Saint Clair - Pioneer Block 4 SAWCUT Chardonnay Marlborough 2017, 0,75l
Bílé víno | suché | Chardonnay
Elegantní a komplexní bílé víno zlatavé barvy s příchutí tropického ovoce a lísky podporované jemným nádechem koření s kouřovými podtóny.
Chuť a vůně vína
Vinařství Sawcut se nachází u vchodu do vápencové Sawcut Gorge, která se nachází v údolí Ure na jihu Marlborough.Údolí Ure je oblast Marlborough, 50 km jižně od města Blenheim. Je to úzké údolí, chráněné kopci na třech stranách a je v těsné blízkosti východního pobřeží. Má jedinečnou mikroklima, ideální pro výrobu vysoce kvalitního vína.
Chuť má aroma bílé broskve,křehké lísky s nádechem koření s kouřovými pikantními podtóny.
Víno má elegantní chuť s jemným nádechem tropického ovoce, citrusovým olejem a kořením.
Sklizeň a zrání vína
Ovoce bylo sbíráno ručně ve chvíli, kdy dosáhlo plné fyziologické zralosti a maximální zralosti. Ve vinařství bylo ovoce lisované vcelku, aby se zajistilo, že nejlepší ingredience ovoce byly zachovány. Víno bylo fermentováno ve francouzských dubových barikách, z nichž čtvrtina byla vyrobena z nového dubu. Víno pak prošlo malolaktickou fermentací, následovalo dalších deset měsíců stárnutí na kvasnicích s pravidelným mícháním. Víno bylo poté pečlivě smícháno, stabilizováno a připraveno k plnění do lahví.K jakému jídlu se víno hodí
- prosciutto v kombinaci s melounem a olivovým olejem
- francouzský kozí sýr
Recept: Šopský salát
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2017
Analýza vína - zbytkový cukr 1,2 g/l, alkohol 13,0%, kyseliny 5,2 g/l, pH 3,48
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-8 let)
Tasting notes

Šopský salát
doba přípravy: 15 minut
Suroviny
350 g rajčat, 500 g paprik, 1 okurka, 2 menší cibule, svazek petrželky, 80 g balkánského sýru, pepř, ocet, 3 až 4 lžíce panenského oleje, sůl
Postup přípravy:
Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, rajčata na kolečka, na míse je osolíme, opepříme a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a drobně nakrájenou petrželkou. Salát pokapeme olejem, podle chuti okyselíme octem a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s bílou vekou jako předkrm, přílohu nebo i samostatné jídlo.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!