Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles 2019, 0,75l

Šumivé víno | suché | Sauvignon Blanc

Šumivé víno odrůdy Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough pochází od vinařů Matta Thomsona a Hamishe Clarka.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Slámově žlutou barvu doplňují zelené odstíny. V ovocném aroma vyniká černý rybíz, grapefruit a meloun s minerálními tóny. Svěží styl typický pro oblast Marlborough upřednosťňuje opět ovocné chutě.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou okamžitě po sklizni lisovány, přičemž se jen minimalizuje kontakt se slupkou jednotlivých bobulí. Šťáva posléze kvasí v tancích z nerezové oceli, díky čemuž si drží svojí svěžest. Víno je speciálně vybírané pro toto šumivé víno, především z oblasti Lower Wairau a Brancott Valley.

K jakému jídlu se víno hodí

  • bílá masa (drůbež, králík)
  • rybí speciality
  • mořské plody
  • kaviár

Recept: Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
349 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé šumivé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - zbytkový cukr: 9,7 g/l, alkohol: 12,5%, kyseliny: 7,4 g/l, pH: 3.47
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes


Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami

Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami


doba přípravy: 150 minut


Suroviny pro 4 osoby
800 g brambory, 1 bílek, 60 g fava fazolek, 100 ml oleje, 300 ml mléka, rozmarýn, 200 ml smetany ke šlehání, 100 g máslo, tymián, 200 g kuřecích prsou, 480 g králičího hřbetu bez kosti


Postup přípravy
Kuřecí prsa pomeleme, smícháme s bílkem a smetanou, osolíme, opepříme a přidáme posekané fava fazolky. Připravenou fáš dáme odležet do lednice. Pokud máme králičí hřbet s kostí, vykostíme jej. Uděláme 4 válečky, osolíme a opeříme a na pánvi spolu s bylinkami prudce opečeme. Necháme vychladnout. Na alobal rozetřeme vrstvu kuřecí fáše vysokou cca 1 cm. Do fáše zabalíme králičí hřbet, utáhneme a dáme do předehřáté trouby na 180°C na 10 minut. Po vytažení necháme 3 minuty odpočinout, rozbalíme, nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborovou kaší, kukuřicí a také můžeme přidat na másle orestovanou další zeleninu.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!