Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Premium Merlot 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Merlot z oblasti Marlborough, který vyniká svojí hustou tmavě rubínovou barvou a vůní zralých ostružin s lehkým nádechem francouzského dubu.

Chuť a vůně vína

Mísí se zde několik ovocných příchutí s černou švestkou a lékořicí, která vykazuje práškovou strukturu, chuť připomíná jemnou tmavou čokoládu.


Sklizeň a zrání vína

Hrozny byly odděleny do malých fermentorů z nerezavějící oceli pro pětidenní studené namáčení, které pomohlo maximalizovat extrakci chutí a barev. Po zahájení fermentace bylo víno ručně ponořeno a občas vytaženo, aby jemně extrahovalo chuť a barvu. Po primárním kvašení, bylo mladé víno udržováno v kontaktu se slupkou a denně se ochutnávalo, dokud nedosáhlo správné extrakce a rovnováhy. Poté, co se slisovalo a usadilo, bylo víno následně přelito do sudů z francouzských dubů, kde se podrobilo sekundární fermentaci (malolaktická fermentace). Po dosažení správné rovnováhy pro stárnutí, bylo víno pečlivě plněno do lahví.
Vynikající ovoce pocházelo z některých vybraných vinic ve vinohradnické čtvrti Gimblett Gravels v Hawke's Bay. Tyto vinohrady mají ideální podmínky pro zrání za účelem dosažení zralých aromatických látek z bobulí a vyvážené struktury třísloviny, kterou prezentuje Saint Clair Merlot. Ovoce bylo pečlivě sledováno během zrání a sklizeno za chladných nocí při maximální zralosti a fyziologické zralosti.


K jakému jídlu se víno hodí

  • K červenému hovězímu masu a zelenině

Recept: Flank steak se zeleninou

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
369 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Gimblett Gravels v Hawke's Bay, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2016
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,4 g/l, pH 3,60
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-5 let)

Tasting notes


Flank steak se zeleninou

Flank steak se zeleninou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
200 g hovězího flank steaku, olej na potření, 1 lžíce oleje na opékání, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/3 mladé cukety, 1 červená cibule, 200 g sterilovaných cherry rajčátek, 1-2 lžíce mraženého hrášku, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl, pepř


Postup přípravy
Flank steak je lépe nechat alespoň den i dva odležet. Maso odblaníme, potřeme olejem, zabalíme do fólie a uložíme do lednice. Druhý den nakrájíme maso proti vláknům na tenké proužky a na rozpálené steakové pánvi na oleji prudce orestujeme, pak osolíme a opepříme a vyndáme na talířek. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na měsíčky, po chvilce přidáme na nudličky nakrájené očištěné papriky a cuketu. Promícháme a prudce orestujeme, musí zůstat křehké. Dle chuti osolíme, opepříme, vrátíme maso, zakápneme worcestrem, promícháme a přidáme cherry rajčátka (polovinu 400 g plechovky, druhou můžeme uchovat v zip-sáčku na pozdější použití). Necháme vše minutu prohřát, přidáme pro barvu propláchnutý, okapaný hrášek, promícháme a podáváme s rýží (polovinu hrášku můžeme vmíchat do rýže) nebo s opečeným bramborem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!