Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Saint Clair - Premium Merlot 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Merlot z oblasti Marlborough, který vyniká svojí hustou tmavě rubínovou barvou a vůní zralých ostružin s lehkým nádechem francouzského dubu.

Chuť a vůně vína

Mísí se zde několik ovocných příchutí s černou švestkou a lékořicí, která vykazuje práškovou strukturu, chuť připomíná jemnou tmavou čokoládu.


Sklizeň a zrání vína

Hrozny byly odděleny do malých fermentorů z nerezavějící oceli pro pětidenní studené namáčení, které pomohlo maximalizovat extrakci chutí a barev. Po zahájení fermentace bylo víno ručně ponořeno a občas vytaženo, aby jemně extrahovalo chuť a barvu. Po primárním kvašení, bylo mladé víno udržováno v kontaktu se slupkou a denně se ochutnávalo, dokud nedosáhlo správné extrakce a rovnováhy. Poté, co se slisovalo a usadilo, bylo víno následně přelito do sudů z francouzských dubů, kde se podrobilo sekundární fermentaci (malolaktická fermentace). Po dosažení správné rovnováhy pro stárnutí, bylo víno pečlivě plněno do lahví.
Vynikající ovoce pocházelo z některých vybraných vinic ve vinohradnické čtvrti Gimblett Gravels v Hawke's Bay. Tyto vinohrady mají ideální podmínky pro zrání za účelem dosažení zralých aromatických látek z bobulí a vyvážené struktury třísloviny, kterou prezentuje Saint Clair Merlot. Ovoce bylo pečlivě sledováno během zrání a sklizeno za chladných nocí při maximální zralosti a fyziologické zralosti.


K jakému jídlu se víno hodí

  • K červenému hovězímu masu a zelenině

Recept: Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru
499 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Gimblett Gravels v Hawke's Bay, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Červené víno
Odrůda - Merlot
Ročník - 2016
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,4 g/l, pH 3,60
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-5 let)

Tasting notes


Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
750 g hovězího masa, 100 g slaniny, 2 lžíce rajského protlaku, 2 jablka, 150 g celeru, 300 ml černého piva, vývar, olej, 1 lžíce cukru, čerstvý tymián, sůl


Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na proužky, maso prošpikujeme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem. Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme. Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!