Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Premium Merlot 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Merlot z oblasti Marlborough, který vyniká svojí hustou tmavě rubínovou barvou a vůní zralých ostružin s lehkým nádechem francouzského dubu.

Chuť a vůně vína

Mísí se zde několik ovocných příchutí s černou švestkou a lékořicí, která vykazuje práškovou strukturu, chuť připomíná jemnou tmavou čokoládu.


Sklizeň a zrání vína

Hrozny byly odděleny do malých fermentorů z nerezavějící oceli pro pětidenní studené namáčení, které pomohlo maximalizovat extrakci chutí a barev. Po zahájení fermentace bylo víno ručně ponořeno a občas vytaženo, aby jemně extrahovalo chuť a barvu. Po primárním kvašení, bylo mladé víno udržováno v kontaktu se slupkou a denně se ochutnávalo, dokud nedosáhlo správné extrakce a rovnováhy. Poté, co se slisovalo a usadilo, bylo víno následně přelito do sudů z francouzských dubů, kde se podrobilo sekundární fermentaci (malolaktická fermentace). Po dosažení správné rovnováhy pro stárnutí, bylo víno pečlivě plněno do lahví.
Vynikající ovoce pocházelo z některých vybraných vinic ve vinohradnické čtvrti Gimblett Gravels v Hawke's Bay. Tyto vinohrady mají ideální podmínky pro zrání za účelem dosažení zralých aromatických látek z bobulí a vyvážené struktury třísloviny, kterou prezentuje Saint Clair Merlot. Ovoce bylo pečlivě sledováno během zrání a sklizeno za chladných nocí při maximální zralosti a fyziologické zralosti.


K jakému jídlu se víno hodí

  • K červenému hovězímu masu a zelenině

Recept: Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
369 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Gimblett Gravels v Hawke's Bay, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2016
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,4 g/l, pH 3,60
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-5 let)

Tasting notes


Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce

Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 2 osoby
6 telecích medailonků z kýty (po 80 g), 3 lžíce přepuštěného másla, miska pravých hřibů, 100 ml bílého suchého vína, 200 ml smetany, asi 4 snítky tymiánu, 3 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř


Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla a vsypeme pokrájené hříbky. Necháme je restovat, až jsou skoro měkké, pak je podlijeme vínem, osolíme a přidáme lístečky tymiánu otrhané z tuhých stonků. Když se víno vyvaří, zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso, aby se prohřálo. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu, pak vsypeme nahrubo nasekanou petrželku, promícháme a vypneme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!