Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles 2018, 0,75l

Šumivé víno | suché | Sauvignon Blanc

Šumivé víno odrůdy Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough pochází od vinařů Matta Thomsona a Hamishe Clarka.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Slámově žlutou barvu doplňují zelené odstíny. V ovocném aroma vyniká černý rybíz, grapefruit a meloun s minerálními tóny. Svěží styl typický pro oblast Marlborough upřednosťňuje opět ovocné chutě.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou okamžitě po sklizni lisovány, přičemž se jen minimalizuje kontakt se slupkou jednotlivých bobulí. Šťáva posléze kvasí v tancích z nerezové oceli, díky čemuž si drží svojí svěžest. Víno je speciálně vybírané pro toto šumivé víno, především z oblasti Lower Wairau a Brancott Valley.

K jakému jídlu se víno hodí

  • bílá masa (drůbež, králík)
  • rybí speciality
  • mořské plody
  • kaviár

Recept: Králík na smetaně

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé šumivé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - zbytkový cukr: 9,7 g/l, alkohol: 12,5%, kyseliny: 7,4 g/l, pH: 3.47
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes


Králík na smetaně

Králík na smetaně


doba přípravy: 75 minut


Suroviny
600g králičího masa, 50g uzené slaniny, pepř mletý, sůl, 2 lžičky octa, lžička cukru, 1ks cibule, 1ks petržele, 4ks mrkve, 400g celeru, bobkový list, nové koření, pepř celý, 80g sádla, citrónová šťáva, hořčice, 250ml zakysané smetany, moučkový cukr, citrón, brusinky, jíška.


Postup přípravy
Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, koření, ocet a cukr. Maso necháme odležet. Druhý den přidáme sádlo a za neustálého podlévání maso pečeme, až změkne. Potom maso vyjmeme, vybereme koření, zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu, zahustíme moukou a chvíli povaříme. Nakonec omáčku trochu osladíme, okyselíme citrónovou šťávou a přidáme lžičku hořčice.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!