechem koření s kouřovými pikantními podtóny.
Víno má elegantní chuť s jemným nádechem tropického ovoce, citrusovým olejem a kořením.

Sklizeň a zrání vína

Ovoce bylo sbíráno ručně ve chvíli, kdy dosáhlo plné fyziologické zralosti a maximální zralosti. Ve vinařství bylo ovoce lisované vcelku, aby se zajistilo, že nejlepší ingredience ovoce byly zachovány. Víno bylo fermentováno ve francouzských dubových barikách, z nichž čtvrtina byla vyrobena z nového dubu. Víno pak prošlo malolaktickou fermentací, následovalo dalších deset měsíců stárnutí na kvasnicích s pravidelným mícháním. Víno bylo poté pečlivě smícháno, stabilizováno a připraveno k plnění do lahví.

K jakému jídlu se víno hodí

  • prosciutto v kombinaci s melounem a olivovým olejem
  • francouzský kozí sýr

Recept: Roláda z různých druhů sýra
549 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2017
Analýza vína - zbytkový cukr 1,2 g/l, alkohol 13,0%, kyseliny 5,2 g/l, pH 3,48
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-8 let)

Tasting notes


Roláda z různých druhů sýra

Roláda z různých druhů sýra


doba přípravy: 120 minut


Suroviny
14 (nebo 12) plátků syra (dal dle velikosti plechu), 25 dkg salámu junior, 1 pomazánkové máslo s pažitkou nebo s kapií, 3 tavené sýry s kapií nebo zeleninou, 3 stroužky česneku, nať z cibulky, strouhaný sýr na ozdobu, 1 malé rajče, 1/2 zelené papriky


Postup přípravy
Rozmícháme si sýry s pomazánkovým máslem, přidáme ŕozmačkaný česnek, nasekanou nať z cibulek. Pak si dáme plátky sýra na plech, který vyložíme pečicím papírem a plátky sýra dáváme přes sebe. Pote si na nejvíce stupňů vyhřejeme troubu a když je dostatečně vyhřátá, vypneme ji a vložíme tam plech se sýrem, a když nejsou sýry měkké, ještě vložíme do trouby na 120 stupňů na minutku, ale jen hlídáme, dokud se plátky sýra nerozehřejí a pak je prsty domáčkneme, aby se spojily i všechny plátky. Na sýr natřeme vzniklou pomazánku a pak salám a na vše pak poklademe proužky z rajčátek a ze zelené papriky. Roládu stočíme a dáme si ji do chladu do druhého dne. Podáváme s houskou a nebo s vekou, kterou potíráme máslem nebo Ramou a navrch roládu posypeme buď strouhaným sýrem nebo parmazánem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!