Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Saint Clair - Pioneer Block 18 Snap Block Sauvignon Blanc Marlborough 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Toto elegantní víno zlatavé barvy se zelenými tóny pochází z vinice, která byla dříve jablečným sadem s odrůdou Snap. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Pochází z jižní oblasti údolí Wairau východně od Blenheimu. Jedná se o nízko položené (cca 3 metry nad mořem) místo blízko moře, které ochlazuje celý region a způsobuje pomalejší dozrávání plodů. Tato vinice produkuje víno s intenzivní vůní a chutí černého rybízu a grapefruitu. Jednotlivé hrozny jsou pečlivě kontrolovány v průběhu zrání a sklízí se zásadně za chladných večerů, díky čemuž si zachovávají hrozny maximální chuť.

Sklizeň a zrání vína

Ihned po sklizni je ovoce lisováno a ihned jsou odstraněny slupky. Poté víno fermentuje v tancích z nerezové oceli při nižších teplotách, díky čemuž si víno zachovává svojí čerstvost a ovocnou chuť.

K jakému jídlu se víno hodí

  • mořské plody
  • grilovaný losos
  • mušle
  • zeleninové pokrmy

Recept: Amur na sardeli
659 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - zbytkový cukr 1,8 g/l, alkohol 12,5%, kyseliny 7,3 g/l, pH 3,42
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-4 roky)

Tasting notes


Amur na sardeli

Amur na sardeli


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny pro 4-6 osob
2 lžíce másla + na pečení, 2–3 malé cibule, překrojené napůl, 4–6 filetů z amura nebo kapra, 4–6 lžiček sardelové pasty, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 1 svitek kůry z biocitronu, 200 ml smetany ke šlehání, 1 žloutek, nakládané kapary na ozdobení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku opečte na másle cibuli. Porce amura potřete sardelovou pastou a rozložte do pekáčku na cibuli kůží dolů. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, citronovou kůru, poklaďte plátky másla a pečte 10 minut. Pak obraťte, podlijte smetanou (trošku si nechte na závěrečné zahuštění) a pečte dalších cca 15 minut.


Jak poznat čerstvou rybu?
U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!