Kingfisher Bay Marlborough Sauvignon Blanc 2021, 0,75l
Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc
Jiskrné, svěží a nesmírně atraktivní víno za vynikající cenu z oblasti Marlborough, která je proslulá produkcí nejkvalitnější odrůdy Sauvignon Blanc na Novém Zélandu. Ideální pro pití hned, tento Sauvignon Blanc bude v celé své kráse do příštích dvou letech.
Chuť a vůně vína
Chuť tropického ovoce s minerálními tóny ústřice a mořské soli,angreštu a mučenky se zelenými bylinnými a citrusovými tóny.Sklizeň a zrání vína
Toto víno zraje v tancích z nerezové oceli. Díky tomu si tento Sauvignon udržuje svojí typickou ovocnou chuť a vůni.Ideální ke konzumaci do dvou let od nalahvování.
K jakému jídlu se víno hodí
- pokrmy z ryb
- mořské plody
- ústřice
- kuřecí pokrmy, králičí
- čerstvé letní saláty
- asijská kuchyně
Recept: Kalamáry na pomerančovém másle
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Kingfisher
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Analýza - Alkohol 12,5%, Kyselinky 6.9 g/litr, Zbytkový cukr: 2,8g/litr, pH 3,31
Vhodné k archivaci - Ano (1-2roky)
Tasting notes

Kalamáry na pomerančovém másle
doba přípravy: 10-30 minut
Suroviny pro 4 osoby
čerstvé kalamáry 800 g, pórek 300 g, česnek 50 g, zeleninový vývar 300 ml, máslo 100 g, pomeranč 1 ks, čerstvé chilli papričky 20 g
Postup přípravy
Připravte pomerančové máslo: změklé máslo vymíchejte s kůrou z 1 pomeranče, pomerančovou šťávou, nakrájeným čerstvým chilli a solí. Takto připravené máslo dejte do lednice ztuhnout. Očistěné kalamáry orestujte na pánvi ze všech stran, osolte a přidejte na tenké plátky nakrájený pórek a česnek. Lehce znovu orestujte, zastříkněte zeleninovým vývarem a zredukujte na polovinu, potom přidejte studené pomerančové máslo a omáčku vymíchejte do krémové konzistence. Podávejte s bagetou a sklenkou vychlazeného vína.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!