Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Bishop´s Leap Sauvignon Blanc Marlborough 2021, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Jiskrné, svěží a nesmírně atraktivní víno za vynikající cenu z oblasti Marlborough, která je proslulá produkcí nejkvalitnější odrůdy Sauvignon Blanc na Novém Zélandu. Ideální pro pití hned, tento Sauvignon Blanc bude v celé své kráse do příštích dvou letech.

Chuť a vůně vína

Pro ní je typická ovocná chuť a vůně s nádechem grapefruitu, obecně citrusového ovoce a angreštu.

Sklizeň a zrání vína

Toto víno zraje v tancích z nerezové oceli. Díky tomu si tento Sauvignon udržuje svojí typickou ovocnou chuť a vůni.
Ideální ke konzumaci do dvou let od nalahvování.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • mořské plody
  • ústřice
  • kuřecí pokrmy, králičí
  • čerstvé letní saláty

Recept: Kuřecí plátky v kořeněné omáčce

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
289 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Analýza - Alkohol 13%, Kyselinky 6.9 g/litr, Zbytkový cukr: 2,8g/litr, pH 3,31
Vhodné k archivaci - Ano (1-2roky)

Tasting notes


Kuřecí plátky v kořeněné omáčce

Kuřecí plátky v kořeněné omáčce


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky z kuřecích prsou
sůl
barevný pepř
1x cibule
plátek másla (silný 3 cm)
1 lžíce oleje
bobkový list
1/2 lžíce nastrouhané mrkve
1/2 lžíce nastrouhaného celeru nebo petržele
1 lžičky kmínu
1 lžičky majoránky
5 kuliček pepře
1/4 lžičky kari
hladká mouka na obalení masa popř. i na zahuštění omáčky
čerstvá petrželová nať


Postup přípravy:
Kuřecí prsa opatrně naklepeme přes folii, osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem čtyř barev a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vložíme bobkový list a cibuli pozvolna smažíme do zlatohnědé barvy. Pak vložíme obalené plátky masa a necháme je z obou stran zatáhnout, přičemž dáme pozor, aby se nám cibule nepřipálila. Pak teprve podlijeme asi 2 dcl vody, promícháme a přidáme postrouhanou zeleninu, kmín, kuličky pepře, majoránku a kari, mírně osolíme. Přivedeme k varu a maso dusíme ne déle než 15 minut. Kontrolujeme hustotu šťávy, popř. dolijeme vodou. Maso a bobkový list vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixerem, pak ji opět přivedeme k varu, pokud se nám zdá být příliš řídká, pak asi 1 pol. lž. hladké mouky rozmícháme ve sklenici studené vody a vlijeme ji do šťávy, necháme vařit miniálně dalších 15-20 minut. Podle chuti dochutíme, dosolíme a maso vložíme zpět, aby se v omáčce prohřálo, odstavíme z ohně. Nakonec do omáčky vhodíme asi 1 pol. lž. nasekané petrželkové nati.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!