Saint Clair - Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles 2019, 0,75l
Šumivé víno | suché | Sauvignon Blanc
Šumivé víno odrůdy Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough pochází od vinařů Matta Thomsona a Hamishe Clarka.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Chuť a vůně vína
Slámově žlutou barvu doplňují zelené odstíny. V ovocném aroma vyniká černý rybíz, grapefruit a meloun s minerálními tóny. Svěží styl typický pro oblast Marlborough upřednosťňuje opět ovocné chutě.Sklizeň a zrání vína
Hrozny jsou okamžitě po sklizni lisovány, přičemž se jen minimalizuje kontakt se slupkou jednotlivých bobulí. Šťáva posléze kvasí v tancích z nerezové oceli, díky čemuž si drží svojí svěžest. Víno je speciálně vybírané pro toto šumivé víno, především z oblasti Lower Wairau a Brancott Valley.K jakému jídlu se víno hodí
- bílá masa (drůbež, králík)
- rybí speciality
- mořské plody
- kaviár
Recept: Kuřecí maso na kari s rýží
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé šumivé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - zbytkový cukr: 9,7 g/l, alkohol: 12,5%, kyseliny: 7,4 g/l, pH: 3.47
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)
Tasting notes

Kuřecí maso na kari s rýží
doba přípravy: 80 minut
Suroviny pro 4 osoby
300 g kuřecích prsních řízků
1 lžíce kari
Podle chuti:
sůl
pepř
1,5 lžíce sojové omáčky
1 pytlíček mražené zeleniny nebo stejné množství čerstvé
jíška
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme. Dáme na rozpálenou pánev smažíme 10 minut, přidáváme kari a sojovou omáčku. Povaříme 20 minut. Vložíme zeleninu, chvíli vaříme a trochu podlijeme vodou. Zahustíme, dáme vařit rýži, k ní dáme asi špetku kari. Přiklopíme maso pokličkou a necháme vařit, než se uvaří rýže. A naservírujeme.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!