Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Bishop´s Leap Sauvignon Blanc Marlborough 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Jiskrné, svěží a nesmírně atraktivní víno za vynikající cenu z oblasti Marlborough, která je proslulá produkcí nejkvalitnější odrůdy Sauvignon Blanc na Novém Zélandu. Ideální pro pití hned, tento Sauvignon Blanc bude v celé své kráse do příštích dvou letech.

Chuť a vůně vína

Pro ní je typická ovocná chuť a vůně s nádechem grapefruitu, obecně citrusového ovoce a angreštu.

Sklizeň a zrání vína

Toto víno zraje v tancích z nerezové oceli. Díky tomu si tento Sauvignon udržuje svojí typickou ovocnou chuť a vůni.
Ideální ke konzumaci do dvou let od nalahvování.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • mořské plody
  • ústřice
  • kuřecí pokrmy, králičí
  • čerstvé letní saláty

Recept: Kuřecí špízy

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
269 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Analýza - Alkohol 13%, Kyselinky 6.9 g/litr, Zbytkový cukr: 2,8g/litr, pH 3,31
Vhodné k archivaci - Ano (1-2roky)

Tasting notes


Kuřecí špízy

Kuřecí špízy


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
1000 g kuřecích prsíček
2x červená paprika
2x žlutá paprika
2 nožičky pikantní klobásy
3x cibule
Na marinádu:
limetka (šťáva)
nastrouhaný čerstvý zázvor
sojová omáčka
lžíce medu
olivový olej


Postup přípravy:
Maso nakrájíme na stejnoměrné kousky a vložíme do marinády. Nejlepší je nechat marinovat přes noc. Na špejle střídavě napichujeme maso, kousky papriky, cibule a kolečka klobásy. Na koncích by měla být klobása. Grilujeme na venkovním grilu, v horším případě v troubě a potíráme zbytkem marinády.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!