Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 4 SAWCUT Chardonnay Marlborough 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Elegantní a komplexní bílé víno zlatavé barvy s příchutí tropického ovoce a lísky podporované jemným nádechem koření s kouřovými podtóny.

Chuť a vůně vína

Vinařství Sawcut se nachází u vchodu do vápencové Sawcut Gorge, která se nachází v údolí Ure na jihu Marlborough.
Údolí Ure je oblast Marlborough, 50 km jižně od města Blenheim. Je to úzké údolí, chráněné kopci na třech stranách a je v těsné blízkosti východního pobřeží. Má jedinečnou mikroklima, ideální pro výrobu vysoce kvalitního vína.
Chuť má aroma bílé broskve,křehké lísky s nádechem koření s kouřovými pikantními podtóny.
Víno má elegantní chuť s jemným nádechem tropického ovoce, citrusovým olejem a kořením.

Sklizeň a zrání vína

Ovoce bylo sbíráno ručně ve chvíli, kdy dosáhlo plné fyziologické zralosti a maximální zralosti. Ve vinařství bylo ovoce lisované vcelku, aby se zajistilo, že nejlepší ingredience ovoce byly zachovány. Víno bylo fermentováno ve francouzských dubových barikách, z nichž čtvrtina byla vyrobena z nového dubu. Víno pak prošlo malolaktickou fermentací, následovalo dalších deset měsíců stárnutí na kvasnicích s pravidelným mícháním. Víno bylo poté pečlivě smícháno, stabilizováno a připraveno k plnění do lahví.

K jakému jídlu se víno hodí

  • prosciutto v kombinaci s melounem a olivovým olejem
  • francouzský kozí sýr

Recept: Sýrové fondue
569 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2017
Analýza vína - zbytkový cukr 1,2 g/l, alkohol 13,0%, kyseliny 5,2 g/l, pH 3,48
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-8 let)

Tasting notes


Sýrové fondue

Sýrové fondue


Doba přípravy:


Suroviny:
800g ementálu, 2dl bílého vína, 8dl brandy, 1 lžíce škrobové moučky, muškátový oříšek, chilli papričky
K napichování
chléb, hrozny, olivy, ořechy, paprika, fíky


Postup přípravy:
Nádobu na fondue vytřeme chilli papričkou, vlijeme víno a zahřejeme. Vsypeme kousky sýra se strouhaným muškátovým oříškem a mícháme, až vznikne omáčka. Dohustíme škrobovou moučkou rozmíchanou s troškou vína, krátce povaříme a dolijeme brandy. Necháme na mírném ohni ve středu stolu a střídavě napichujeme pečivo a máčíme v sýrové omáčce. Různé doplňky nám chuťově doladí celý pokrm.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!