Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Premium Merlot 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Merlot z oblasti Marlborough, který vyniká svojí hustou tmavě rubínovou barvou a vůní zralých ostružin s lehkým nádechem francouzského dubu.

Chuť a vůně vína

Mísí se zde několik ovocných příchutí s černou švestkou a lékořicí, která vykazuje práškovou strukturu, chuť připomíná jemnou tmavou čokoládu.


Sklizeň a zrání vína

Hrozny byly odděleny do malých fermentorů z nerezavějící oceli pro pětidenní studené namáčení, které pomohlo maximalizovat extrakci chutí a barev. Po zahájení fermentace bylo víno ručně ponořeno a občas vytaženo, aby jemně extrahovalo chuť a barvu. Po primárním kvašení, bylo mladé víno udržováno v kontaktu se slupkou a denně se ochutnávalo, dokud nedosáhlo správné extrakce a rovnováhy. Poté, co se slisovalo a usadilo, bylo víno následně přelito do sudů z francouzských dubů, kde se podrobilo sekundární fermentaci (malolaktická fermentace). Po dosažení správné rovnováhy pro stárnutí, bylo víno pečlivě plněno do lahví.
Vynikající ovoce pocházelo z některých vybraných vinic ve vinohradnické čtvrti Gimblett Gravels v Hawke's Bay. Tyto vinohrady mají ideální podmínky pro zrání za účelem dosažení zralých aromatických látek z bobulí a vyvážené struktury třísloviny, kterou prezentuje Saint Clair Merlot. Ovoce bylo pečlivě sledováno během zrání a sklizeno za chladných nocí při maximální zralosti a fyziologické zralosti.


K jakému jídlu se víno hodí

  • K červenému hovězímu masu a zelenině

Recept: Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
339 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Gimblett Gravels v Hawke's Bay, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2016
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,4 g/l, pH 3,60
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-5 let)

Tasting notes


Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou

Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou


Doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby:
500 g baby červených brambor, nakrájených na čtvrtky (asi 12), 500 g mrkve, oloupané a nakrájené na 8cm tyčinky (asi 6), 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 11/4 lžičky soli, 3/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře, 1 kg zadní kýty – květová špička nebo spodní šál, 3 stroužky česneku, nasekané, 1 lžíce italského koření


Postup přípravy:
Rare: 46° - 49 °C
Medium-rare: 52° - 54 °C
Medium: 57° - 60 °C
Medium-well: 63° - 66 °C
Well-done: 68° - 71 °C


Nahřejte troubu (s roštem ve spodní třetině trouby) na 190 °C. Na pekáč rozložte brambory, mrkve a přidejte 1 lžíci oleje, 1/2 lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Rozložte je do jedné vrstvy a doprostřed umístěte maso (tučnou stranou nahoru), maso případně odtlačí zeleninu do stran. V malé misce smíchejte česnek, italské koření a zbylou sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Rovnoměrně směsí potřete pečeni. Vložte pekáč do trouby a pečte, dokud teploměr na maso vložený doprostřed masa nedosáhne požadovaného stupně propečení, což je asi 1 hodina u medium-rare (viz TIP). Před krájením a podáváním nechte jídlo uležet asi 10 minut.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!