Saint Clair - Pioneer Block 6 Oh! Block Sauvignon Blanc 2021, 0,75l
Vynikající novozélandské víno s lehkým zeleným odstínem odrůdy Sauvignon Blanc z proslulé oblasti Marlborough.
Pojmenováno podle umístění O'Dwyers Road, Oh! Block obsahuje odlehčenou verzi oproti jiným blokům.
Chuť a vůně vína
Intenzivně koncentrované aroma lipového listu a drceného tymiánu s bylinně zelenými znaky.Neuvěřitelně štiplavé s výraznou chutí mučenky, grapefruitu a čerstvých zelených bylinek. Chuť je šťavnatá a plná s dlouhým, přetrvávajícím závěrem.
Sklizeň a zrání vína
Hrozny pocházejí z jediné vinice na O'Dwyers Road v dolní oblasti Rapaura severně od Blenheimu. Tato lokalita má úrodné, hluboké bahnité půdy. Ovoce bylo pečlivě sledováno během zrání a sklizeno v maximální chuťové zralosti a fyziologické zralosti.Půdy v této vinici se výrazně liší od horních rapaurských kamenitých pásových půd. Tyto bahnité půdy jsou mnohem úrodnější. Na patře dominují znaky mučenky a grapefruitu.Šťáva byla okamžitě vylisována, aby se minimalizoval kontakt s pokožkou a poškození šťávy po sklizni. Po usazení byla šťáva fermentována pomocí různých vybraných kvasnic ve 100% nerezové oceli při nízkých teplotách, aby si zachovala ovocnou chuť a čerstvost. Tato šarže byla vybrána jako víno Pioneer Block pro svou sílu a intenzitu chuti.
K jakému jídlu se víno hodí
- Ideální kombinace s ústřicemi, mušlemi, lososem nebo smaženou bílou rybou.
Recept: Krůtí steak na grilu
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - O’Dwyers Road, lower Rapaura (north of Blenheim).
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Stewart Maclennan)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Analýza vína - Alkohol: 13.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 7.7g/litre, zbytkový cukr: 3.1g/L, pH: 3.26.
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)
Tasting notes
- 93/100 - Cameron Douglas The Shout - November edition 2021

Krůtí steak na grilu
doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 4 osoby
600g krůtího masa, 50 g majonéza, 1 lžička mletá sladká paprika, 1 lžička mleté chilli koření, 3 - 4 stroužků česnek
100 ml bílý jogurt, 1 větvička čerstvý rozmarýn, 1 lžička dijonská hořčice, 1 lžíce omáčka Tamari
Postup přípravy
Vyšší plátky krůtích prsou očistíme, osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Majonézu promícháme s jogurtem, omáčkou Tamari, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolíme a opepříme. Maso vložíme do plastové krabice, přidáme marinádu, vše důkladně promícháme a necháme asi 24 hodin odležet v chladu. Marinované steaky zlehka osušíme a na roztopeném grilu a špekem potřeném roštu opečeme z obou stran dorůžova. Grilované krůtí steaky podáváme s nejrůznějšími omáčkami, zeleninovými saláty a pečivem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!