Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Pioneer Block 6 Oh! Block Sauvignon Blanc 2021, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Vynikající novozélandské víno s lehkým zeleným odstínem odrůdy Sauvignon Blanc z proslulé oblasti Marlborough.
Pojmenováno podle umístění O'Dwyers Road, Oh! Block obsahuje odlehčenou verzi oproti jiným blokům.





Chuť a vůně vína

Intenzivně koncentrované aroma lipového listu a drceného tymiánu s bylinně zelenými znaky.
Neuvěřitelně štiplavé s výraznou chutí mučenky, grapefruitu a čerstvých zelených bylinek. Chuť je šťavnatá a plná s dlouhým, přetrvávajícím závěrem.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejíz jediné vinice na O'Dwyers Road v dolní oblasti Rapaura severně od Blenheimu. Tato lokalita má úrodné, hluboké bahnité půdy. Ovoce bylo pečlivě sledováno během zrání a sklizeno v maximální chuťové zralosti a fyziologické zralosti.Půdy v této vinici se výrazně liší od horních rapaurských kamenitých pásových půd. Tyto bahnité půdy jsou mnohem úrodnější. Na patře dominují znaky mučenky a grapefruitu.
Šťáva byla okamžitě vylisována, aby se minimalizoval kontakt s pokožkou a poškození šťávy po sklizni. Po usazení byla šťáva fermentována pomocí různých vybraných kvasnic ve 100% nerezové oceli při nízkých teplotách, aby si zachovala ovocnou chuť a čerstvost. Tato šarže byla vybrána jako víno Pioneer Block pro svou sílu a intenzitu chuti.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Ideální kombinace s ústřicemi, mušlemi, lososem nebo smaženou bílou rybou.

Recept: Vepřová panenka v bylinkách s luštěninami a žampiony
639 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - O’Dwyers Road, lower Rapaura (north of Blenheim).
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Stewart Maclennan)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Analýza vína - Alkohol: 13.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.7g/litre, zbytkový cukr: 3.1g/L, pH: 3.26.
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)

Tasting notes

  • 93/100 - Cameron Douglas The Shout - November edition 2021


Vepřová panenka v bylinkách s luštěninami a žampiony

Vepřová panenka v bylinkách s luštěninami a žampiony


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
600 g vepřové panenky, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 400 g žampionů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 250 g předvařené směsi ječných krup a čočky, 200 ml drůbežího vývaru, čerstvá listová petržel, 100 g tvrdého sýru Parmazán, alobal, vpichový teploměr, struhadlo, zapékací mísa, grilovací pánev


Postup přípravy
Panenku osolíme, opepříme, zakápneme olejem a obalíme v sekaných bylinkách. V grilovací pánvi zprudka opečeme ze všech stran. Dopečeme v troubě vyhřáté na 135 °C a vpichovým teploměrem hlídáme vnitřní teplotu. Jakmile dosáhne 45 °C maso vyndáme a necháme odpočinout asi 15 minut pod alobalem.
Na olivovém oleji na barvu orestujeme nakrájené očištěné žampiony. Osolíme, opepříme, stáhneme plamen a přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a ještě krátce restujeme. Podlijeme vývarem a vsypeme luštěniny s kroupy (ty nijak nevaříme a nasypeme je rovnou z obalu). Krátce povaříme, dokončíme sekanou petrželkou a podáváme.
Takto připravené luštěniny podáváme s pečenou panenkou nakrájenou na plátky. Celé jídlo ještě zasypeme strouhaným sýrem pecorino a ozdobíme lístky petržele.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!