Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Bishop´s Leap Sauvignon Blanc Marlborough 2022, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Jiskrné, svěží a nesmírně atraktivní víno za vynikající cenu z oblasti Marlborough, která je proslulá produkcí nejkvalitnější odrůdy Sauvignon Blanc na Novém Zélandu. Ideální pro pití hned, tento Sauvignon Blanc bude v celé své kráse do příštích dvou letech.

Chuť a vůně vína

Pro ní je typická ovocná chuť a vůně s nádechem grapefruitu, obecně citrusového ovoce a angreštu.

Sklizeň a zrání vína

Toto víno zraje v tancích z nerezové oceli. Díky tomu si tento Sauvignon udržuje svojí typickou ovocnou chuť a vůni.
Ideální ke konzumaci do dvou let od nalahvování.



K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • mořské plody
  • ústřice
  • kuřecí pokrmy, králičí
  • čerstvé letní saláty
  • Servírovat při 6-8 °C

Recept: Steaky z divočáka na česneku
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2022
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Analýza - Alkohol 13%, Kyselinky 6.9 g/litr, Zbytkový cukr: 2,8g/litr, pH 3,31
Vhodné k archivaci - Ano (1-2roky)

Tasting notes


Steaky z divočáka na česneku

Steaky z divočáka na česneku


Doba přípravy: 45 minut


Suroviny:
2 lžíce koření divočina, 8 stroužků česneku, 500 g libového masa z divočáka, 3 lžíce oleje


Postup přípravy:
Maso nakrájíme na menší steaky a dáme přes noc (lépe déle) naložit do marinády, kterou připravíme smícháním oleje, koření a česneku.
Další den opečeme na pánvi nebo grilu- není třeba už žádného dalšího tuku, ani sůl. Až máme maso pěkně do červena propečené, servírujeme steaky z divočáka s brambory, bramborovou kaší nebo pouze s chlebem a zeleninou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!