Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Saint Clair - Pioneer Block 18 Snap Block Sauvignon Blanc Marlborough 2016, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Toto elegantní víno zlatavé barvy se zelenými tóny pochází z vinice, která byla dříve jablečným sadem s odrůdou Snap. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Pochází z jižní oblasti údolí Wairau východně od Blenheimu. Jedná se o nízko položené (cca 3 metry nad mořem) místo blízko moře, které ochlazuje celý region a způsobuje pomalejší dozrávání plodů. Tato vinice produkuje víno s intenzivní vůní a chutí černého rybízu a grapefruitu. Jednotlivé hrozny jsou pečlivě kontrolovány v průběhu zrání a sklízí se zásadně za chladných večerů, díky čemuž si zachovávají hrozny maximální chuť.

Sklizeň a zrání vína

Ihned po sklizni je ovoce lisováno a ihned jsou odstraněny slupky. Poté víno fermentuje v tancích z nerezové oceli při nižších teplotách, díky čemuž si víno zachovává svojí čerstvost a ovocnou chuť.

K jakému jídlu se víno hodí

  • mořské plody
  • grilovaný losos
  • mušle
  • zeleninové pokrmy

Recept: Mořský vlk
639 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2016
Analýza vína - zbytkový cukr 2,4 g/l, alkohol 13%, kyseliny 7,1 g/l, pH 3,23
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-4 roky)

Tasting notes


Mořský vlk

Mořský vlk


doba přípravy: 30 minut
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
Suroviny
mořský vlk 4 ks, olivový olej 200 ml, citron 4 ks, česnek 3 stroužky, sůl, směs koření na ryby 5 lžiček, hladkolistá petržel 1 hrst, jemný ajvar 375 g


Postup přípravy
Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy. Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!