Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Bishop´s Leap Sauvignon Blanc Marlborough 2021, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Jiskrné, svěží a nesmírně atraktivní víno za vynikající cenu z oblasti Marlborough, která je proslulá produkcí nejkvalitnější odrůdy Sauvignon Blanc na Novém Zélandu. Ideální pro pití hned, tento Sauvignon Blanc bude v celé své kráse do příštích dvou letech.

Chuť a vůně vína

Pro ní je typická ovocná chuť a vůně s nádechem grapefruitu, obecně citrusového ovoce a angreštu.

Sklizeň a zrání vína

Toto víno zraje v tancích z nerezové oceli. Díky tomu si tento Sauvignon udržuje svojí typickou ovocnou chuť a vůni.
Ideální ke konzumaci do dvou let od nalahvování.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • mořské plody
  • ústřice
  • kuřecí pokrmy, králičí
  • čerstvé letní saláty

Recept: Italská rajčatová polévka
289 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Analýza - Alkohol 13%, Kyselinky 6.9 g/litr, Zbytkový cukr: 2,8g/litr, pH 3,31
Vhodné k archivaci - Ano (1-2roky)

Tasting notes


Italská rajčatová polévka

Italská rajčatová polévka


Doba přípravy: 40 minut


Suroviny:
700 ml zeleninového vývaru, 8 ks pěkně zralých rajčat nebo 2 plechovky loupaných rajčat, 1 středně velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 PL olivový olej, 100 g zelené olivy bez pecky, 1 žlutá feferonka, čerstvá bazalka – svazeček, malá snítka tymiánu, černý pepř v mlýnku


Postup přípravy:
Připravíme si předem zeleninový vývar z celeru, cibule a mrkve. Můžeme ale přihodit i třeba skrojky z papriky či jiné zeleniny. Připravujeme-li polévku z čerstvých rajčat, pak je předem spaříme a oloupeme. Cibuli pokrájíme a necháme na oleji v hrnci zesklovatět spolu s na drobno nasekaným česnekem, následně přidáme pokrájená rajčata, snítku tymiánu, snítku bazalky a zalijeme osoleným vývarem. Přihodíme polovinu oliv. Přivedeme obsah hrnce k varu a necháme 30 minut na mírném ohni vařit. Vyndáme tymián a bazalku a rozmixujeme tyčovým mixérem. Druhou polovinu oliv pokrájíme, feferonku vyčistíme a nasekáme na drobno (jste-li citliví na pálivé, tak stačí jen trocha) a dáme do polévky, kterou přivedeme ještě na chvilku k varu. Dopepříme a dosolíme dle potřeby. Zbylou bazalku nakrájíme na drobno a vhodíme do polévky po dovaření – malé množství si necháme na dozdobení přímo do misek.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!